Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm szépen Nektek a gyors és kielégítő választ. Majd jelentkezem a fejleményekkel.
Nyomatsötétítőt és cimkeáztatót sem lehet kapni az Office depot ban. Agyrém. Mi lenne még hozzá jó? Gyógyszertárban tartanak NaOh-t?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Az naoh helyett javasoltam a hideg zsíroldót ! Azt még a cba-ban is kapsz , a nyomatsötétítőre meg lehet hogy nem is lesz szükséged ha jó a nyomtatód (egyáltalán lézer nyomid van?)
A hideg zsíroldó jó gondolat kaqkk kollegától. Az ugyanis NaOH oldat. Azt jól nézd meg, hogy hány százalékos, mert ettől függ majd a hígítási arány. A P20-hoz 0,7%-os oldatot kell készíteni. Ez ugye 7gr NaOH literenként. Ha a hideg zsíroldón mondjuk az áll, hogy 40%-os, akkor abban 400gr van literenként. Ebből tudsz kalkulálni.
Szívás akkor van, ha pl. mint a háztartási sósav egyikén másikán az áll: 15-20%, mert ebből már nehezebb pontos oldatot csinálni. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Egykét próba .... A gyári előhívót is 6/1 arányban kevertem ,itt is kb ez lehet az arány .Ja és ha maratás után töményen ráspricc akkor a maradék lakkot is tökéletesen leveszi...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Hát, próba szerencse.
A gyári előhívó kb. 7-8%-os. A hideg zsíroldót elég régen nézegettem egyszer, de az emlékeimben 40% él, persze öregszem
Én már vagy 5 éve nem néztem előhívót , és a zsíroldót is csak töményen (fólia leoldásra)használom ezért nagyon valószínű hogy neked lesz igazad , akkor viszont legalább 30/1 -40/1 lesz a keverési arány
Teljesen egyetértek.
A sósavas maratóval magam is hasonlóan bánok. Itt viszont a P20 előhívójáról volt szó. Annál tanácsos betartani az előírt arányt.
Jó sok infó jött, dolgozom az ügyön. Nem egyszerű!
Én úgy készítem, hogy vettem egy digitális konyhamérleget, meg granulált nátriumhidroxidot. Csinálok egyszerre 1L 7%-os oldatot és abból hígítok amikor kell.
Írd be a gugliba a szappanfőzés kulcsszót és találsz majd olyan webáruházat, aki néhány száz forintért kínál fél kiló nátriumhidroxidot.
Figyu! Biztosan 7%. Nekem úgy rémlik, hogy 1l vízbe 7g NaOH kell. Az nem 7%.
A gyári hívó 7% os ezt még hígítani kell 6/1-9/1 arányban ....
Persze, hogy nem.
Azért hígítom, amikor kell, a tízszeresére. Amit írtál az is jó, akkor egyenesen 0,7%-os készítettél, amit hígítás nélkül azonnal használhatsz. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
Én azért készítek 7%-ost, mert a konyhamérlegen, még ha digitális is, elég nehéz 7 gr-ot pontosan bemérni. 70gr-ot 10-szer nagyobb pontossággal lehet. Ráadásul a készített 1L oldat 10L előhívóhoz elegendő mennyiség.
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy manapság merre lehet beszerezni valamilyen olcsóbb kategóriájú laminálót? Dry fóliát szeretnék vele laminálni. Egy ideje már járom a nagyobb áruházakat, de nem láttam ilyen terméket.
Utána néztem a réz kloridos dolognak, és lehet hogy én néztem valamit el itt, de a neten azt írják, hogy a cucl2 rézbevonat készítésre való... Bővebben: Link Most akkor mi a helyzet?
Kösz, bár engem az is érdekelne, hogy melyik típus alkalmas erre a célra. A google-t már próbáltam .
Olvass vissza ! Itt a témában már vagy 3x le van írva hogy réz1 klorid a marató, ha már réz2 klorid akkor regenerálni kell....
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Vasat lehet vele remekül berezezni. A nyákmaratási képesség legtöbbször melléktulajdonság, valójában egy anyag sincs, aminek ez lenne a fő felhasználása. A hidrogén-peroxiddal hajat szőkítenek, a nátrium-perszulfát mosószer, a háztartási sósavval vízkövet oldanak, a vasklorid termelés 98%-át a vízművek használják, stb. Nem kell mindent szó szerint venni, amit a Wiki ír.
Szia Béla! Az előhívóban meddig kell fürödnie a NYÁKnak? Mindjártküldök egy fotot is.
Amíg teljesen elő nem jön a rajzolat , és teljesen le nem ázik a felesleg . Én kézmeleg előhívót használok és ecsettel "tacsapolom" a nyákot
Sziasztok!
Szeretnék vételezni egy lézernyomtatót nyák készítéshez,az eddig használt Samsung SCX 4200 gép elérhetetlenné vált számomra. Szeretnék tanácsot kérni,hogy milyen nyomtatót vegyek,fontos lenne olyan,ami utántöltött tonerrel is működik szépen. Ahogy végigfutottam a topicon,a Samsung ML 1640 - 1665 - 1660 - 2010 típusok,valamint a HP Laserjet széria 1020 - 1600 - 2100 - 2200 típusok a preferáltak. Kérdésem,hogy ezek közül érdemes újat venni vagy esetleg egy használt példány is megfelelő lehet? Aki utántöltött tonert használ,maga tölti vagy tölteti? Köszönöm szépen!
Nekem HP2100 as om van , eredeti tonerrel tökéletes volt de tönkrement ezért utángyártottal próbálkoztam , kevés sikerrel . Aztán egy hirtelen ötlettel kiürítettem és újratöltöttem a tonerport azóta tökéletes ..(és olcsó!)
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
S mivel töltötted újra? Amit kiürítettél belőle, vagy más porral?
Na ezt én is megpróbálom, ha másnak segített.
Üdv!
Azt érdemes tudni a lézernyomtatókról(főleg használt), hogy a fényhenger és a port lehúzó "blade" állapota maximálisan befolyásolja a nyomat minőségét. Csíkos, szemetes, foltos lesz. A fényhengert még viszonylag könnyen láthatod. Használt vásárlásakor legalább egy próba nyomtatás mindenképpen ajánlott, hogy az mennyire tiszta és mennyire fekete lesz.
Csak arra ügyelj, hogy csak festék por kerüljön vissza, mert az egyéb porszemek összekaristolják a fényhengert és a blédet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |