Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   993 / 1387
(#) elektros90 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Nem keverem, tudom, hogy mi a P20. A technológiára értettem, hogy felfújom, szárítás, UV ...
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
(#) kaqkk válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Ja ! Te nem jól fogalmaztál én meg nem jól értettem
(#) elektros90 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Igazad van! Mit iszol?!
(#) GxxANC hozzászólása Jan 19, 2014 /

Vettem egy laminálót az Aldiban, azonban egy másfajta rendszerű, mint amiket át szoktak alakítani. Egyrészt a hengerek belsejében van a fűtés, így nincs alul és felül fémburkolat sem, másrészt nincs hőérzékelő dióda sem a hengereknél. Gyakorlatilag csak be van kötve a 230V a hengerek fűtőszálaiba, meg a motorhoz, és az egyik kapcsolóval indul a motor, a másikkal meg hideg vagy meleg laminálás.
Alkalmas ez egyáltalán átalakításra?
Alapból 125-130 fok körüli a hőmérséklet, mindkét henger belsejében van fűtőszál. Lehet ezt növelni egyáltalán? Ráadásul ahogy nézem semmiféle rugós szerkezet nincs a hengerek összeszorítására, igaz, szépen behúzza a nyákot, gond nélkül, enged annyit a henger.
(#) rockersrac válasza pluto hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Erre én is rájöttem, de mint mondtam más alternatíva is érdekel! Az hogy kinek mi a drága inkább most ne firtassuk, lényeg hogy nekem nem is éri meg, meg nincs is pénzem rá. Egyébként jó helyen kell venni a készülékbe a patront, és akkor olcsó is lesz, meg jó is.
(#) pilotitalia válasza GxxANC hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Akkor csinálj egy próbanyákot és kiderül,hogy megfelel e neked a hőfoka a laminálódnak vagy kell rajta változtatnod!
(#) GxxANC válasza pilotitalia hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Mindenképpen szerettem volna emelni a hőfokon, ahogy olvastam 160-180 fok az ideális. De gondolom ezen nem lehet, úgy van méretezve a fűtőszál, hogy éppen eddig melegedjen fel az ellenállása miatt, vagy tévedek?
(#) sastas01 válasza GxxANC hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Aldiból vetted, akkor gondolom ezüstszínű műanyag burkolata van. Nekem ilyen van, dry-hoz tökéletes, vasalóshoz inkább az elmegy kategória. 8-10x át kell rajta küldeni a nyákot vigyázva, hogy ne mozduljon be a papír. Nagyjából ennyi a trükkje.
(#) pilotitalia válasza GxxANC hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Mint írták már válaszban is többször ha átengeded a nyákot akkor valószínűleg jó lesz!
Maga a konstrukciós kialakítása sem engedne meg nagyobb hőfokot,ezt onnan tudom,hogy nekem is volt olcsóbb kategóriás és hát szépen elhalálozott a nagy strapálás közben(megolvadtak a hengertartó bakok),de amint meglett egy gyári laminálóm Ő lenne az! természetesen tudom nem olcsó,lehet építeni stb... de ez átalakítás nélkül 100%osan bírja a strapát ergo megéri a befektetést aki hajlandó rá áldozni.
Nem szükségszerűen egyből kell megvenni kis félrerakosgatással megvehető!
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 21, 2014 /

Sziasztok!

Én nem otthon szeretnék nyákot gyártani, hanem egy gyártóval legyártatni, amihez ugye a gerber fájlok kellenek, a terv eagle-ben meg is van és le is generátam a gerber és fúró fájlokat.
A következő linken leírtak szerint csináltam Bővebben: Link

A kérdésem az lenne hogy a gyártó honnan tudja majd hogy hol van a nyákom körvonala, hol kell körbevágnia? Én a Dimension rétegre rajzoltam a körvonalat ami a topsilk gerber fájlba kerül.
Ez így elégséges a gyártónak?

üdv.:Tibiiii00
(#) csurkapeti hozzászólása Jan 22, 2014 /

Sziasztok!
Nemrég tanultam meg a forrasztást de még nyákot nem csináltam és az lenne a kérdésem hogy hogyan kell készíteni. És a vasalási technikához csak a lézeres nyomtató-e a jó?
(#) kaqkk válasza csurkapeti hozzászólására (») Jan 22, 2014 / 3

Ezt most írom le kilencvenhatodszor igen csak a lézer ! Csak azt nem értem miért nem olvassátok a témát ?
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

Szia kaqkk!
Azért mert kényelmesebb veled laíratni kilencvenhatodszor.
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Jan 23, 2014 /

(#) havranarpi hozzászólása Jan 24, 2014 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a Lötstop fóliát mennyi ideig kell világítani és mivel lehet előhívni?
(#) pjg válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

4 csöves arcszolival kb. 30 cm-ről, 3-4 percig szoktam. Előhívni ugyanazzal mint a DRY fóliát. Mosószóda 1%-os oldatával.
(#) havranarpi válasza pjg hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Mosószóda sajna nem áll rendelkezésemre ,de Nátrium hidroxid az van.Az nem oldja?
(#) kaqkk válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

230Ft 25 deka a festékboltban , tecsóban ... nátriumhidroxiddal ne próbáld előhívni az leoldja az egészet ..
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) havranarpi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

köszönöm, közben találtam egy kis maradékot szerintem elég lesz kb 10 dkg
(#) rockersrac válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

De az is oldja, a gyári előhívó is Nátrium-hidroxid, csak hígítva, 2-3% körül, ha jól emlékszem...
(#) papus51 válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Nálam 4 x 15W UV fénycső kb. 20 cm-ről mindössze 50 másodperc.
Az előhívó 40 celziusz fokos 1%-os mosószóda oldat, és puha kefével kell közben maszturbálni, mármint a nyákot.
(#) havranarpi válasza papus51 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Sikerült előhívni ,kipróbáltam alkoholba áztatott sima papírral is a levilágítását ,de nem lett jó.
(#) papus51 válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /

Hogy értsem azt, hogy sikerült előhívni, de nem lett jó?
Próbáltad víztiszta fóliára nyomtatva lavilágítani?
Ha papírral próbálkozol akkor biztos, hogy sokkal hosszabb levilágítási idő kell.
És még egy: hogyan lamináltad fel a fóliát?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) Szárnyas hozzászólása Jan 25, 2014 /

Sziasztok!
Kétoldalas nyáknál hogyan oldható meg az átvezetés a két oldal között, ha az átvezető furatok egy TQFP32 ic alatt találhatók és nem furatgalvánosak azok? Az adatlap szerint a lábak felfekvése és az ic tok alja között max. 0.15mm távolság van (lásd kép), szóval nem tudom, hogy egy huzaldarabot be tudok-e úgy forrasztani a furatba, hogy ne tartsa el az ic-t.

tqfp32.gif

(#) kaqkk válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Forrassz bele egy "átkötést"és csiszold le a forrasztást annyira hogy az ic-t fel tudd forrasztani (talán az ic lábakon is lehetne picit hajlítani ) nem szakszerű de talán működhet .
(#) Szárnyas válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Ok, köszi, megpróbálom így, ahogy tanácsoltad.
(#) kaqkk válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Vagy egy hirtelen ötlet : nyákról egy 5mm es fólia csíkot lehúzol , ebból egy menetet feltekersz mondjuk egy 0,5mm vastag vezetékre , majd azt a csövecskét teszed be a furatba, kétoldalt széthajtod a végét majd leforrasztod ...
(#) Szárnyas válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Mint ötlet nem rossz, de nem tartom valószínűnek, hogy kivitelezni tudnám.
(#) pjg válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Rossz nyákon próbálgasd. Ha begyakorlod, menni fog.
(#) Szárnyas válasza pjg hozzászólására (») Jan 25, 2014 /

Na majd meglátom, kipróbálom így is, úgy is, aztán amelyik jobban sikerül, azt alkalmazom.
Következő: »»   993 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem