Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Felultoltos Zanussim (10 eves) nem szivja a vizet, tegnap ota. No vagyok, tehat rogton megneztem, nyitva van-e a vizcsap es van-viz...
![]()
Hello. Nem az a baj, hogy fűtetlen lakásban állt, mert akár ott is dolgozhatott volna, az a baj, hogy beviszik a 20-22 fokra, és rögtön bekapcsolják a gépet. Ilyenkor a pára lecsapódik és szerencsétlen esetben a panel meghal. Mivel azt írtad, hogy a program elindul, ezért nyilván vártatok vele kicsit, mielőtt bekapcsoltátok, hogy átvegye a környezeti hőmérsékletet. Az hogy nem engedi be a vizet csak berreg arra enged következtetni, hogy a vízbeeresztő szelep mágnese nem húz be. Ezt le kellene ellenőrizni, illetve szükség esetén kicserélni. Biztos ami biztos a vizet zárd el, nehogy egyszer csak behúzzon és eláztassa a lakást. Azt viszont nem értem, hogy a program hogy mehet le víz nélkül, ugyanis elvileg van benne vízszint-érzékelő, szóval ha nincs víz a program megáll.
Koszonom a gyors es preciz valaszt, megnyugtattal. Legyen szep ested es BUEK.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet ilyet beszerezni? http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/375/PS21353-G.php Köszönettel. Laci
Whirlpool AWE 2214 panelján a kapcsi táp egy 22R 3W-os ellenállással kezd. Ez eredetileg egy ellenállás biztositék. Én egy sima 3w-os ellenállásal helyettesítettem, de nem ment tovább egy hónapnál, újra megszakadt. Viszont most az lnk304 megmaradt. Az eredeti ellenállást hol lehet beszerezni?
Szia
Csalós egy alkatrész, a mérete alapján 2-3W valójában csak egy Wattos. KNP1 típus. A RET nél kapni 06-06-43 rendelési számmal, igaz ez 1.5W-os. (huzal biztosíték ellenállások)
Köszi!
Megyek az oldalukra.
Üdv: Egy ismerősöm mosógépén (IWC 7105 INDESIT) elmondása szerint minden működik, csak a motorja nem forog. A kefék jók. Mit nézzek meg a panelen? Mi szabályozza a fordulat számot? A triac?
Kösz a választ, most már csak azt nem tudom, hogy hogyan kell innen rendelni, valaki elmondaná?
Köszönet!
Sziasztok.
Valakinek lenne infója Whirlpool awz szárítógép fütőegységében található NTC-ről ? Abban a fajtában amelyikben spirál van .
Sziasztok! Adott egy whirlpool-AWE 2320 mosógép ami hosszú programon centrizik de a többi programon nem. És nem is jelez hibát! Doksim van hozzá volt már szerencsém ehhez a típushoz de ilyen hibával még nem találkoztam...Valakinek volt már ilyen gondja?
Amikor centriznie kéne akkor mit csinál?Egyáltalán felpörög?
Amikor a centrihez ér semmit nem csinál még a vizet is benne hagyja.
De az az érdekes hogy 1,5 órás programon szépen megcsinál mindent.
Amíg a vizet nem engedi le addig centrizni sem fog.A szivattyút és a vezetékeit megnézném.
Nemrég javítottam egyet, hasonló gonddal eeprom cserés volt. Ha kézzel továbbtekered akkor mit csinál ??. Nem tőled kérdezem
![]()
Semmi gond.Mondjuk nem tudom mit értesz a továbbtekerés alatt ez már teljesen elektronikus!Ezen nem megy körbe a programtárcsa!
Igen ez már elektromos! Most vártam végig egy rövid programot amin állítólag nem centrizik nekem tökéletesen végig ment a program...Lehet nagyon megpakolták mert rövid programba csak 3 kg-ot lehet.
Amikor csak centrire állították akkor se centrizett.
Ezeknél az szokott gáz lenni ha csak 1-2 dolgot raksz bele.Mert akkor nem tudja úgy rendezni hogy meglegyen a balansz és átlépi a centrit.Akár képes a legutolsót is kihagyni az időkorlát miatt.De szerintem itt más gond lesz.
Rongy nélkül szoktam vizslatni. Így nem kevernek be egyéb mechanikai hibák. Csak centrire állítva mit csinál?
Nekem AWE2214el voltak bajaim, ott fordítva volt, hosszún nem centrizett, kiakadt, átlépett dolgokat, ott a motor teljes takarítása, kontaktok pucolása, és mechanikai hiba elhárítása (hajtó tengely és tárcsa nem volt megfelelően rögzítve, lötyögött) segített.
Ezeket vizsgáltad?
Sziasztok.
Nincs valakinek egy Whirlpool AWE 8725 vagy hasonlóba való eepromja?
Egy takarítást csináltam én is biztos ami biztos. Egyenlőre minden ok vele. Ha megint előjön ez a hiba már csak eeprom-ra bírok gondolni...
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy Bosch mosógép vezérlőpanelen szétéget a TNY254G alkatrész. Mitől lehetett, és milyen funkciót lát el az áramkörben ez a nyavajás? Várom nagyon a segítségetek. Köszi.
A hozzászólás módosítva: 21:26 http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1562149.html#1562149 Egy másik topikban is feltettem ezt a kérdésem, hogy bocsánat. A gép tipusa: Bosch WFD1660 A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
Kapcsolóüzemü tápegységekben szokott lenni, általában a panel tápellátó trafóját kapcsolja a panelekben, itt annyira nem látom hogy mit kapcsol de ha a trafóhoz vezetnek a lábai akkor itt is ez van. Vagy zárlatosak a mellette lévő diódák vagy a trafó, esetleg ellenálások, de van hogy csak magától megy el de ez inkább a Whirlpoolokra jellemző.
Köszi, trafóhoz megy egy két láb, és motormegállás volt a hiba. Szénkefék teljesen kopottak voltak, az egyik kefe felületén látszott, hogy már ívethúzott, mert matt volt. Szerinted próbáljam kicserélni a TNY254G -t? Van esély a működésre?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |