Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Ha meghibásodik, és ahogy Fongab irta vala, "elveszi"azt az áramot, ami kinyitná a tanzisztorokat. Másszóval kiakad úgy mintha korlátozná épp az áramot.
Szia !
Akkot T1 -egy lefele húzza nem fel, kimeneten nem lehet tápfesz, mert T1 bázisa vissza van szabályozva. Üdv!
Ó tényleg, igazad van! S a dióda miatt csak elveheti az áramot, hozzáadni nem tud!
na szia MEDVE!
IGEN A FESZ 0-16V IG VÁLTOZIK
Ez esetben csak úgy tűnik, hogy valamelyik tranzisztor rossz. Lépkedj fölfelé az emittereken, valamelyiken már nem fog változni a feszültség....PCB?
Szia !
T1 forrasztási hiba okozta a gondot valszeg. Üdv!
Hello!
Jó és mégsem működik! Ám 0-16V elég sovány igy is, kevés az IC tápja?
Szia !
Miért nem működik ? Tegnap este már jó volt. Üdv!
helló. a labortápnak a vizszintes része már megvan. A függőleges oldalán van a kijelző. Nost a kérdésem. Vannak nekem olyan kijelzőim. Azokat bele-e lehet épiteni. Lényegében sak a lábakat kell a megfelelő helyre forrasztani nem? A labortápba közös anódú kijelző kell. Ez is olyan.
Közvetlenül nem tudod beépiteni,mert a lábkiosztás más. Vagy flexibilis kötésekkel szegmensenként kötöd be a megfelelő helyekre,vagy áttervezed a panelt a kijelzőid lábkiosztásának megfelelőre.
elméletileg, én igy gondoltam. A emgfelelő lábakat, amegfelelő helyre forrasztom drótokkal.
Talán még jobb is.. Nagyon túlhatározott az eredeti konstrukció.
de ahhoz, hogy meg tudjam ezt valósitani, egy kis segitség elkellene...
Üdv.!
Mindenféleképpen ezeket a kijelzőket szeretnéd használni? A "v.JPG" képeden nem értem hogy mit kellene nézni. Ha ez valamiféle 'kijelző-adapter' huzalozás lenne, akkor nem jó. A labortáphoz szükséges kijelző lábai egyáltalán nem így vannak. Nekem az a véleményem, hogy inkább vegyél 4db kijelzőt amit csak be kell ültetned, mert így nem kell vacakolni drótozgatással vagy nyáktervezéssel. Utóbbi szerintem nem is lenne igazán megoldható(, pláne hogy .brd-t még senkinek sem adtam). Üdv.: Attila
a konepció: Az eredeti nyákon vannak a 4 kijelzők. 1 kijelzőnek 5+5 lába van.azok között ott van a : a , b , c , d , e , f , g és a + láb. Ez eddig remélem érthető. És amit én mutattam a v.jpg képen, az csak egy egyszerű nagyobb kijelző, aminek ugyanezeka lábai megvannak. és ha minda 2-nél passzolnak a lábak, akkor már csak a helyes összekábelzást kell megoldani..
Gondolom ezt Attilának irtad. A koncepció helyes. Annyit kell tenned,hogy az eredeti kijelző datasheetjét letöltöd,és a lábkiosztásának megfelelő forrpontokat beazonositod a szegmenseknek megfelelően. Nyilván tudod a te kijelzőid lábkiosztását is,igy nem okozhat nehézséget a vezetékezés. A pozitiv tápfeszt a te panelodon is kösd rá mindegyik kijelzőre és csak egy vezetékkel vidd át az eredeti panelra. Igy megspórolsz 3 db madzagot.
na igy gondoltam én is. De még mindig kell segitség, ha tudna valaki.. Az én kijelző lábkiosztását tudom, de azeredeti nyákon a kis kijelzők lábkiosztását nem ismerem. És mindegyik közös anódu kicsi kijelző lábkiosztása ugyanaz. De én ezeket nem tudom. Teját azt jó lenne megtudni, hogy az eredeni nyákon, milyen a lábkiosztás..
Itt van,ez alapján tájékozódj. A hatodik oldalon nézd.
aháá. HA ez tényleg igy van, akkor nagyon-nagyon sokat segitelttél! nagyon köszönöööööömmm !!!!!
Sziasztok!!!
Itt keresgéltem a fórumokon olyan kapcsolásokat amivel egyszerűen és olcsón meg tudnám oldani azt hogy a készülő labortápomon egy panelmérővel tudjak egy kapcsoló segítségével Áramot és Feszültséget is mérni!!! Ehhez találtam egyet,de sajna nincsenek rajta az ellenállás értékek!! És azt sem tudom hogy jó-e egyáltalán ez a kapcsolás!!!Ha valaki tudna ezekben a kérdésekben segíteni az kérem írjon!!!! Lent van egy kép a kapcsolásról és a műszerről!! A műszer adatai: 3 1/2 digit max. kijelzés:1999 DC feszültség:+/- 2V Mérési pontosság: +/- 0,5% Bemenő impedancia: 100Mohm Tápellátás: DC 8-12V Mérete: szélesség: 68*magasság: 28*mélység: 44(mm)
Srácok ha valaki tudna rajtam segíteni annak nagyon örülnék!!!Mert sürgős lenne !!!
Köszi!!!
Helló!!!
Itt van tessék ez van nekem megépítve!!!
Nekem is osszejott egy labortap vegleges kivitelezese!A kijelzok C520D keszultek (sajnos mar nem gyartjak).
Udv MFeri |
Bejelentkezés
Hirdetés |