Fórum témák
» Több friss téma |
Az a helyzet hogy, találtam egy hasonló kapcsolót otthon, azonban mégsem a kívánt kapcsolást hozza. Kimértem műszerrel szerintem az egy áramkörös és úgy néz ki, ott a középső saru-párra kell kötni a hálózatot, a fölső és az alsó pár csak megkapja ugyanezt. Nekem pont fordított felállás kellene: két betáp és egy darab fogyasztó kap, hol az egyikről hol a másikról. Úgy láttam azon az oldalon hogy az két áramkörös kapcsoló és 6 sarus kivitel, hogy tudnám kimérni hogy biztosan megfeleljen az alkalmazásnak?
Nem igazán érthető...Miért nem kötöd a fogyasztót középre, a két betápot a szélsőkre?
Szerintem Te alternatív kapcsolót keresel...
Szia! Hát valóban nem tudni mit is akarsz működtetni, de a kérdéses kapcsoló belsejének felépítése a képen látható. Jobb lesz ha elmondod, hogy mit akarsz megvalósítani és csak úgy dőlnek majd a megoldások.
Ha különböző fázisról kapcsol át terhelve, lesz nagy vakueffekt.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Hát ez a kapcsoló nem sokat tud, de van neki nagyobb testvére is, akkor olyat kell beépíteni. Még nem tudni mire is lesz ez jó, mer még nem derült ki "soundst" elmondásából semmi.
Bocsi' lehet nem voltam egyértelmű. A jelenlegi kapcsoló egy két állású, 6 érintkezővel és úgy kötöttem be, ahogy a képen látható, de csak az egyik hálózatról kapcsol, a másikról nem. Jövő héten kapok egy három állású 16 amperes kapcsolót, hasonlót mint itt látni, reményeim szerint azzal működni fog. Egyébként nem titkos a "projekt" arra akarom használni a kapcsolást, ha nincs a bojlerhez éjszakai áram kis időre át tudjak kapcsolni a hagyományosra.
HELLO !
Termeszetesen ugyelj ra hogy ugyan azt a fazist kosd ra a kapcsolon keresztul , ha haromfazisu hallozat van - elkerulendo a szikrazo naplementet. En inkabb ezzel kapcsolnam:Bővebben: LinkB16 amperessel. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Ez nem nyert választás szerintem.Ha mindkettőt felkapcsolja, az éjszakai és a nappali áramot összekötheti. Így balesetveszélyt idéz elő ( óracserélő áramszolgáltató dolgozó)
Csak olyan megoldás fogadható el, ami vagy mechanikusan , vagy elektromosan kizárja ezt a lehetőséget.
Az 1-es és 2-es pontra kösd a bojlert. A felső kettőre az egyik hálózatot, az alsó kettőre a másikat. Figyelj arra, hogy a kapcsoló legalább 10 A-t (inkább 16-ot) bírjon, különben szétéghet.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van két helység egymás mellett. Külön van biztosítva egy egy 16A-es kismegszakítóval az óránál. Természetesen, a nulla és a fázis is külön helységenként oda van vezetve. Védőföldelésből használhatok egyet, vagy külön húzzam azt is be duplán? Ugyanabban a csőben mennek a kábelek a két helység felé. Köszönöm.
A bojler 10 ampert vesz fel, és egyfázisú a hálózat. Remélem így nem várható csillagszóró a kapcsolóból.
A földelő vezeték keresztmetszete nem lehet kisebb mint a fázis-é. Ennek a gyakorlatban leginkább úgy tudsz megfelelni, ha mindenhova külön földelő vezetéket viszel. Máskülönben a közös szakasz keresztmetszetét kell növelni.
Nos!
Az egyik helységben van egy boyler is, aminek külön be van húzva 3x2.5 cu. Annak a védőföldjét használhatom a két helység 1,5-ös vezetékeléséhez védőföldnek?
Nem úgy értette, hogy a 3X2.5-ből a földelő szálat használja fel a másik két helyiség földelésére?
Én ilyen panelkapcsoló helyett görgős kapcsolót alkalmaznék, egy boyler mellett a méret nem nagyon számít... És valahogy stabilabbnak érezném.
A földelő vezeték keresztmetszete nem lehet kisebb mint a fázisé.
Nevezzük inkább védővezetőnek, de bocsánat, ez az állítás azért nem a teljes igazság, az, hogy ugyanakkora legyen, minta fázisvezetőé, az az egyik lehetőség, a másik a méretezés. Több áramkörnek lehet közös védővezetője, és annak a keresztmetszete a legnagyobb fázisvezető keresztmetszetével legyen egyenlő - vagy méretezés.
Ha egy kis meleg vízről van szó semmi nem lehet drága
Köszönöm a pontosítást. De mivel nem tudjuk miből mi van pontosan zootyo-nál , ezért írtam: "A földelő vezeték keresztmetszete nem lehet kisebb mint a fázis-é. Ennek a gyakorlatban leginkább úgy tudsz megfelelni, ha mindenhova külön földelő vezetéket viszel."Abból nem lehet baj. Szerintem nem jó megoldás megcsapolni a bojler védővezetőét, technikailag korrektül kivitelezni.... Én a "bojlernek mindig mindent külön" állásponton vagyok.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Idézet: Teljesen igazad van! Talán a kérdezőnek fel lehet hívni a figyelmét arra, hogy ha mégis bele akar kötni azt hogyan kövesse el, ha nincs más alternatíva és szeretné a többi helyiséget is bevonni a védelembe. (más típusú sorozatkapocs NEM jó!) „Szerintem nem jó megoldás megcsapolni a bojler védővezetőét, technikailag korrektül kivitelezni.”
Had kötekedjem, azért én a különálló eret a másik oldalon dugnám be,Ilyen estekben az esetleg eltérő vezeték keresztmetszet tud furcsa dolgokat művelni.
Próbáltam illusztrálni a dolgot a lehető legjobban, de akkor, hogy egyértelmű legyen: egy csoki szelet kell és teljes hosszában átérjenek az erek és úgy kell leszorítani a spéci, lemezes leszorítóval. Ha jól meg van húzva, összevasalja az ereket mintha forrasztva lennének.
Amúgy egyetértek veled, én sem csinálnám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |