Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Keress vissza a 9. oldalra illetve a 7.-re.
Nagyon szépen köszönöm a válaszakot,így már tisztul a kép
ha hazaérek melóból nekifogok.. Köszi mégegyszer!!
Sziasztok
A változatosság kedvéjért új projekt:SHT 15 szenzor olvasás. A projektet létrehoztam és probáltam csiholni belölle valamit de semmi érdemleges. Esetleg valakinek nincs hasonlo I2C projektje? Üdv Kovács A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
Helló mindenkinek
Szeretnék egy menü rendszert csinálni (4x20lcd, pic 18f4550). A problémám a következő: szeretném megoldani hogy a menüben való mászkáláskor az éppen kiválasztott almenü aláhúzva legyen, és ha a következőre lépek az legyen aláhúzva. Van valakinek ötlete hogy lehetne ezt kivitelezni (flowcode5-ben)? vagy valakinek volt ilyen jelegű problémája?
Van az LCD-ben olyan karakterkészlet, ami aláhúzott karaktereket tud megjeleníteni?
Lehet, hogy olyan dolgot vársz el, ami nem is a Flow hatásköre? Lehet, hogy érdemes lenne azért megtanulni pár dolgot és nem csodaszerként használni a Flowt?
Sajnos nincs aláhúzott karakter készlete, ilyennel még nem is találkoztam.
Saját karakter készletet meg kicsit hosszadalmas lenne írni.
Esetleg azt tudod megtenni, hogy csak az első betű lesz aláhúzott. Ezt generálni kell, amit 8-at lehet, de mivel egyszerre csak 4 sorod van, át lehet generálni mindig a szükséges karakterre dinamikusan, így mindegyik menüre jutna aláhúzott betű.
Sziasztok! Üdv minden fórumozónak…
Szeretnék kis segítséget kérni. Flowcode 5.5.2.1-et használok. A GSM komponens makróval birkózok. 1. Szeretném kikapcsolni a „flow control”-t, de nem találom a lehetőségét. 2. Vannak olyan GSM parancsok, melyek szintaktikailag nem bevihetőek a GSM komponens makró „send command” kifejezés sorába. Ilyenek azok a parancsok, melyek idézőjeleket tartalmaznak. Pl.: AT+CPBS=”SM” Mi lenne a helyes megoldás? Köszönettel…
Sziasztok
Írtam egy progit de nem akar megfelelöen müködni, idönként üres az LCD, idönként pedig mindenféle krix-kraxokat ír ki de semmi más nem is müködik csak ha resetlem akkor hajlandó ismét megfelelöen menni. Arra gonodltam hogy kiveszem a késleltetéseket (nem feltétlen kellenek) és bekapcsolom a watchdog timert. Ugye jol gondolom hogy ez reseteli a picet ha valamiért megfagy.
Szia!
Kellene egy kapcsolási rajz, mert szerintem ott lesz a hiba. Valami megrángatja a tápot és ettől akad szét a kijelző, vagy valami zavaró jelet kap(pl relé kapcsolásakor)
Hát azzal bajban vagyok mert csak raktam össze a dolgot, annyi tuti hogy van két elco is az 5V-os tápno (100µF és 1000uF) mert én is arra gondoltam hogy a relék rángatnak. Megprobálok valamit kreálni és akkor feldobom. Most szoltak hogy a kijezö bolondul csak meg de a vezérlés megy továbbra is.
Sajna nem us hoszu 10cm az egész. A környezet tele van 230V-os relékkel aminek a behuzo része 12V-os és ez le is van árnyékolva egy alu lemezzel. "fizikai kontaktus" csak a relék kapvsolszála illetve a táp.
Esetleg próbálj megy az LCD kijelzőre, a tápfeszültség lábaira közvetlen forrasztani egy 100n-s kondenzátort (kerámia), hátha.
Még egy kérdésem lenne, a WDT-t hogy tudom resetelni a programban, olvastam már olyat hogy ez automatikus de én szertném egy C koddal megoldani hogy biztos legyen.
Probléma megoldva... Üdv Mindenkinek! fatti
Hello! Ha egy probléma megoldódott, akkor azt is illik megírni, hogyan. Mert lehet, mást is érdekel a megoldás. üdv!
Sikerült a PIC kezdök topikban megfejteni a WDT dolgot. A késleltetéshez egy C kodba ezt:option_reg = 0b00001111; kellet beillesztenem és ezzel a WDT kb 4 másodpercet fut 8MHz-en. Ja a PIC egy 16F690.
Én már túl vagyok mindenféle szűrő kondin meg árnyékoláson. 1 megoldást találtam: szikraoltás a relén egy 100nF-os kondi és egy 47 ohmos ellenállás sorbakötve. Nekem volt amikor a pic is újraindult. És tudom, hogy nem a témába vág, de egy kérdést illik megválaszolni.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
Egyszerre a kettőt? Diódából pedig Shottky-t.
Dióda a behúzó tekercsre. Szikraoltó a kontaktusra, mert a szikra ott keletkezik... Én diódáról nem beszéltem csak szűrésről meg árnyékolásról, de természetesen az is kell! 1n400X vagy 4148. Én ezeket használom.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
Üdv!
Fc 4 ben hogyan lehet változtatni a Pwm frekit? (természetsen nem "komponens szerkesztése" ablakra gondolok, az ok, hanem konkrétan az órajel osztót kellene változtatnom, programfutás közben).
Frekit? Nem szokták a frekit, miért van erre szükséged?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Pont ez a gondom. Széles skálán kell tudnom variálni a frekit (100Hz-14kHz), menüből. A periodus regiszterrel kismértékben szabályozható a dolog, de az ekkora tartományt nem fog át. Ezért szeretném tudni, hogy az órajelosztót(prescaler-t) hogyan tudom a programban változtatni . (gondolom van rá valami C kód...)
"pl.:255, 16 aztán kiteszed a duty cycle-t. "
Itt akkor a 16 az órajelosztót jelzi?
Ok, köszönöm, működik. (olyasmi...afféle dallamgenerátor)
A PWM nem erre való, ezért kérdeztem rá, de nem nagyon válaszoltál...
Konkrét frekik kellenek, 14 féle, de ebben a tartományban. Pwm-et használva nem kell számolgatnom, csak beírom mire váltson.
Az szép dallam lesz! Egyébként a Timerrel sem kéne sokkal többet számolgatnod, gyakorlatilag most ugyanazt csinálod.
Használd a "válasz" lehetőséget, akkor tudjuk kinek válaszoltál! |
Bejelentkezés
Hirdetés |