Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én így csinálom. Nagyon vékony szálakból álló sodrott rézdrót valahány szálát lukon átdugva, elhajlítva a nyák rézre, és a szálakat egymás mellé terítve, -hogy csak egy szál magas legyen az egész- leforrasztom minimális mennyiségű ónnal. Ha kell, kis ic. lábhajlítás.
Úgy csináltam, hogy elemi szálaira szedtem egy sordrott vezetéket és a végeit visszahajlítva tettem a furatba. Ha így is vastag, lehet rajta szépen lapítani egy műszerész kalapáccsal. Csak finoman kocogtasd valami nagyobb tömegű vas alátéten. Persze forrasztás előtt.
Köszi a tippeket vicsys, nagym6, azt hiszem ez lesz a nyerő megoldás!
Szia!
Igen, fotós technikával csinálnám de most valamiért maratás közben lepergett a a fényérzékeny lakkréteg és megmarta a rezet. Pedig gyári lakkréteg volt a nyákon mert lejárt a szavija a lakkomnak 4 éve és már az utolsó nyákomnál nem tudtam használni, mert nem tapadt. Úgyhogy most nyákra várok, meg szabadidőre. De lehet majd megpróbálom a vasalásosat is, esetleg leírod mi kell hozzá? üdv: István A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy foglalkozik-e valaki nyáklap készítéssel?
Ebben a topicban szinte mindenki. Mi érdekelne?
Sziasztok
Tegnap sikeresen vasaltam és marattam két panelt, a kunszt nem a maratás hanem a 0,4mm-es sávok. Tudom hogy ez sokaknak nem nagy durr de nekem most nagy.
Szia, az a szaggatott keret nem a teliföld akart lenni? Azt miért nem nyomtattad ki?
Az nekem bonyolult illetve havonta, kéthavonta csinálok egyet-egyet, és számomra drága az alapanyag. Most vettem A4-es kétoldalas nyákot 100Ft-ért az kitart fél évig.
De az lenne, de a végén kihagytam mert nem tetszett illetve kavarodás lett volna belölle. Véletlenül így maradt,csak sietnem kellett nyomtatni.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Én ma délelőtt csak ennyit csináltam . A második képen a mai "legfinomabb "rajzolat
Szia!
Simán kinyomtatóm a rajzot lézernyomtatóval 150g-os műnyomó papírra. max 2 perc alatt rávasalom a panelre. Lemosom a papírt és mehet a vaskloridba. Ha jól tudom van erről egy külön fórum is. De a youtube-on néztem meg egy videón. kb. 9 perces. http://www.youtube.com/watch?v=h9aSyxEhhlI Üdv:Lali A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Szép termés, de te szériában csinálod, azért az nem mindegy. Azért a rutin meg az évek.
Na igen , tavaly vettem karosollót és már éleztetni kellett Az üvegszál kikoptatta az élét
Fotozva készited a paneleket ugye de hogy csinálod a kétoldalast?
Hadititok ! A két mesterfilmet összeragasztom 2 szemben lévő oldalon és a nyákot közé teszem , majd egyszerre két oldalról levilágítom
Aha így már vágom, ez vasalásnál kicsit nehézkes.Furatgalvánt is készitesz?
Én vasalásnál teljesen másként csinálom. A két papírlapot összeragasztom 2 szemben lévő oldalon és a nyákot közé teszem , majd először az egyik, majd a másik oldalát levasalom .
Na ez nem megy nekem. Már probáltam irányfuratokat is csinálni de sehogy nem jött össze.
Nem csinálok furatot, ha süt a nap az ablaknál, ha nem az asztali lámpánál összeillesztem a két papírt (persze egy-két furat kell a nyákra, hogy lássam az illeszkedést).
Szia. Egy ilyennel szemezek már régóta: Bővebben: Link
Hasznos kis szerszám lehet, sajnos nálam kihasználatlan lenne jelenleg egy ilyen, a fentebb leírt problémába is csak most ütköztem. Sima kétoldalas nyákot amennyit meg én készítek, megoldom egy vezetékdarab beforrasztásával. Egyébkén mennyiért árulnak ilyen eszközt?
Én most találtam 318 font-ért, Nem hobbi eszköz.
Nem semmi mit kérnek ezért.
Én spec először fúrok, és utána mind a két oldalhoz a furathoz illesztem a filmet. Mondjuk nálam a körbemarást is a CNC csinálja, így nem kopik a karos olló éle
Az se rossz megoldás, csak elösször kell egy CNC
Szia. Nem olcsó.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |