Fórum témák
» Több friss téma |
Hát nem egyszerű problémád van
![]() Adok egy e-mail címed, oda írd meg a problémád az a srác biztos hogy fog tudni segíteni!! hivatkozz rám és akkor tuti hogy fog válaszolni. vw_golf_ii@msn.com
Köszi szépen! még próbálkozom, ha végkép nem megy írok mailt!
Köszi!
Üdv!
Ha pl. meg van adva egy triaknál hogy Peak Gate Voltage:5 V. Akkor 5 V esik a gate-n? és kell-e előtétellenállás a gate elé, vagy csak simán ráköthetem az 5 V-ot?
Peak Gate Voltage:5 V. : Maximális GATE Feszültség:5Volt !!!
S nem lehet tőb, mert a triaknak annyi! Peak Gate Current. : Maximális GATE Áram !!! S nem lehet tőb... Tudod!!! :felkialtas: Már 1.5Voltal lényelmesen begyújtható. Szerintem a 0.05A (50mA) vezérlőáram is elég kell, h legyen. ... ![]()
Sziasztok!
Van 1 infrás fényerőszabályzó a kapcsolások között... És sajnos nem működik... én a programra gyanakszom.... PIC-el müxik.... az a konkrét baj hogy az RA1-n kéne vezérelni 1 555-t ami az infra ledeket vezérelne... csak az RA1-n nekem nem jön ki semmi jel csak a bekapcsolás pillanatába pár sec-ig! HELP mert ajándéknak szántam és így nem lesz sajna meg ![]() ![]()
Igazad van. Észre vetted amit én nem. Megnéztem az adót a mobilom kamerájával és csak a fényerő leszabályozásnál ad folyamatos jelet. A gyakorlatban ez nem okozott gondot, mert a fényerő nővelésénel többször megnyomom a gombot. Azt hittem hogy a vevőben akadnak össze a megszakítások.
Fáj a szemem + most megy a Helyszínelők. Holnap visszatérünk rá. Amint priviben írtam a TSOP 1230-at árnyékolt vezetékkel kell bekötni + fém dobozkába kell tenni , mert összegyűjti a villamos zavarjeleket.
Megnéztem az adó kapcsolását és programját. Az Icprog-ba betöltve a HEX fájlt már be van állítva a configuration, tehát valami az égetőddel nem stimmel. Ha a tápfeszt megkapja a PIC és az egymás melletti 2 gombot egyszerre lenyomod akkor az RA1-en négyszögjelnek kell megjelennie.
Helló
Amit szabi tett fel szabályzót, abba muszáj a fojtót belerakni? ![]() Előre is kösz Ricsi Idézet: „Amit szabi tett fel szabályzót” Esetleg egy link? Fojtó, az attól függ mire kell.., bár 2KWnál illő lenne berakni! Mire kell? Üdv
Ez lenne az a szabályzó. És egy csörlő motorjára lesz.
Ja és még annyit kérdeznék, hogy 10A-es triak jó lesz hozzá?
![]()
Kicsi lesz. Gondolni kell az indulási áramfelvételre is.
Javítom magam. Most tudtam meg hogy nem 2kW, hanem csak 1,5kW-os a motor.
![]() ![]()
Valaki mondja már meg, hogy kell-e az a fojtó a kapcsolásba?
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia! Szerinten mindenképp kell bele a folytó tekercs!
Bár valószínű elnemme nélküle is, de a triak gyujtásában és az áramcsúcsok mérséklésében van szeepe. Ha van induktivitásmérőd, akkor egy megfelelő gyűrűs-ferritmagra szerintem gyorsan eltudnád készíteni a szükséges tekercset. ( Valószínűleg 1.25-ös tömör (CUZ) vezeték kényelmesen eléglenne a várható áramterhelésre... S néhány próbamenet... Esetleg egy bontásraítélt CP-tápból is kitermelheted a szükséges gyűrűsmagot. ![]() ... ![]()
Helló
Induktivitásmérőm az sajna nincs. Kb mennyit kellene tekerni egy ilyen pc-ből bontott magra? ![]()
Eggyet tudok a régi magyar fényerőszabályzós kapcsolóban van, nem is kicsi de 10 izzókiégésből 1X a tririsztor is meghal.
Az erősítőmet is tirisztor kapcsolja be,ide nem raktam folytót,néha ki/be húzásra egy pillanatra beindul anélkül hogy be lenne kapcsolva a vezérlés.(folytóval nem próbáltam tehát nem biztos hogy megszüntetné) Gondolom csak a sűrűbb triak halálozás következik be,esetleg a hálózati zavarok tüskéi be be kapcsolják egy pillanata a szerkezetedet. Esetleges következmény a megnövekedett hálózati zavarás lehet még.
Helló
Olyan jót pukkant a szabályzó, hogy egy ellenállásnak a lába elpárolgott, meg egy másik szénné sült. Aki megépíti minimum 1W-os ellenállásokat rakjon bele. Igaz, hogy a kapcsoláson nem írják, de aki nem akar így járni tegyen bele nagyobbat. Még jó, hogy nem csináltam semmit a gépen, mert még a 20A-es automatát is levágta. ![]()
Sziasztok!
Nekem is szabi83 kapcsolása tetszik, valószínűleg azt fogom megépíteni. Csak abban nem vagyok biztos, hogy milyen diódát kell használni? Ilyen fajta diódákat találtam a HEStore-ban: Egyenirányító diódák Kisjelű diódák Schottky dióda Szupresszor diódák Varicap diódák Zener diódák Bocsánat, ha hülye kérdés volt, de kezdő vagyok eléggé. Előre is köszönöm a választ!
Szia!
Nem az ÉN kapcsolásom, Urbán István műve! Idézet: „Bocsánat, ha hülye kérdés volt, de” Nem a kérdés a hülye, hanem egyszerűen nem olvasod el a cikket(le van benne írva). Mivel nem olvastad el a cikket, így azt se tudod, hogy műanyag vagy fém poti kell bele... ![]() Idézet: „kezdő vagyok eléggé.” TE a 230-al szeretnél játszani, hát szerintem ne ezzel kezdj játszani! de mit tépem a számat ![]() olvas olvas olvas
Egyébként elolvastam a cikket (nem is egyszer), de nem vettem észre a kapcsolási rajz alatt, hogy az a diódák típusát jelöli. Egyébként tudom, hogy műanyag tengelyű poti kell bele, mert az áramkör bármely részének megérintése életveszélyes!
(Bocs, csak egy kérdés volt, és 100% kezdő se vagyok)
Sziasztok!
Összeraktam a szerintem egyik legegyszerűbb fényerőszabályzó (teljesítményszabályzó) áramkörét, erről az oldalról: Bővebben: Link Tudom, nincs benne semmilyen zavarszűrő áramkör, de én eddig semmilyen hálózati zavart nem vettem észre 300 W-os terhelésnél, nagyobb terhelésnél lehet hogy van, nem tudom. Anyagköltség mindennel együtt [HEStore.hu] (olcsóbban is kihozható): Potenciométer gomb, 6mm fekete 58 Ft 10 K 1% Fémréteg ellenállás 4 Ft TIC 206 M TRIAK 4A/600V 194 Ft DB 3 DIAK 2A/25-36V 13 Ft 100 nF/630V Fóliakondenzátor 84 Ft 470 K Potenciométer, 6mm 420 Ft ÖSSZESEN 773.- Az enyémbe 4 A-es triakot tettem, így 900 W terhelést bír. Teljesen le lehet szabályozni 0-ra. Nagyon jól működik. Teszek fel róla pár képet.
Jó lett, de szerintem a triakra kellene valami kisebb hűtőborda. Főleg, ha nagyobb teljesítményt is akarsz szabályozni.
Köszi! Ez igaz
![]()
Itt tényleg nincs a földelés továbbkötve, mert (egyenlőre) csak izzó (és reflektor) lámpához használom, azon meg úgysincs földelés
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |