Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   268 / 586
(#) VIM válasza sprofan hozzászólására (») Dec 18, 2013 /

Szia! Én a 254535-t néztem a ....297-n más értékű van. Akkor nem "egyről" van szó.
(#) villanyipi hozzászólása Dec 18, 2013 /

Üdv
Lg WD10302NUP típusú mosógépnél volna egy problémám, mindig máshol de a program leáll, legutóbb a 30 perces mosásnak annak a részénél állt le mikor 5 perc volt hátra folyamatosan szivattyúzott, de nem váltott centrifugára.Van hogy azon a részen akad le mikor 2-t jobbra 2-őt balra forog, merre lehet a hiba érdemes vele vesződni? Hol kezdjem a hibakeresést? Eddig a részig szépen lefutott a program az utolsó 5 perctől nem ment arrább, sőt ha a pause gombot megnyomtam 7 perce vissza ugrott a kijelző.
(#) Zegibaba hozzászólása Dec 18, 2013 /

Sziasztok, érdeklődnék új előltöltős mosógép választásánál melyiket ajánlanátok mind megbízhatóság, praktikum, inteligencia, kezelhetőség és szerelhetőség szempontjaiból. Lg és Bosch is szóba jött de látom ezekkel is akad gond bőven Köszönöm és további szép estét
(#) etm válasza Zegibaba hozzászólására (») Dec 19, 2013 / 1

Hali! Gond az mindegyikkel akad ezeknél az új típusoknál. A régebbi típust legalább munkára lehetett könnyen bírni.de ezeknél egyik összezavarodik,a másik össze vissza villog...és csak gondolkodunk hogy mi a jó fene baja van.És szebben is mosott az én régi gépem. Azokra ránézett az ember,és meg lehetett találni a hibát. Itt meg csak nézzük hogy mi lehetett az az alkatrész,milyen értékű?...stb...Én is jártam már így sokszor hogy ki sem lehetett nézni semmi értéket,csak lottózni vele.Én régi típusú gép párti vagyok! Szerintem mindegy milyent veszel,mindre hallottam már panaszt. Üdv!
(#) Gafly válasza etm hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ha nem a kinézet számít, akkor én inkább felültöltőst választanék.
De nem értek hozzá
(#) diginewl válasza VIM hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Üdv!
Mi az ami nem ugyanaz?
(#) diginewl válasza etm hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Új gép....
Előbb utóbb nekem is szembe kell néznem vele.
A motort fel kéne esztergáltatni, mert "szétgyepálta" az elfogyó szikrázó szénkefe. A panel még kérdéses, hogy újra használható lesz-e... A dob egy picit furán kottyan.

Nekem az jött itt le összességében az elmúlt egy hónap alatt, hogy karban kell tartani ezeket a kütyüket, amúgy meg nincs sok nekik időben.
A dob/üst gyárilag lezárva, csapágyazni szinte lehetetlen, így eleve max 5 év, ha napi rendszerességgel használod (jó szét lehet szedni az üstöt, de ezt nem kívánom senkinek).
A vezérlőpanel nem szereti a meleget a kondenzátorok miatt, nem szereti a párát, hideget a mikrochip, és smd miatt. A motorban ha elkopott a szénkefe tönkre vágja az egészet.
Tehát kb 3 év után szénkefecsere, és a vezérlőpanelen a kondenzátorok lecserélése, ha zárt száraz helyen működik a gép. Így max 5-6 évig lehet használni, mert utána több az anyagköltség, mint egy új.....
ez van.
(#) etm válasza diginewl hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Az enyém is kipurcant.Egyszer tele szedi magát,egyszer nem melegít ,máskor meg leáll,és egyfolytában a vízpumpa megy. Volt hogy egymás után 4-szer centrizett. Ki lett iktatva az áramból 2 hétre ,aztán először jó ment,utána ugyanezt folytatta. Már a kondenzátorokat is lecseréltem,de sz... ér az egész.Újra kiszedem belőle,legalább máshova fel tudom használni. Meg sem lehet határozni a baját. Én elő fogom venni a régit,azt legalább meg lehet javítani.Kicsit csúnya,de legalább jó. Nekem ez a véleményem!
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2013
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Üdv ujra!
Nekifutottam egy amolyan vagy jó lesz az eredmény vagy nem tesztelésnek és ezen teszt során arra jutottam, ha üresen vagy 1, 2 apró(tehát súlyban nem mérvadó) ruhadarabbal indítom a mosást lemegy szépen mosás öblítés centri end felirat ! Ha már 2 nagy törülközőt rakok be a dobba azzal már van hogy nem bír elindulni a dob bizonyos irányokban, legtöbbször balra, ebből arra jutottam ez bizony ékszíj gond, de mielőtt nekiugranék költekezni, valaki legyen szíves cáfolni vagy megerősíteni a dolgot, mert a pénzt sajnos a tél miatt már nem tudom a fáról szüretelni, nyáron meg alma termett nem zöldhasú rajta .
Köszönöm előre is a segítséget
(#) palko0125 válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Szia!
Én az ékszíjat kizárnám rögtön! Az ilyen problémát nem okoz. Amit megnéznék az a motor szénkeféi, mert szerintem azok lesznek elkopva!
Üdv, Palkó.
(#) villanyipi válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Rendben megfogom nézni bár még nem lett a gép megbontva úgy fest eljött az idő de majd csak az ünnepek után
(#) diginewl válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Üdv!
Nem akarok beleszólni, mert nem vagyok szakember, de sajnos már elkéstél... vigyor nélkül.
Amikor nálunk feltűnt, hogy gond van akkor már a szénkefék annyira elkoptak, hogy szétszikráztatták a motort. Kefecsere után sem tért magához a gép 700 fordulat fölött szikrahegyek!!! Itt pécsett nem tudom ki tudna kommutátort esztergálni, de sajnos nálunk már csak ez segítene.

Amúgy ezeket az indesit mosógépeket nem tudom ki tervezte, de elég nagy "barom" volt -már elnézést. Még tisztán tartani sem lehet!!!! Miért? Mert a légcsapdája a WISL 105ex-nél egybe van építve az üsttel! Még kipucolni sem lehet, hadd tenyésszenek benne a dögök. Ekkora marhaságot - bocs az off-ért!
(#) botesz válasza diginewl hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Ezek mind azért vannak hogy Te mint hűséges vásárló 3 év után kihajítsd a szemétbe az egészet és vegyél újat!Én siemens ben szívtam meg szénkefével ott egy sima kefecsere helyet az egész forgót újra kellett tekercselni.
(#) villanyipi válasza diginewl hozzászólására (») Dec 19, 2013 /

Vélhetően nálam még nem égett szét a kommutátor ugyanis ha lefut a program üresen akkor gyönyörűen kipörög a centrifuga is minden gond nélkül Egyedül a terhelést nem szereti, de ott a hajdú gép(régi hengeres felültöltős tárcsás ) Majd ha rájövök hogy vajon honnan veszek bele szénkefét újra neki ugrok a projektnek, mert ma a google sem sokat segített
(#) diginewl válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Üdv! Biztosan szakmabeli vagy, ezért a nagy derű, rendben.
Mi elkalapáltunk egy jó gépet avégett, hogy nem gondoltunk időben a szénkefékre, innentől nekem annyira nincs jó kedvem. 5 éven át tette a dolgát szinte naponta (!), még tudta volna 3-4 évig, mert a csapágya egész jól rendben van.
(#) jana válasza djsms hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Hali,nálam is ugyanez a probléma volt.A kapcsolóüzemű tápjában van egy 680(ha jól emlékszem) mikrós elkó,nálam e miatt csinálta.Ki kell cserélni,és ujra jó lesz.1 éve megy azóta is nálam.
Amúgy fent van a youtubon.Én is onnan lestem el.Bővebben: Link
Remélem tudtam segíteni!
(#) botesz válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
(#) mraulajos hozzászólása Dec 21, 2013 /

Hali!
Van egy HAJDU energomat HA-800 as mosógépem. Annyi baja van, hogy a tetejének a belső széle elrohadt. Mindent megtaláltam szinte, ami beszerezhető hozzá, de erre nem tudok rátalálni. Köszönöm a segítséget!
(#) benji13 hozzászólása Dec 22, 2013 /

Üdv mindenkinek!!Iwc 7105-ös Indesit mossógépem nemcsinál semit,meg sem nyikkan a ledek sem világitanak!!A panelon nemtaláltam égésnyomot sem szakadást.Lehet hogy a vezérlés szált el benne?Segitsetek ha lehetséges!!
(#) .colin válasza benji13 hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Üdv! A panelig eljut a feszültség?
(#) benji13 hozzászólása Dec 22, 2013 /

IWC 7105 INDESIT panelja nemtom elégé látható-e!!
(#) benji13 válasza .colin hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Hali A panelig van nafta,de a relék szerintem nemreagálnak!!Talán a vezérlés!Nemtom.A reléken van nafta a triak is jónak tünik!
(#) palko0125 válasza benji13 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szia!
Ha panelig eljut a feszültség, akkor a tápegységet kell ellenőrizni, hogy működik e?
Azt írtad, hogy a relék kapnak "naftát". Ez mit jelent, pontosan, mekkora feszültséget kapnak? Mert alaphelyzetben azok nem szoktak kapni feszültséget.
A tápegységnek úgy tudom, hogy 5V, 12V, vagy esetleg 7V-t kell produkálnia. Ezeket kellene először ellenőrizni, hogy működik e rendesen a táp. A táp az egyik függőleges panel, amelyiken van egy kis trafó.
Üdv, Palkó.
(#) kyra51 hozzászólása Dec 23, 2013 /

Üdv! Problémám a következő. WAA2016KBY Bosch mosógép egyik mosás után irtózatos bűzt árasztva megadta magát. A peremhez dörzsölődött műanyag adta az illatot. A programot végigcsinálta. Műanyagba öntött dob, de szakszerűen szétszedve a következőket láttuk. A dobot rögzítő csillag hat csavarhellyel ellátva, de csak három csavar fogta. Szétszedés után az egyik ága kettétörött, előtte láttuk, hogy repedt. Szerviz szerint kizárt, hogy gyártási hibás, és kizárt, hogy az illesztés hiánya okozta a problémát. Ja, három éves, és úgy lett használva ahogy kellett. Szerintük ők nem voltak ott, nem tudják mit raktunk bele. Mielőtt továbblépnék, valaki adhatna tanácsot, hogy érdemes-e mondjuk fogyasztóvédelem, mert kissé dühit a dolog. Olvastam erről a gépről pár infót, hogy ilyet többé soha ne vegyen senki. Szétszedésnél láttuk, hogy a törökök rakták össze.
(#) botesz válasza kyra51 hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Egy kérdés:Hogyan tudtad szétszedni az üstöt?Mert ez szakszerűen elvileg nem bontható.
Szerintem felesleges jogi útra terelni egyészt azért mert direkt így van csinálva másrészt azért mert nem tudod bebizonyítani hogy nem helytelen használatból eredő a kár.Elvileg van hozzá megfelelő üstöm ha érdekel keress meg privátban.
(#) benji13 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Üdv.Amit a reléknél mértem az a 250v-os oldalon mértem 178voltot!!Bekapcsoltam a tápot,kb:2-másodpercre a gépen a ledek kivilantak,és a táppalon pár alkatrész elfüstölt!!!Lehett még segiteni rajta??
(#) palko0125 válasza benji13 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Mit jelent az, hogy "bekapcsoltad" a tápot?
Valamit nagyon elcsesztél akkor. Az elfüstölt alkatrészeket cserélni, meg átmérni, hogy mi minden más szállt el és azokat is.
A táp legyen rendben és utána mehetünk tovább.
(#) benji13 válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Bocsi hogy így irtamle,de csak így tudom megnézni,illetve mérni a panelon,ha vissza teszem a gépbe a panelt,és áramalá teszem!!Előte is töbszőr beüzemeltem és nemcsinált semmit!!Most nemtudom hogy milyen értéküek voltak,vagy esetleg valamivel helyetesiteni azt a panelt!!
(#) pozsare hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok!Nekem van egy Techwood márkájú elöltöltős mosógépem ami ha el akarom indítani a programot egyből az End feliratot írja ki nem pedig mint alapesetben tenné a mosási időt ez mitől lehet? És ha hosszan megnyomom az indítási gombot akkor egy ilyen hibaüzenetet ír ki O:-n ez nem tudom mit jelent légyszi segítsetek.köszönöm
Következő: »»   268 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem