Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   179 / 361
(#) Kovabe válasza dgergely hozzászólására (») Jan 5, 2014 /

Szia
Keress vissza a 9. oldalra illetve a 7.-re.
(#) dgergely válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Nagyon szépen köszönöm a válaszakot,így már tisztul a kép
ha hazaérek melóból nekifogok..
Köszi mégegyszer!!
(#) Kovabe hozzászólása Jan 7, 2014 /

Sziasztok
A változatosság kedvéjért új projekt:SHT 15 szenzor olvasás. A projektet létrehoztam és probáltam csiholni belölle valamit de semmi érdemleges. Esetleg valakinek nincs hasonlo I2C projektje?

Üdv Kovács
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
(#) Sanyessz hozzászólása Jan 9, 2014 /

Helló mindenkinek
Szeretnék egy menü rendszert csinálni (4x20lcd, pic 18f4550). A problémám a következő: szeretném megoldani hogy a menüben való mászkáláskor az éppen kiválasztott almenü aláhúzva legyen, és ha a következőre lépek az legyen aláhúzva.
Van valakinek ötlete hogy lehetne ezt kivitelezni (flowcode5-ben)? vagy valakinek volt ilyen jelegű problémája?
(#) watt válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Van az LCD-ben olyan karakterkészlet, ami aláhúzott karaktereket tud megjeleníteni?
Lehet, hogy olyan dolgot vársz el, ami nem is a Flow hatásköre?
Lehet, hogy érdemes lenne azért megtanulni pár dolgot és nem csodaszerként használni a Flowt?
(#) Sanyessz válasza watt hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Sajnos nincs aláhúzott karakter készlete, ilyennel még nem is találkoztam.
Saját karakter készletet meg kicsit hosszadalmas lenne írni.
(#) watt válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Esetleg azt tudod megtenni, hogy csak az első betű lesz aláhúzott. Ezt generálni kell, amit 8-at lehet, de mivel egyszerre csak 4 sorod van, át lehet generálni mindig a szükséges karakterre dinamikusan, így mindegyik menüre jutna aláhúzott betű.
(#) fatti.tomtom hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok! Üdv minden fórumozónak…
Szeretnék kis segítséget kérni. Flowcode 5.5.2.1-et használok. A GSM komponens makróval birkózok. 1. Szeretném kikapcsolni a „flow control”-t, de nem találom a lehetőségét. 2. Vannak olyan GSM parancsok, melyek szintaktikailag nem bevihetőek a GSM komponens makró „send command” kifejezés sorába. Ilyenek azok a parancsok, melyek idézőjeleket tartalmaznak. Pl.: AT+CPBS=”SM” Mi lenne a helyes megoldás? Köszönettel…
(#) Kovabe hozzászólása Jan 16, 2014 /

Sziasztok
Írtam egy progit de nem akar megfelelöen müködni, idönként üres az LCD, idönként pedig mindenféle krix-kraxokat ír ki de semmi más nem is müködik csak ha resetlem akkor hajlandó ismét megfelelöen menni. Arra gonodltam hogy kiveszem a késleltetéseket (nem feltétlen kellenek) és bekapcsolom a watchdog timert. Ugye jol gondolom hogy ez reseteli a picet ha valamiért megfagy.
(#) kokozo válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Szia!
Kellene egy kapcsolási rajz, mert szerintem ott lesz a hiba. Valami megrángatja a tápot és ettől akad szét a kijelző, vagy valami zavaró jelet kap(pl relé kapcsolásakor)
(#) Kovabe válasza kokozo hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Hát azzal bajban vagyok mert csak raktam össze a dolgot, annyi tuti hogy van két elco is az 5V-os tápno (100µF és 1000uF) mert én is arra gondoltam hogy a relék rángatnak. Megprobálok valamit kreálni és akkor feldobom. Most szoltak hogy a kijezö bolondul csak meg de a vezérlés megy továbbra is.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Sajna nem us hoszu 10cm az egész. A környezet tele van 230V-os relékkel aminek a behuzo része 12V-os és ez le is van árnyékolva egy alu lemezzel. "fizikai kontaktus" csak a relék kapvsolszála illetve a táp.
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 16, 2014 /

Esetleg próbálj megy az LCD kijelzőre, a tápfeszültség lábaira közvetlen forrasztani egy 100n-s kondenzátort (kerámia), hátha.
(#) Kovabe hozzászólása Jan 17, 2014 /

Még egy kérdésem lenne, a WDT-t hogy tudom resetelni a programban, olvastam már olyat hogy ez automatikus de én szertném egy C koddal megoldani hogy biztos legyen.
(#) fatti.tomtom válasza fatti.tomtom hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Probléma megoldva... Üdv Mindenkinek! fatti
(#) proli007 válasza fatti.tomtom hozzászólására (») Jan 18, 2014 /

Hello! Ha egy probléma megoldódott, akkor azt is illik megírni, hogyan. Mert lehet, mást is érdekel a megoldás. üdv!
(#) Kovabe hozzászólása Jan 18, 2014 /

Sikerült a PIC kezdök topikban megfejteni a WDT dolgot. A késleltetéshez egy C kodba ezt:option_reg = 0b00001111; kellet beillesztenem és ezzel a WDT kb 4 másodpercet fut 8MHz-en. Ja a PIC egy 16F690.
(#) Gagyicom válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Én már túl vagyok mindenféle szűrő kondin meg árnyékoláson. 1 megoldást találtam: szikraoltás a relén egy 100nF-os kondi és egy 47 ohmos ellenállás sorbakötve. Nekem volt amikor a pic is újraindult. És tudom, hogy nem a témába vág, de egy kérdést illik megválaszolni.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) Kovabe válasza Gagyicom hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Azt mondod a dioda smafu?
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Egyszerre a kettőt? Diódából pedig Shottky-t.
(#) Gagyicom válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Dióda a behúzó tekercsre. Szikraoltó a kontaktusra, mert a szikra ott keletkezik... Én diódáról nem beszéltem csak szűrésről meg árnyékolásról, de természetesen az is kell! 1n400X vagy 4148. Én ezeket használom.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) Kovabe válasza Gagyicom hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Á így már vágom.
(#) Szamy hozzászólása Jan 26, 2014 /

Üdv!
Fc 4 ben hogyan lehet változtatni a Pwm frekit? (természetsen nem "komponens szerkesztése" ablakra gondolok, az ok, hanem konkrétan az órajel osztót kellene változtatnom, programfutás közben).
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Frekit? Nem szokták a frekit, miért van erre szükséged?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014

Pont ez a gondom. Széles skálán kell tudnom variálni a frekit (100Hz-14kHz), menüből. A periodus regiszterrel kismértékben szabályozható a dolog, de az ekkora tartományt nem fog át. Ezért szeretném tudni, hogy az órajelosztót(prescaler-t) hogyan tudom a programban változtatni . (gondolom van rá valami C kód...)
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

"pl.:255, 16 aztán kiteszed a duty cycle-t. "
Itt akkor a 16 az órajelosztót jelzi?
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Ok, köszönöm, működik. (olyasmi...afféle dallamgenerátor)

A PWM nem erre való, ezért kérdeztem rá, de nem nagyon válaszoltál...

Konkrét frekik kellenek, 14 féle, de ebben a tartományban. Pwm-et használva nem kell számolgatnom, csak beírom mire váltson.

Az szép dallam lesz! Egyébként a Timerrel sem kéne sokkal többet számolgatnod, gyakorlatilag most ugyanazt csinálod.
Használd a "válasz" lehetőséget, akkor tudjuk kinek válaszoltál!
Következő: »»   179 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem