Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1485 / 2519
(#) blasz válasza Zosi hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Mindent megirtunk már róla minden segítség feltöltve,tapasztalat,jó,és rossz is,minden szerepel a topikjában, többet nem tudunk Gyurival tenni.
(#) Zosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Rendben következő órákat az a topik olvasasaval fogom tölteni (azt még nem is néztem) köszönöm az eddigieket!
(#) blasz válasza Zosi hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Nagyon szivesen,segitség kell irj megoldjuk ha tudjuk.
(#) steelbird válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Ez a végfok elég szimpi? 50V -ról is fog menni.
(#) Beringer 600 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Elég jónak tűnik,köszönöm szépen.
(#) steelbird válasza Beringer 600 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

50V -ról kb. 120 W lesz 8 Ohm -ra.
De több nem is lehet, az 50v -ból ennyit lehet kihozni 8 Ohm esetén.
4 Ohm esetén viszont már kevés lesz egy-egy tranzisztor, arra vigyázni kell majd.
(#) Beringer 600 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Igen ezt sejtettem én is,és nem is kell több elég lesz ez is.Köszi!
(#) speed008 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Jel nélkül fel tekerhetem, akkor nincsen gond, csak bekapcsolásnál kell alacsonyan lennie. Akkor nem indul el a lengés. Viszont ha bekapcsolásnál feltekerem, akkor addig leng amig le nem veszem kb 15% ra.
Valószínűleg az a probléma állhat fent amit te írtál.
Ezt hogyan lehetne megszüntetni? Dióda?
Vagy cseréljük ki a potit kisebbre?
Esetleg a két panel közé iktassak be ellenállást?
Lehet hogy a szűrővel van gond, mert a fejhalgatón nem jelentkezik a probléma, mert más erősítés van.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2014
(#) steelbird válasza speed008 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Nem rángatja meg nagyon az aksi feszültségét?
Szerintem nem bírja kakaóval nagyobb áramoknál az aksi.
Hasonló a jelenség ahhoz, mint mikor labortápról hajtasz meg egy autórádiót. Megrángatja a tápfeszt, mert nem bírja árammal a táp. Ilyenkor is lengeni szokott a hangszóró, meg fulladozik a végfok.
Mérd már meg a tápfeszültséget, amikor jelentkezik a hiba!

Ugye ez egy után épített panel. Aminek nincsen automata lekapcsoló opciója
Így raktam bele egy autós relét, amit az autósrádió remote szála vezérel, ennek van egy vizajelző lede.

Ha 20% ig hajtom akkor azért el kezd pislákolni de nem annyira vészesen, meg van szépen a mély még. Egy 6A es aksiról tesztelem (ez van a robogómba).
Cső nélkül is eléggé adta a mélyet, csak bele tettem a csőbe be se lett fogadva akkor is másképp szolt már. Lehet elég neki ekkora vezérlés is. A 250w csak áhítat ezen is szerintem

Az lehet hogy azért kezdi el ráncigálni a membránt mert nem lenne elég erő az aksiba?
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Jaja, szerintem már azt javítjuk, ami nem is hiba.
(#) speed008 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Nyugalom, az akku bírja, töltöttem közbe

De az tényleg lehet hogy azért mozgatja a membránt mert nem bírja az aksi.
Ha indítás előtt feltekerem a potit fulra pl, akkor mozgatja ki-be a mebránt szépen lassan. De ha letekerem, akkor megszűnik.
Ez lehet az aksitól?
(#) Buvarruha válasza speed008 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Valamiért oszcillálni kezd a végerősítő, ha a kettő össze van kötve. Próbálj egy 100ohm-os soros ellenállást a kettő közé.
(#) speed008 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Holnap megpróbálom mert a szomszédok **********************

Helló, helló! Tudjuk már hol álljunk le! Mod.
(#) pintyo8877 hozzászólása Jan 11, 2014 /

Sziasztok!

Elfüstölt egy ellenállás a gitár kombóm erősítőjében. A kombóról semmit nem lehet tudni (annyi van ráírva, hogy BA-60), az erősítő panelről sem, arra az van írva, hogy TECH 75RCM.
A panel kissé átégett, de javíthatónak tűnik, viszont kapcsrajz híján elég nehéz lesz a füstté vált ellenállás értékét besaccolni. Tud valaki segíteni? Bármilyen ötletet szívesen várok!

(Csatoltam a panel alkatrészoldali fotóját)

Köszi!!

unnamed.jpg

(#) steelbird válasza pintyo8877 hozzászólására (») Jan 11, 2014 /

Hello!
Nem lehet, hogy ez az?
Ha igen, akkor ez egy Stagg Ba-60 -as gitár kombó.
Ki kellene mérni a tranzisztorokat, azzal kellene kezdeni. Trazisztor zárlat -gyanús a dolog.
Kapcsolási rajzot meg szerintem lehet a neten keresni hozzá, ezt is a megadott típus alapján találtam meg.
(#) speed008 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Kezdődött egy új nap a hangfalnak.
Nagy nyugodtan összeállítottam es szinten nem működik.
Az aksi birja a terhelést este feltöltöttem.
Azt vettem észre ha a kimenetre a meleg pont és a hideg pont közé teszem be az ellenállást akkor megszűnik a hangfal kilengetese. Viszont a hangerő nagyon alacsony így.
Mi lehet az oka?
(#) daneg86 hozzászólása Jan 12, 2014 /

Sziasztok.
Szert tettem egy Yamaha rx-v450 típusú erősítőre, hibásan. Táphibásnak hirdették, valaki már próbálta javítani. Tápban egy kondi volt halott, csere után sem lett meg a készenléti táp 10v-ja, csak 4körül volt. Function panelen lévő feszstab melegedett, kimenetét felemelve ott volt a stabil táp. Mint kiderült, a function panelen lévő mcu feküdt le, 16os vcc lábát felemelve rendben lett a feszültség.
Valakinek esetleg valami tipp, hogy biztos az mcu halott-e?
(#) DJanosi hozzászólása Jan 12, 2014 /

Vélemény erről? Jó tudom nem arról híres hogy milyen kicsi a torzítása. De elvileg működik? Sima 40V ról? Nem kell szimmetrikus feszültség?
Üdv:Levente
(#) reloop válasza DJanosi hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Szia! Ez egy meglehetősen alacsony torzítású A-osztályú erősítő. A kimenetén csatoló kondenzátor választja le az egyenfeszültséget.
(#) DJanosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

S sima 40 V ról megy? S kb hozzávetőlegesen hány W lehet? s ha növelem a feszültséget?

Ez így is elképesztően fűt, kár lenne még egy lapáttal rátenni. A kimeneti teljesítmény számításához jobban neki kéne gyürkőznöm, durva becslés alapján 10W-ot tudok mondani.
Harmonikus torzítása valóban nem lehet valami fényes, de igen kedvezően alakulhat a tranziens torzítása ami még egy amatőrt is ámulatba tud ejteni. Ha van rá módod feltétlen próbáld ki!
Témája.
(#) DJanosi válasza reloop hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Most fogok neki rakom össze tesztpanelre. Van 4 db ilyen Fet-em Amint megvan szolgálok infóval ráteszem skopra.

Ne feledkezz meg a FET-ek igen komoly hűtésigényéről!
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Már megint a kísérletezés
!
(#) Zosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Szia! Az st500-nak jó ha 2*57V AC-t tekertetek? Az 80V DC körül van ha jól számolok ha meg terhelem úgyis lejjebb esik a feszültség valamit ezt még el birja a kapcsolás?
(#) blasz válasza Zosi hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Szia 85vDc ről üzemelt arra lett tervezve,csak a toroidom morog,igy kapott 75vDc-t,de működött rendesen 85v-al is.Oldalanként 8db 250/400v ak a tranzisztorok,és minden más is a nagyobb feszhez van igazítva.
(#) Zosi válasza blasz hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Akkor még a 60V AC is belefér csak hogy kerek szám legyen?!
(#) blasz válasza Zosi hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Igen szerintem az való neki, 8 ohm -on persze,hogy ne fűtsük a szobát
Következő: »»   1485 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem