Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem keverem, tudom, hogy mi a P20. A technológiára értettem, hogy felfújom, szárítás, UV ...
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2014
Ja ! Te nem jól fogalmaztál én meg nem jól értettem
Igazad van! Mit iszol?!
Vettem egy laminálót az Aldiban, azonban egy másfajta rendszerű, mint amiket át szoktak alakítani. Egyrészt a hengerek belsejében van a fűtés, így nincs alul és felül fémburkolat sem, másrészt nincs hőérzékelő dióda sem a hengereknél. Gyakorlatilag csak be van kötve a 230V a hengerek fűtőszálaiba, meg a motorhoz, és az egyik kapcsolóval indul a motor, a másikkal meg hideg vagy meleg laminálás.
Alkalmas ez egyáltalán átalakításra? Alapból 125-130 fok körüli a hőmérséklet, mindkét henger belsejében van fűtőszál. Lehet ezt növelni egyáltalán? Ráadásul ahogy nézem semmiféle rugós szerkezet nincs a hengerek összeszorítására, igaz, szépen behúzza a nyákot, gond nélkül, enged annyit a henger.
Erre én is rájöttem, de mint mondtam más alternatíva is érdekel! Az hogy kinek mi a drága inkább most ne firtassuk, lényeg hogy nekem nem is éri meg, meg nincs is pénzem rá. Egyébként jó helyen kell venni a készülékbe a patront, és akkor olcsó is lesz, meg jó is.
Akkor csinálj egy próbanyákot és kiderül,hogy megfelel e neked a hőfoka a laminálódnak vagy kell rajta változtatnod!
Mindenképpen szerettem volna emelni a hőfokon, ahogy olvastam 160-180 fok az ideális. De gondolom ezen nem lehet, úgy van méretezve a fűtőszál, hogy éppen eddig melegedjen fel az ellenállása miatt, vagy tévedek?
Aldiból vetted, akkor gondolom ezüstszínű műanyag burkolata van. Nekem ilyen van, dry-hoz tökéletes, vasalóshoz inkább az elmegy kategória. 8-10x át kell rajta küldeni a nyákot vigyázva, hogy ne mozduljon be a papír. Nagyjából ennyi a trükkje.
Mint írták már válaszban is többször ha átengeded a nyákot akkor valószínűleg jó lesz!
Maga a konstrukciós kialakítása sem engedne meg nagyobb hőfokot,ezt onnan tudom,hogy nekem is volt olcsóbb kategóriás és hát szépen elhalálozott a nagy strapálás közben(megolvadtak a hengertartó bakok),de amint meglett egy gyári laminálóm Ő lenne az! természetesen tudom nem olcsó,lehet építeni stb... de ez átalakítás nélkül 100%osan bírja a strapát ergo megéri a befektetést aki hajlandó rá áldozni. Nem szükségszerűen egyből kell megvenni kis félrerakosgatással megvehető!
Sziasztok!
Én nem otthon szeretnék nyákot gyártani, hanem egy gyártóval legyártatni, amihez ugye a gerber fájlok kellenek, a terv eagle-ben meg is van és le is generátam a gerber és fúró fájlokat. A következő linken leírtak szerint csináltam Bővebben: Link A kérdésem az lenne hogy a gyártó honnan tudja majd hogy hol van a nyákom körvonala, hol kell körbevágnia? Én a Dimension rétegre rajzoltam a körvonalat ami a topsilk gerber fájlba kerül. Ez így elégséges a gyártónak? üdv.:Tibiiii00
Sziasztok!
Nemrég tanultam meg a forrasztást de még nyákot nem csináltam és az lenne a kérdésem hogy hogyan kell készíteni. És a vasalási technikához csak a lézeres nyomtató-e a jó?
Ezt most írom le kilencvenhatodszor igen csak a lézer ! Csak azt nem értem miért nem olvassátok a témát ?
Szia kaqkk!
Azért mert kényelmesebb veled laíratni kilencvenhatodszor.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a Lötstop fóliát mennyi ideig kell világítani és mivel lehet előhívni?
4 csöves arcszolival kb. 30 cm-ről, 3-4 percig szoktam. Előhívni ugyanazzal mint a DRY fóliát. Mosószóda 1%-os oldatával.
Mosószóda sajna nem áll rendelkezésemre ,de Nátrium hidroxid az van.Az nem oldja?
230Ft 25 deka a festékboltban , tecsóban ... nátriumhidroxiddal ne próbáld előhívni az leoldja az egészet ..
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
köszönöm, közben találtam egy kis maradékot szerintem elég lesz kb 10 dkg
De az is oldja, a gyári előhívó is Nátrium-hidroxid, csak hígítva, 2-3% körül, ha jól emlékszem...
Nálam 4 x 15W UV fénycső kb. 20 cm-ről mindössze 50 másodperc.
Az előhívó 40 celziusz fokos 1%-os mosószóda oldat, és puha kefével kell közben maszturbálni, mármint a nyákot.
Sikerült előhívni ,kipróbáltam alkoholba áztatott sima papírral is a levilágítását ,de nem lett jó.
Hogy értsem azt, hogy sikerült előhívni, de nem lett jó?
Próbáltad víztiszta fóliára nyomtatva lavilágítani? Ha papírral próbálkozol akkor biztos, hogy sokkal hosszabb levilágítási idő kell. És még egy: hogyan lamináltad fel a fóliát? A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Sziasztok!
Kétoldalas nyáknál hogyan oldható meg az átvezetés a két oldal között, ha az átvezető furatok egy TQFP32 ic alatt találhatók és nem furatgalvánosak azok? Az adatlap szerint a lábak felfekvése és az ic tok alja között max. 0.15mm távolság van (lásd kép), szóval nem tudom, hogy egy huzaldarabot be tudok-e úgy forrasztani a furatba, hogy ne tartsa el az ic-t.
Forrassz bele egy "átkötést"és csiszold le a forrasztást annyira hogy az ic-t fel tudd forrasztani (talán az ic lábakon is lehetne picit hajlítani ) nem szakszerű de talán működhet .
Ok, köszi, megpróbálom így, ahogy tanácsoltad.
Vagy egy hirtelen ötlet : nyákról egy 5mm es fólia csíkot lehúzol , ebból egy menetet feltekersz mondjuk egy 0,5mm vastag vezetékre , majd azt a csövecskét teszed be a furatba, kétoldalt széthajtod a végét majd leforrasztod ...
Mint ötlet nem rossz, de nem tartom valószínűnek, hogy kivitelezni tudnám.
Rossz nyákon próbálgasd. Ha begyakorlod, menni fog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |