Fórum témák
» Több friss téma |
De egyébként mire kellene ebben a formában hogy hangkártya jött szóba ?
Szia!
Megtudhatom mennyiért rendelted ezt az RGB lézert? Mert én is nézegettem ebayen, hogy majd kellene rendelni. Illetve hogyan volt becsomagolva, hogy ne sérüljön? Nem vámolták el a vámon?
Üdv!
Led modul 40 USD 40 dollárért nem kell semmit fizetni. Amúgy 254 USD
Üdv!
Eég nehezen visszakövethető de van benne egyből két LM358 meg mintha két dióda kimenete is volna az egyiken rajta van az LD a másik szabad de a dióda kondi plussz ellenállás ott vag a kimeneten ugyanúgy . Lehet hogy ez tud alapból analógot mert plussz kettővel több csati van rajta mint amennyi be van kötve.
Vagy az a plusz csatlakozók a levegőbe lógó kimeneteknek való,nem?
245 dollárért milyen minőséget kapsz?Mert még nem árultad el,miféle lézerforások vannak a modulon.De gondolom nem pontsugárzó-single mode- diódák.
Mert nincsen,csak egy netbook-om, és eddig úgy csináltam effektet, hogy egy erősítő kimenetére kötöttem dc motort, amit a hangkártya kimenetéről vezértelm, és jelgenerátorral mindenféle alakzatot tudtam vetíteni. Azért gondoltam, hogy ezt is így használnám. Tehát akkor ennek 5 V-os négyszögjel kell ?
Más lehetőséged szerintem nincs is akkor.Audió jel ki(hang,jelgenerátor stb),erősitő fokozat,majd DC motor.
Vagy USB dac de innentől a dolog már anyagias természetű.Gondolom ezt kihagynád.
Nem tudom mit akarsz belőle kihozni,ez egy erősitő fokozat,meghajtja pl a DC motorjaidat.
Géppel vezérelt effektet, de valahogy megoldom az lpt portot.
A lényeg csak annyi lenne, hogy változatos sugárjátékot csináljon, nem fontos a pontosság, nem akarok vele szöveget kiíratni!
nem kell négyszög jel csak simán 0-5 voltig modulálod.
Az az az elgondolásom működhet, hogy egy OPA-val felerősítem a HF jelet, és ezzel hajtom meg a scanner-t? Sajnos ez az LP portos dolog nem fog működni.
Üdv!
Lehet hogy érdemesebb volna a spagetti lézer szoftvert használnod az pont hangkártya kimenetekre készült
A spaghetti nem ingyenes program és USB DAC-ra illetve CMedia USB hangkártyára készült,amit át kell alakitani és nem audió jellel operál és ez egy ILDA kimenő jelet előálllitó program,vagyis galvo scannerekhez használható
http://www.hingednewt.com/Pages/Spaghetti.aspx A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Boldog Karácsonyt minden amatőr és pro lézeres kollegának,legyen szeretet teljes az ünnep és lézerfénnyel teli a következő évetek!
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Akkor kénytelen leszek megoldani az LPT portot. Galvót már sejtem hogyan fogok csinálni.
Az az elképzelésem, hogy pc ventillátorból kiszedett csapágyakkal, és a DVD író mechanikájából származó tengelyekkel csinálom meg. Sugárjátékra elég lesz szerinted? Boldog karácsonyt!
Ha meg tudod csinálni akkor elég lesz bőven krix-krax-hoz.
DE! LPT port és Netbook ezt a kettőt felejtsd el együtt.
Tudom, van kint egy asztali gép, megcsinálom, azon van LPT port.
Még valami! Olvasam, hogy a szupepe féle áramgenya hajlamos gerjedni, ha modulálva van. Ez tényleg így van? (a 100k Ohm-os visszacsatolás miatt)
Ezt még én jeleztem volt aki kétkedve támadta(szupepe fanok....)volt aki egyetértett velem.
Nekem 'csak' 4 diódámat tette tönkre még a hőskorban. Akkor kerestem más kapcsolást és mivel észrevettem hogy a neten fellelhető műveleti erősitős áram generátorok egyike sem tartalmazta azt a 100kohm visszacsatolást,sőt semmilyent annak a helyén,kivettem és jéééé azóta nem tett tönkre egy diódát sem maga az áram generátor A 'szupepe-féle' kapcsolás egy dióda gyilkos kamu rajz.
Akkor nem építem be én se! Nekem eddig az összes diódám tönkre ment, de nem tudom biztosan, hogy túlhajtás miatt, vagy a gerjedés miatt!
Azt senki nem fogja garantálni,főleg nem én,hogy ha kiveszed,akkor minden rendben lesz.A lézer diódák elég mimóza lelkűek.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Tudom, tapasztaltam már! Épp most rakom össze az áramgenerátort újra.
Még egy kérdés! A lézert is LPT porton keresztül kell vezérelni? ( bár majdnem biztos vagyok benne, hogy igen)
Üdv és kellemes karácsonyt mindenkinek!!!
Én ezt az áramgenerátort kötném rá van 3 db készen az RGB modul meghajtáshoz a három színnek. De mivel szupepe annó azt írta hogy semmiképp ne menjünk vele 340 mA fölé de gyakorlatilag a z áramkör ebben a formájában nem is engedi ezt nem értettem. Többek között azért mert az IRL 540 az tud max 5 ampert is vagy tévedek ? Itt maxi a zöldnek kell egy amper ráköthetem még ha az áramkorlát ellenállást ki is cserélem elvileg bírnia kellene plussz a kéknek kell több táp tehát a panelnak kb 8-9 volt kell és 600 mA a diódának. Ezel meg valósíthatom és bírni fogja vagy át kell alakítanom valamit rajta ?
Kicseréled az 'áramkorlát' ellenállást kisebbre.Ami valójában monitor ellenállás,mert az ezen eső feszültség alapján dönti el az opamp,mennyire nyissa ki a FET-et.De ehhez persze a program feszültséget is figyelnie kell a nem invertáló bemenetén.
1 ohm ez egy szép kerek érték,tedd be ezt.1A átolyó áram esetén 1V fog esni ezen az ellenálláson.Gyakorlatilag 1:1 arányban van az U/I ha 1ohm-ot használsz. Az IRL540 1A-re tökéletes. A kék miatt sem biztos hogy több kell mint 5V. Egy trükk,azt a bizonyos monitor ellenállást nem 1 ohm-osra cseréled a kék esetében,hanem 0.1 ohm-ra.Igy a feszültségejtése elhanyagolható lesz és a FET is max 50-100mV-ot ejt.Marad a diódának feszültség.Ha nagyon muszáj 6V-re emeled. Egyébként pedig a kék 600mA-on hozzávetőlegesen 5-600mW optikait lő ki,ez túlságosan is sok.De majd meglátod,nem fog a kéknek kelleni több mint 300-400mA,legfeljebb. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Üdv!
Nagyon köszi tehát az a lényeg hogy bírni fogja. Persze azért mindegyiket kispékelték maximumra én azért egy picit lejjebb fogok meni a miliamperekkel elég kb 800 mW is így is erős inkább hoszabb legyen az élettartama.
Üdv!
Az attól is függ milyen progit használsz pl régen a popelnél meg a mambánál is be lehett állítani az lpt 1-es lábára a maxi 5 voltot lézer vezérlésnek bár asszem a mambában több lábat is ki lehet jelölni.
Ha jól emlékszek,nem javasolták a direkt összeköttetést a lézerek és a számitógép LPT portja között.
Nekem a DAC0832 -as áramkör volt közöttük.Ha jól rémlik valami **574 tipusú IC adta a szin kimeneteket. Ha mégis a port vezérelné az áramgenerátort,optocsatoló.Megfelelő kapcsolásban. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
Igen eszembe jutott nekem is hogy megvan a komplett panelem is megépítve és azzal asszem tudtám 3 színt is vezérelni csak a popel progi nem tudta a szóbanforgó ic 74HC574
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |