Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia. Ha elég ügyesnek érzed magad, szerintem meg is lehet építeni itthon.
Ezért a pénzért akár meg is ehetik ... szállítással 130Ft/Db???
Ez a megoldás nekem bőven megfelel.
Valaki emberi nyelven le tudná írni (ha bemegyek a vegyszerboltba mit kérjek alapon) az alábbi mondat és képlet alapján?
A laborban nátrium-kloritos maratót használunk: NaClO2, [Cu(NH3)4]2+ tartalmú használt marató és NH4OH elegye. A marási idı néhány perc, a fürdı hajlamos az un fehérmarásra, azaz az ammóniatartalom fogyásakor Cu(OH)2 fehéres lepedék keletkezik és a marás leáll. Az NAClo2 az a vikipedia szerint szodium chlorid:szodium klorid wikipedia Az H4OH a wikipedia szerint Ammónium-hidroxid a 30 százalékos vizes oldata a szalmiákszesz Hogyan fog ez a szalmiákszesz sodium chlorid rezet marni?
Hát ha az NaCLO2 nátrium klorit, akkor az 23.000Ft az Azúr vegyszerboltban 250grammos kiszerelésben.
Szóval vagy marha kevés kell belőle, és utána valahogy kivonható a réz belőle, és újra használható nagyon sokáig, vagy valami más megoldás kell, mert kizárt, hogy a nyákgyárakban 100 literszám használnák, és öntenék ki ha telített lett.
Nátrium kloritot itt tudsz megfizethető áron rendelni. 14 Euro/kg.
Üdv.
itt azért több összetevőt ír:
Amónium hidroxid helyett Amonium bikarbonát Amónum nitrát. Gondolom ezeket helyettesíti a az amónium hidroxid
Szia!
A linkelt forrás kicsit lassú, ugyanis én itt rendeltem tavaly szeptemberben a nátrium kloritot. Azóta is várom, hogy érkezzen.
Sziasztok!
Mivel a vasalásos nyák készítésben nem vagyok jártas, így tapasztaltabbakat kérdeznék. Működhet az a módszer hogy a kinyomtatott rajzot egy nyákra ráteszem, és kellő hőmérsékleten, megfelelően kis sebességgel átengedem egy fénymásoló fixáló egységén?
Én kb 2 évig csináltam így a nyákokat...
Én egyszerűbb és olcsóbb megoldással készítem a maratást, de ahhoz lehetőleg szabadban kell készíteni, a maró gőzök miatt: Sósav és bele néhány tabletta Hyperol tabletta (gyógyszertárban kapható)
Szerintem nem érted a lényeget. Nem az átlagos nyák maratásról van szó, hanem egy bizonyos módszerről.
Sziasztok!
Kezdőként szeretnék felszerelkezni vegyszerekből és eszközökből az itthoni NYÁK gyártáshoz. Összegyűjtöttem a legjelentősebbeket és szeretném megkérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy szabadkézi gyártáshoz (nyomtató híján) megfelelőek-e ezek: http://www.hestore.hu/prod_10023855.html http://www.hestore.hu/prod_10022701.html http://www.hestore.hu/prod_10028443.html http://www.hestore.hu/prod_10031143.html Válaszaitok előre is Köszönöm!
A fényérzékeny nyákra nincs szükséged ha kézzel akarod rajzolni az áramköröket , vegyél "sima "nyákot. Az elején a nyákvédőlakkra sem lesz szükséged . A toll és a marató az jó választás
Hol van itt fényérzékeny nyák? Amit ajánlottál, az 0,2 mm vastag!
Akkor 2* is tévedtem : a nyák színe tűnt fel a linken a szöveget nem is olvastam el , úgyszintén a saját linkemnél .... Ott is csak a színét néztem)
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Sziasztok!
Sejtem, hogy már sokszor volt róla szó, de most nincs kapacitásom 1000 oldalt végignyálazni. Szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen lamináló gépet érdemes nyákgyártáshoz vásárolni? Amiket eddig láttam 10e Ft alatt azok sem gumigörgősek, sem hőfokszabályzósok nem voltak. Vagy ebben az árkategóriában nem is fogok találni? Megköszönném, ha valaki mondana egy típust és egy beszerzési helyet! Köszönöm!
Van itt egy cikk, ennek valahol a közepetáján találsz egy képet egy olcsó laminátorról.
Én is ilyent használok, és 10-15 cm szélességig gond nélkül viszi a nyákot. Ára kb 3-4e Ft volt a Lidl-ben, időnként most is látom a reklámújságaikban.
A cikket olvastam, és azóta nézem is a Lidlben, de nincs. Esetleg valami más javaslat?
Mindenképp, de elsőre reménykedtem a bemegyek a boltba és veszek egyet verzióban.
Komolyan, nincs más megoldás?
A vásárlásra alternatíva ? Vatera-jófogás-apród -cserebere-ebay
Volt itt egy topic , ahol kontaktgrillből fabrikáltak nyákvasalót... keress rá!
Pontosabban szendvicssütőből... A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Nyilván már néztem ezeket is, de pont azért kértem, hogy valaki mondjon egy típust,
ami biztosan alkalmas erre a feladatra, mert így látatlanba nehéz megítélni. Tehát, azt kérem, hogy aki megelégedéssel használ valamilyen laminálót erre a célra, az írja meg a típusát, akár privátba is! Sem kísérletezni, sem fejleszteni nincs most időm/energiám egyéb alternatív megoldásokkal. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |