Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   122 / 198
(#) fredee4444 hozzászólása Nov 27, 2013 /
 
Sziasztok.
Nincs valakinek ´Magnat Tribal X One´ erosítohoz kapcsolási rajza, vagy nem tudna valaki nagy felbontású képet a végfok meghajtó részérol? Van ott 4 drb. tranzisztor (2x 2sb649 és 2x2sd669) , nem tudom hogy melyiket hova forrasztjam és milyen irányban tegyem bele. Valaki kiszedte,én meg torhetem a fejem. Mellékelek egy képet, hogy melyik részre gondolok. Koszi
(#) emmzolee válasza fredee4444 hozzászólására (») Nov 27, 2013 /
 
Azt tudod, hogy az egyik PNP a másik NPN. Amikor ezek nélkül bekapcsolod, megméred mennyi a bázis és az emitter feszültsége. Ha pozitív akkor NPN tranyó megy oda. Ha negatív, akkor meg PNP.
A 2sb649 a PNP. ...

Nem pont az az erősítő, de ez is Magnat végfok. Ezzel szerintem meg tudod fejteni a kapcsolásodat.
(#) fredee4444 válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 27, 2013 1 /
 
Koszi az infot. Nos az a helyzet, hogy a "mínuszos" helyekre beraktam a PNP tranzisztorokat,a "pluszosokhoz" az NPN-eket, de meg sem nyikkan az erosíto. A végfokok jók, mindet kiszedtem, átmértem, a végfokok elotti tranzisztorok is újak és a kiszedett 4 tranzisztorig el is ér a bemenetre kapcsolt hang. Nem tudom mi baja lehet... Azt mondták, hogy fordítva lett bekotve. A táp is megvan, tobbi maradék félvezeto úgyszintén jó - lemérve mind. Szerinted?
(#) pioneer03 hozzászólása Nov 28, 2013 /
 
Sziasztok! Volna egy Soundwave 600wattos erösitőm..és a rear kimenet be volt be kötve egy oldal és a rear kimenet másik oldalábol a pozitív szálat rá kötöttem az arra az oldalra ahová be kötöttem a hangszorót amit az elején irtam! és mikor hozzá érintettem le kapcsolt az erösitő se a led semmi nem világitott semmi..ilyenkor mi a teendő mi lehet a baja??
(#) emmzolee válasza fredee4444 hozzászólására (») Nov 29, 2013 /
 
Ha eddig a tranyókig eljut a jel. Akkor csak ott lehet valami. Nem?

Az NPN tranyó emittere a leg negatívabb pontja. A bázis ettől több kb 0.6V-al. Ez nálad is így van?? Ha igen, akkor mennie kell, ha az a tranyó megkapja a (bázis) és collector feszültségét is.

Azt nézted, hogy amit betettem rajzot mennyire hasonlít a tiédre?
Azt is nézd meg, hogy a két tranyód közötti ellenállás, (vagy tranyó, nem tudom milyen a te kapcsolásod pontosan) meg van-e értékre. Az ha szakadt, okozhat ilyet.
A hangszóró kimeneten nem jelenik meg a tápfesz?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2013
(#) Gegike99 hozzászólása Dec 1, 2013 1 /
 
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy az 5-ös/6-os számmal jelölt cucc mit jelent/hová kéne kötni.
1- Line input - right rear
2- Line input - ground
3- Line input - left rear
5- Infotainment - can-bus low
6- Infotainment - can-bus high
9- Switched Positive
17- Left rear +
18- Left rear -
20- Right rear +
21- Right rear -
22- Ground
23- Battery +
Válaszokat előre is köszönöm
(#) Pixi válasza Gegike99 hozzászólására (») Dec 2, 2013 / 1
 
Hali!
Nagy valószínűséggel ha ez egy gyári rádió bekötésének lábkiosztása akkor az pl a központi kijelző vagy valami hasonló eszköznek a csatlakozása. Vagy esetleg ha van a kormánytávirányító. Az a baj hogy pl az ISO A,B,C, esetén is tipusonként változik hogy a fix dolgok mint a táp rész és a hangszórók a többit variálják melyiknél mi mire való.
Én ennyit tudok írni, remélem segítettem valamennyit.
üdv
PIXI
(#) Gegike99 válasza Pixi hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) andrev93 hozzászólása Dec 9, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Rockfort Fosgate PBR300x4 típusú autós erősítőm. Olyan problémája van, hogy ha rá rá kötöm a hangszórót és adok neki tápot, bemeneti jelet még nem, akkor elkezd egyre nagyobb frekvenciát adni a hangszórónak és közbe füstöl egy kicsit maga az erősítő. Ezek után egyből levettem a tápot, szétszedtem és nem találtam egy égett alkatrészt se. Szobai tápegységgel maximum 2A-on nem füstöl, és világít a power led. Oszcilloszkópos mérésnél megmértünk a kimenetet és a bemenetet úgy hogy semmi nem volt rákötve(csak táp), és elég torz jel jött ki mind 2 oldalt ráadásul 20 Volt csúcstól csúcsig. Mitévő legyek ?

http://www.dream-ice.co.uk/wp-content/uploads/2011/11/rockfordpbr1.jpg
(#) DaNi19911130 hozzászólása Dec 13, 2013 1 /
 
Hello!

Peugeot 307 Break-be kötöttem be egy erősítőt, viszont a tűzfalon semmit sem találok neki ahol áttudnám vezetni a tápkábelét az erősítőnek. A kábelköteg mellett egyáltalán nem fér el ami a motortér biztosíték házból jön, gumidugót pedig nem találok sehol. Esetleg ha tudnátok mutatni egy képet az nagyon jó lenne. Köszönöm előre is!!!
(#) SzervízMacska válasza DaNi19911130 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Fúrógépről?
(#) DaNi19911130 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Nem férek sajnos hozzá sehol sem a furóval belül a pedálnál meg a kábeleknél...
(#) oregtamas0202 válasza DaNi19911130 hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Üdv!
Motortér és a kesztyűtartó felőli rész, no és lépcsős fúró , gumidugó.
(#) zoly15 hozzászólása Dec 16, 2013 /
 
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy autós erősítőt, A neve "Alpine 3521 " Ki mit tud erről az erősítőről?
Mivel már elég idős, szinte bagóért tudom megvásárolni. Régi Japán gyártmány.
Neten találtam róla néhány képet, eléggé jól néz ki belülről is!
Ott van a biztosíték rész, van 1Db 25A-e sés 2Db 3A-es... Miért kel lmég az a 2Db 3A-es? Csupán a 25A-essel van párhuzamosan, vagy valamilyen más részt biztosít?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2013
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 17, 2013 1 /
 
Szia!
Bőséges információval szolgálhatok a számodra:
2 x 50W at 4/2 ohms (selectable impedance switch) THD: 0.08%
De gondolom ezeket már te is megtaláltad. A három biztosíték érdekes, kíváncsi vagyok mire lehet jó a másik kettő. Már találkoztam olyan végfokkal amihez volt külön Equalizer és ahhoz egy plusz biztosíték illetve kapcsolt kimenet a végfokból, de az még így is csak kettő biztosíték, nem három Minden esetre ha kézhez tudtad venni és kiderítetted, majd írd már le ha kérhetlek.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) zoly15 válasza sprofan hozzászólására (») Dec 17, 2013 /
 
Köszönöm a válaszodat!
Elhatároztam, hogy nem veszem meg, mert nagyon rossz hatásfokkal dolgozik :-S
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 17, 2013 /
 
Hát nem tudom, kocsiban az nálam nem nagyon szokott számítani 100km-en az a plusz 1-2dl ilyen árak mellett már olyan mindegy nekem, bár az enyém csak egy 2x75W-os SAL.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2013
(#) matyusz válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /
 
Szerintem a 2db 3A-es a hsz kimeneteknél lehet de nem szeretnék hülyeséget mondani, régi erősítőkben ez volt a védelem a kimenettel volt sorban.
(#) Zosi hozzászólása Dec 27, 2013 /
 
Sziasztok! Olyat szeretnék kérdezni hogy valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy autóba vettem erősítőt mélyládát bekötöttem szakszerűen +akksitól biztosítékkal vastag kábelen. - kasznihoz csatlakoztatva és kulcs elforgatásával indul a rendszer. Na most üzemel szépen beindítom az autót akkor is leforgatom akkor is viszont ha el indulok az autóval megyek 2 métert elhalkul a szub kb. nullára ha megállok a kocsival vissza jön a hang. Ez mitől lehet találkozott már valaki ilyennel?
(#) Einstein21 válasza Zosi hozzászólására (») Dec 27, 2013 /
 
Szia!

Csak egy tipp, de lehet, hogy a fejegység, amiről hajtod, azon lehet ilyesmit beállítani.
(#) Inhouse válasza Zosi hozzászólására (») Dec 27, 2013 /
 
Idézet:
„és kulcs elforgatásával indul a rendszer.”

Miért? Van az erősítőkön egy remote szál, valamint a fejegységeken is, ezeket kell összekötni, kapcsolt +12V megy rajta. Így csak akkor megy az erősítő, ha megy a fejegység elöl.
Nem írtad, hogy milyen kimenetről adtál neki jelet. Nem az megy el valamiért? Ha tényleg az akku-tól hoztál közvetlenül +12V-ot és egy jó kaszni pontról testet, akkor táp baj nem lehet. Esetleg találtál egy olyan pontot a gyújtáskapcsolónál, ami mozgás közben nem ad +12V-ot? Kétlem...
(#) Zosi válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 27, 2013 /
 
Igen az erősítőn 3 csatlakozási pont van a test a pozitív és közte még egy pont ahova kell a kapcsolt +12v mikor a kulcsot el fordítom hogy csak akkor menjen de ez a része működik is ha áll az autó egy helyben működik rendesen. Érintkezési hibát sem találtam mert át mozgattam minden vezetéket és akkor is jó menet közben mértem az erősítőn 12v ot az is rendben van csak egyszerűen elmegy a hang ha mozog az autó. Tudom hogy érthetetlen jelenség de ezt csinálja. 2 rca kábellel van össze kötve a fejegység és az erősítő.
(#) pinyó39 válasza Zosi hozzászólására (») Dec 27, 2013 /
 
Ha minden kontaktus jó, akkor mérd meg a tápfeszültséget pörgő és alapon járó motornál. Egy alkalommal találkoztam egy olyan erősítővel amiben olyan védelem (is) volt hogy 11-15V ig volt hajlandó működni, a kocsiban meg elment a fesszabályzó és felszaladt 15,7V-ra a kapocsfesz.
(#) Inhouse válasza Zosi hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
Miért jó egyébként, hogy kulcsra indul az erősítő?
(#) Zosi válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
Hát hogy ne menjen folyamatosan.
(#) Inhouse válasza Zosi hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
Írtam, hogy hova kell kötni. Mivel csak akkor kell menjen, ha megy a fejegység, ezért arra kell kötni. Erre való. Most olyankor is megy, amikor csak vezetsz és nem rádiózol...ráadásul indítózás közben már megy, ami nem szerencsés.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
(#) Pixi válasza Zosi hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
De a rádión is van kapcsoló szál ami általában vagy kék vagy kék/fehér és abban akkor van 12V ha be van kapcsolva a rádió, így ide kell kötni az erősítő remote csatlakozóját, és így akkor működik az erősítő amikor a rádió is. De figyelni kell, mert van hogy egy rádión külön van remote és autómata antenna szál, ez azért van, mert az antennás szálba csak amikor rádión van a készülék akkor van 12V.
(#) Spike888 válasza gsc73 hozzászólására (») Dec 29, 2013 /
 
Helló.
Elektrotanyán sok kapcsirajz van fent (többek közt ez is originalban :type.
(#) Zosi hozzászólása Dec 29, 2013 /
 
Köszönöm a segítségeteket meg oldódott a probléma olyan szálra kötöttem a remotet ahol csak 5v volt rá kötöttem a rádióra ahogy mondtátok és mostmár megy rendesen.
(#) Inhouse válasza Zosi hozzászólására (») Dec 29, 2013 /
 
Rendben. Mondjuk nem tudom, milyen szálra kötötted előtte...
Következő: »»   122 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem