Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   269 / 586
(#) Kenez Szilvia hozzászólása Jan 1, 2014 /

Sziasztok! Felultoltos Zanussim (10 eves) nem szivja a vizet, tegnap ota. No vagyok, tehat rogton megneztem, nyitva van-e a vizcsap es van-viz... "Szarazon" vegigcsinalja a programot, de a vizvetelnel csak halkan berreg. Lehet- e a hibanak ahhoz koze, hogy a mosogep napokig futetlen lakasban allt?
(#) Atka15 válasza Kenez Szilvia hozzászólására (») Jan 1, 2014 /

Hello. Nem az a baj, hogy fűtetlen lakásban állt, mert akár ott is dolgozhatott volna, az a baj, hogy beviszik a 20-22 fokra, és rögtön bekapcsolják a gépet. Ilyenkor a pára lecsapódik és szerencsétlen esetben a panel meghal. Mivel azt írtad, hogy a program elindul, ezért nyilván vártatok vele kicsit, mielőtt bekapcsoltátok, hogy átvegye a környezeti hőmérsékletet. Az hogy nem engedi be a vizet csak berreg arra enged következtetni, hogy a vízbeeresztő szelep mágnese nem húz be. Ezt le kellene ellenőrizni, illetve szükség esetén kicserélni. Biztos ami biztos a vizet zárd el, nehogy egyszer csak behúzzon és eláztassa a lakást. Azt viszont nem értem, hogy a program hogy mehet le víz nélkül, ugyanis elvileg van benne vízszint-érzékelő, szóval ha nincs víz a program megáll.
(#) Kenez Szilvia hozzászólása Jan 1, 2014 /

Koszonom a gyors es preciz valaszt, megnyugtattal. Legyen szep ested es BUEK.
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 2, 2014 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet ilyet beszerezni?
http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/375/PS21353-G.php

Köszönettel. Laci
(#) Deta hozzászólása Jan 3, 2014 /

Whirlpool AWE 2214 panelján a kapcsi táp egy 22R 3W-os ellenállással kezd. Ez eredetileg egy ellenállás biztositék. Én egy sima 3w-os ellenállásal helyettesítettem, de nem ment tovább egy hónapnál, újra megszakadt. Viszont most az lnk304 megmaradt. Az eredeti ellenállást hol lehet beszerezni?
(#) frank tibor válasza Deta hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Szia
Csalós egy alkatrész, a mérete alapján 2-3W valójában csak egy Wattos. KNP1 típus. A RET nél kapni 06-06-43 rendelési számmal, igaz ez 1.5W-os. (huzal biztosíték ellenállások)
(#) Deta válasza frank tibor hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Köszi!
Megyek az oldalukra.
(#) Sendi hozzászólása Jan 3, 2014 /

Üdv: Egy ismerősöm mosógépén (IWC 7105 INDESIT) elmondása szerint minden működik, csak a motorja nem forog. A kefék jók. Mit nézzek meg a panelen? Mi szabályozza a fordulat számot? A triac?
(#) lukovicsek válasza sarbun hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Kösz a választ, most már csak azt nem tudom, hogy hogyan kell innen rendelni, valaki elmondaná?
(#) lukovicsek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Köszönet!
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 3, 2014 /

Sziasztok.

Valakinek lenne infója Whirlpool awz szárítógép fütőegységében található NTC-ről ? Abban a fajtában amelyikben spirál van .
(#) kowi hozzászólása Jan 4, 2014 /

Sziasztok! Adott egy whirlpool-AWE 2320 mosógép ami hosszú programon centrizik de a többi programon nem. És nem is jelez hibát! Doksim van hozzá volt már szerencsém ehhez a típushoz de ilyen hibával még nem találkoztam...Valakinek volt már ilyen gondja?
(#) botesz válasza kowi hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Amikor centriznie kéne akkor mit csinál?Egyáltalán felpörög?
(#) kowi válasza botesz hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Amikor a centrihez ér semmit nem csinál még a vizet is benne hagyja.
De az az érdekes hogy 1,5 órás programon szépen megcsinál mindent.

Amíg a vizet nem engedi le addig centrizni sem fog.A szivattyút és a vezetékeit megnézném.
(#) stevepapa válasza botesz hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Nemrég javítottam egyet, hasonló gonddal eeprom cserés volt. Ha kézzel továbbtekered akkor mit csinál ??. Nem tőled kérdezem de már nem írom át!
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Semmi gond.Mondjuk nem tudom mit értesz a továbbtekerés alatt ez már teljesen elektronikus!Ezen nem megy körbe a programtárcsa!

Közben rájöttem
(#) kowi válasza botesz hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Igen ez már elektromos! Most vártam végig egy rövid programot amin állítólag nem centrizik nekem tökéletesen végig ment a program...Lehet nagyon megpakolták mert rövid programba csak 3 kg-ot lehet.
(#) kowi válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Amikor csak centrire állították akkor se centrizett.

Ezeknél az szokott gáz lenni ha csak 1-2 dolgot raksz bele.Mert akkor nem tudja úgy rendezni hogy meglegyen a balansz és átlépi a centrit.Akár képes a legutolsót is kihagyni az időkorlát miatt.De szerintem itt más gond lesz.

Rongy nélkül szoktam vizslatni. Így nem kevernek be egyéb mechanikai hibák. Csak centrire állítva mit csinál?
(#) Gabó válasza kowi hozzászólására (») Jan 4, 2014 /

Nekem AWE2214el voltak bajaim, ott fordítva volt, hosszún nem centrizett, kiakadt, átlépett dolgokat, ott a motor teljes takarítása, kontaktok pucolása, és mechanikai hiba elhárítása (hajtó tengely és tárcsa nem volt megfelelően rögzítve, lötyögött) segített.
Ezeket vizsgáltad?
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 4, 2014 /

Sziasztok.

Nincs valakinek egy Whirlpool AWE 8725 vagy hasonlóba való eepromja?
(#) kowi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Egy takarítást csináltam én is biztos ami biztos. Egyenlőre minden ok vele. Ha megint előjön ez a hiba már csak eeprom-ra bírok gondolni...
(#) CIROKL válasza kowi hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

A szivattyú takaritása megoldja a hibát .
(#) Koncsar hozzászólása Jan 8, 2014 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy Bosch mosógép vezérlőpanelen szétéget a TNY254G alkatrész. Mitől lehetett, és milyen funkciót lát el az áramkörben ez a nyavajás? Várom nagyon a segítségetek. Köszi.
A hozzászólás módosítva: 21:26
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1562149.html#1562149
Egy másik topikban is feltettem ezt a kérdésem, hogy bocsánat.
A gép tipusa: Bosch WFD1660
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) lukovicsek válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Kapcsolóüzemü tápegységekben szokott lenni, általában a panel tápellátó trafóját kapcsolja a panelekben, itt annyira nem látom hogy mit kapcsol de ha a trafóhoz vezetnek a lábai akkor itt is ez van. Vagy zárlatosak a mellette lévő diódák vagy a trafó, esetleg ellenálások, de van hogy csak magától megy el de ez inkább a Whirlpoolokra jellemző.
(#) Koncsar válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

Köszi, trafóhoz megy egy két láb, és motormegállás volt a hiba. Szénkefék teljesen kopottak voltak, az egyik kefe felületén látszott, hogy már ívethúzott, mert matt volt. Szerinted próbáljam kicserélni a TNY254G -t? Van esély a működésre?
Következő: »»   269 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem