Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
Van egy Videoton 5355 ts típusú tv, amin ha megnyomom a bekapcsoló gombot, csak annyit hallani hogy 3 x sipol röviden a kapcsolóüzemű táp és annyi, még a led sem világít rajta A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
A sorvégfokozatot ellenőrizd át.Valószínűleg zárlatos a sorvégtranzisztor( S2000 vagy BU2508).
István
Értem, holnap belenézek aztán kiderül, még annyit hogy ezt a tranzisztort hogy tudom megmérni hogy zárlatos-e egy multiméterrel? Vagy egyből csere aztán vagy jólesz, vagy nem?
Ezt az oldalt mióta kerestem ^.^ Köszi
Sziasztok!
Van egy Videoton C2911-AM Plat síkképernyős 72cm Tv. Alkalom szerüen szoktuk használni. Az a gondja hogy véletlenszerüen Összeugrik a kép. olyan mintha képcsöves lenne vanmittomén, Oda megyek amikor összeugrik a kép oldalba verem és visszajön néha elég egyszer megcsinálni a műveletet, máskor meg 2-3 percenként megkell ismételni. már szétszedtem gondolom érintkezési baja lehet ha ütésre vissza jön a kép. de össze raktam utána jó volt pár napig aztán ismét előjött a hiba. kicsit idegesitő hogy mindig oldalba kell csapni. Mi lehet a hiba forrása?? Köszönöm az épitő jellegü hozzászólásokat!
Alaposan forraszd át a sorkimenő, a táp,és a függőleges eltérítő fokozatokat.Ha képcsöves,akkor nem összeugrál.
István
Most átforaszgattam e megpörkölödött részeknél a lábakat. összeraktam és most működik kiváncsi vagyok meddig. köszi a tanácsot!
Sziasztok!
Van egy Videoton tévém amiről régebben már írtam, működik de a fénypontkioltó nem jó benne sajnos. Valaki leírná hogy javíthatnám meg?
Szia!
A vezérlőrács (első rács) környékét nézd át. Mi a típusa?
Szia!
TS 3307 SP a típusa, kép van róla a 10. oldalon A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Sziasztok!
Egy Videoton TS-5355 típusú hagyományos 1993-ban gyártott OSD-TXT tv javításában kérnék segítséget. Sajnos, nem vagyok tv szerelő, de az alapokkal tisztában vagyok és rajz alapján lassan, átgondoltan elboldogulok. A hibajelenség az, hogy egyik napról a másikra a tv leállt. Bekapcsolás után a készenlét beáll, bekapcsolás után olyan, mint ha a a készülék elindulna, a LED is visszajelez zöldre, de nincs az a klasszikus képcső-feltöltő hang sem amikor nagyfeszültséggel töltődik a képcső, és lehet hallani hogy a nagyfeszültség elindulásának semmi nyoma nincs. Szokott ennél a tv-nél klasszikus alkatrész ilyen problémát okozni vagy ez ettől összetettebb lesz? Szemle alapján nem látok elváltozást, szétpukkant kondenzátort, vagy megégett ellenállást. Első tippem a sortranzisztor lenne, csak ha azt kicserélem lehet ismét tönkremegy, vagy jellemző, hogy akár csak az menjen tönkre? Ha sortrafó baja van, akkor sajnos már nem áldozok rá annyit, mert eleve használtan pár ezerért van ilyen tv, bár nagyon sajnálnám. Szívesen és köszönettel fogadok minden kedves hozzászólást, ötletet vagy tanácsot! Köszönöm!
Esetleg ha rajzzal tudna valaki segíteni, annak is nagyon örülnék a mérések megkezdése előtt....!
Én sem vagyok tévészerelő, de azért biztosan többet javítottam már. Sajnos a tapasztalatom az, hogy ami úgy néz ki, "csak" sorvégtranzisztor hiba, ott az a tranzisztor egy nap után mindig újra eldurran. Általában mindig a nagyfeszültség a ludas. Amíg külön volt a sokszorozó, addig az volt a leggyakoribb. Amióta a sortrafókkal egybegyúrták, drágább lett. Azután láttam olyat, amivel én nem boldogultam, kollégám megtalálta: szakadt volt az MKT kondenzátor a BU508 kollektora és a test között. Nem azért, hogy ijesztgesselek, de néha nem könnyű megtalálni a hiba okát. Amúgy, ha a sorvégtranzisztort kiveszed, és akkor minden egyéb funkció megjelenik, akkor ott a hiba.
Szia!
A rajzot innen letöltheted az alul megjelenő "Get Manual"-ra kattintással. A javítást érdemes a tápfeszültségek ellenőrzésével kezdeni.
Köszönöm a tippet!
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen elfekvőben icc5-ös sasszija amin jó a sorki? A jelenlegi csattog mint állat,ívet húz az anódcsati és a vasmag között,és nem indul a tv...(Nokia 3384) M10-07-es traficsek kellene.
Sziasztok!
Van egy videoton TV ami olyan mint a képen amit csatoltam, és az a hibája, hogy a kép helyett egy vízszintes fehér csak van csak a képen, és ütésre néha visszaugrik a normális kép. Valaki tudna segíteni, hogy melyik részen keressem a hibát? Valószínű csak egy forrasztási hiba van valahol? Előre is köszönöm! üdv PIXI
Szia!
Ha egy vízszintes fehér csík jelenik meg, akkor a függőlege eltérítő rendszered hibás, ha ütésre visszaáll, akkor valószínűleg csak kontakthiba. Keress rajzot, ott megtalálod, a vertikális (vertical) eltérítő tekercset keresd a rajzon, onnantól a panelen kutass, kövesd vissza az alkatrészeket, és a forrasztásokat kicsit erősítsd meg ónnal.
Köszönöm, igaz már csak jövő hétvégén tudom megnézni, de addig majd még keresek rajzot is.
Ha megírod a típusát, akkor megkeresem és megpróbálom feltenni ide is. Egy pár ilyen darabbal volt már dolgom régebben.
Ismerős darab. Nem neki van teljesen műanyag doboza, és sík képernyője? Azt hiszem talán ez volt az a TV, amin életem során tátottam a számat, mert csodaszép képe, és tényleg nagyon szép színei is voltak. Csatoltam a rajzát. Sajnos nem írták rá melyik-melyik tekercs, ezért a mellékelt képen bejelöltem, BL55 pozíciószámú eltérítő tekercs a függőleges eltérítés.
Én a (elég elnagyolt módon) az FR14-es ellenállás mellett szereplő potmétert megnézegetném, ezeknél gyakori a kontakt hiba. Illetve a tekercs csatlakozásainál. Esetleg műszerrel ráméregetnék, hogy nincs-e szakadás.
Köszönöm!
Ez nem teljesen műanyag házas, és nem sík képernyős, teljesen úgy néz ki mint azon a képen amint előzőleg csatoltam. Hétvégén megnézem mi a helyzet, de most hogy írtad a beállító potikat, beugrott, hogy vannak hátul a beállító potik, és mintha már lett volna ilyesmi hiba, és akkor a potit kellett tekerni és jó lett.
Sajnos gyakori a kontakthiba. Az ilyen potikat érdemes kicserélni újra. A méretek szabványosak.
Akkor könnyen lehet hogy a vízszintes kép méret állító poti lett kontaktos? Na majd hétvégén megnézem mi is a helyzet vele.
Ha vízszintes a csík, akkor a függőleges, mert függőlegesen nem húzza szét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |