Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Ha meghibásodik, és ahogy Fongab irta vala, "elveszi"azt az áramot, ami kinyitná a tanzisztorokat. Másszóval kiakad úgy mintha korlátozná épp az áramot.
Szia !
Akkot T1 -egy lefele húzza nem fel, kimeneten nem lehet tápfesz, mert T1 bázisa vissza van szabályozva. Üdv!
Ó tényleg, igazad van!
![]()
na szia MEDVE!
IGEN A FESZ 0-16V IG VÁLTOZIK
Ez esetben csak úgy tűnik, hogy valamelyik tranzisztor rossz. Lépkedj fölfelé az emittereken, valamelyiken már nem fog változni a feszültség....PCB?
Szia !
T1 forrasztási hiba okozta a gondot valszeg. Üdv!
Hello!
Jó és mégsem működik! ![]()
Szia !
Miért nem működik ? Tegnap este már jó volt. Üdv!
helló. a labortápnak a vizszintes része már megvan. A függőleges oldalán van a kijelző. Nost a kérdésem. Vannak nekem olyan kijelzőim. Azokat bele-e lehet épiteni. Lényegében sak a lábakat kell a megfelelő helyre forrasztani nem? A labortápba közös anódú kijelző kell. Ez is olyan.
Közvetlenül nem tudod beépiteni,mert a lábkiosztás más. Vagy flexibilis kötésekkel szegmensenként kötöd be a megfelelő helyekre,vagy áttervezed a panelt a kijelzőid lábkiosztásának megfelelőre.
elméletileg, én igy gondoltam. A emgfelelő lábakat, amegfelelő helyre forrasztom drótokkal.
Talán még jobb is.. Nagyon túlhatározott az eredeti konstrukció.
de ahhoz, hogy meg tudjam ezt valósitani, egy kis segitség elkellene...
Üdv.!
Mindenféleképpen ezeket a kijelzőket szeretnéd használni? A "v.JPG" képeden nem értem hogy mit kellene nézni. Ha ez valamiféle 'kijelző-adapter' huzalozás lenne, akkor nem jó. A labortáphoz szükséges kijelző lábai egyáltalán nem így vannak. Nekem az a véleményem, hogy inkább vegyél 4db kijelzőt amit csak be kell ültetned, mert így nem kell vacakolni drótozgatással vagy nyáktervezéssel. Utóbbi szerintem nem is lenne igazán megoldható(, pláne hogy .brd-t még senkinek sem adtam). Üdv.: Attila
a konepció: Az eredeti nyákon vannak a 4 kijelzők. 1 kijelzőnek 5+5 lába van.azok között ott van a : a , b , c , d , e , f , g és a + láb. Ez eddig remélem érthető. És amit én mutattam a v.jpg képen, az csak egy egyszerű nagyobb kijelző, aminek ugyanezeka lábai megvannak. és ha minda 2-nél passzolnak a lábak, akkor már csak a helyes összekábelzást kell megoldani..
Gondolom ezt Attilának irtad. A koncepció helyes. Annyit kell tenned,hogy az eredeti kijelző datasheetjét letöltöd,és a lábkiosztásának megfelelő forrpontokat beazonositod a szegmenseknek megfelelően. Nyilván tudod a te kijelzőid lábkiosztását is,igy nem okozhat nehézséget a vezetékezés. A pozitiv tápfeszt a te panelodon is kösd rá mindegyik kijelzőre és csak egy vezetékkel vidd át az eredeti panelra. Igy megspórolsz 3 db madzagot.
na igy gondoltam én is. De még mindig kell segitség, ha tudna valaki.. Az én kijelző lábkiosztását tudom, de azeredeti nyákon a kis kijelzők lábkiosztását nem ismerem. És mindegyik közös anódu kicsi kijelző lábkiosztása ugyanaz. De én ezeket nem tudom. Teját azt jó lenne megtudni, hogy az eredeni nyákon, milyen a lábkiosztás..
Itt van,ez alapján tájékozódj. A hatodik oldalon nézd.
aháá. HA ez tényleg igy van, akkor nagyon-nagyon sokat segitelttél! nagyon köszönöööööömmm !!!!!
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!!!
Itt keresgéltem a fórumokon olyan kapcsolásokat amivel egyszerűen és olcsón meg tudnám oldani azt hogy a készülő labortápomon egy panelmérővel tudjak egy kapcsoló segítségével Áramot és Feszültséget is mérni!!! Ehhez találtam egyet,de sajna nincsenek rajta az ellenállás értékek!! És azt sem tudom hogy jó-e egyáltalán ez a kapcsolás!!!Ha valaki tudna ezekben a kérdésekben segíteni az kérem írjon!!!! Lent van egy kép a kapcsolásról és a műszerről!! ![]() A műszer adatai: 3 1/2 digit max. kijelzés:1999 DC feszültség:+/- 2V Mérési pontosság: +/- 0,5% Bemenő impedancia: 100Mohm Tápellátás: DC 8-12V Mérete: szélesség: 68*magasság: 28*mélység: 44(mm)
Srácok ha valaki tudna rajtam segíteni annak nagyon örülnék!!!Mert sürgős lenne
![]() Köszi!!!
Helló!!!
Itt van tessék ez van nekem megépítve!!!
Nekem is osszejott egy labortap vegleges kivitelezese!A kijelzok C520D keszultek (sajnos mar nem gyartjak).
Udv MFeri |
Bejelentkezés
Hirdetés |