Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth kérdések
 
Témaindító: Gory, idő: Szept 13, 2005
Lapozás: OK   5 / 20
(#) nedudgi válasza Collider hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Egy vezeték nélküli kapcsolat felépítéséhez idő kell. Ha a fogyasztással spórolni akarsz, a végpontot ki/be kell kapcsolni. Mikor, mennyi időre? Említetted valahol a 8mA áramfelvételt. A valóságban ez csak felépített kapcsolat esetén érvényes, előtte 30mA környékén van. Ez a fogyasztás jelentéktelen egy jelfogó áramfelvételéhez (ugye azt akarsz vezérelni?) képest.
Mit akarsz UART-tal összekötni? A BT a legtöbb számítógépben, telefonban megtalálható. Nem tudom milyen kapcsolást láttál AVR-rel, de biztos, hogy rossz forrásban kutakodtál. Mit kerestél? Olcsó cél IC: egy mikrokontroller.
(#) Collider válasza buherovka hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Köszönöm!
Lehet, hogy hülyeséget írtam, mert az UART-ról csak pár napja tudok. A MAX232-ről tudok, az rendben van. Konkrétan az a kérdés, hogy a BT modul Rx-Tx és a gép soros portja közé kell-e még valami (esetleg a szintillesztőn kívül).

Nekem a modulok dokumentációja tökéletesen érhető, bár, csak az AT parancsokhoz való bekötést írják le és a parancsokat. Ha valami többet szeretnél, szerintem érdemesebb a modulon lévő SoC adatlapját megnézni.
(#) Collider válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Elemről kell működnie, de a 4.0 BT-k tudnak mélyalvó módot, amikor uA szintű az áramfelvétel. Szóval ez megoldódott. Ilyen 4.0 BLE-t (Low Energy) keresek olyan szintűt, mint a HC-05, így van esély a normális árra.

Itt az oldalon láttam az AVR-es megvalósítást, de én is éreztem rajta, hogy az nem a BT-ről szól, hanem az AVR-ről.
(#) Collider hozzászólása Jan 5, 2014 /
 
Üdv újra.
Most már kezdek nagyon kételkedni ebben az egészben. Most azt olvasom, hogy a BLE modulok nem tudnak kommunikálni korábbi típusokkal, pedig a BT visszafelé kompatibilis volt végig, kivéve idáig... Aztán tovább menve azt olvasom, hogy léteznek dual mode modulok, amik már visszafelé is kompatibilisek. Jól olvasom ezeket? Mielőtt elkezdem mások pénzét költeni, jó lenne tudni ezeket...
(#) Collider hozzászólása Jan 6, 2014 /
 
Megint én. Van még egy dolog, ami sokkal fontosabb, mint az előzőek. Sikerült kibogoznom, miként vannak a BT generációk és verziók. Tudja valaki, hogy egy BLE+EBR dual mode modult fel tud-e ébreszteni egy classic BT? Egyáltalán látja olyankor a nevét?
(#) Mdavid hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretnék mobiltelefon és egy áramkör között kapcsolatot létesíteni. A mobilalkalmazást leszámítva ti mit javasoltok? Szóba jött a bluetooth és a wifi. Melyiket érdemesebb beépíteni? Lényeges a méret, minél kisebb helyen kell elférnie, és jó lenne, ha egy kis kamera képét is be tudná olvasni. Azt tudom, hogy wifivel ezt meg tudom oldani, de bluetooth-szal is begoldható ez? Mit ajánlotok?
(#) ISF79 hozzászólása Feb 5, 2014 /
 
Sziasztok!

Bluetooth 4.0-ás modult tudja kezelni egy olyan mobil, amiben 2-es bluetooth van, vagy nem kompatibilisek visszafele a BLE modulok?

Előre is köszi a választ.
(#) Collider válasza ISF79 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Üdv!
Sokat tanulmányoztam ezt a témát, de még nem próbáltam ki.
4.0-s BT-ből két fajta van: A fajtiszta 4.0, ami csak 4.0-val társalog, és a 4.0+EDR Dual Mode, ami kompatibilis visszafelé 2.1+EDR-ig. (Talán 2.0+EDR-ig is, még nem próbáltam.)
(#) ISF79 válasza Collider hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Köszi, akkor marad a hc-06.
(#) Collider válasza ISF79 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Tápról járatod, vagy elemről? Kíváncsi lennék, hogy egy HC-06 mennyi idő alatt fogyaszt ki egy adott kapacitású elemet.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) ISF79 válasza Collider hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Kínai, régi, filléres, 5V-os kis (500-1000mAh) akkumulátorról megy, ami régi is.van.
Arduino nano-ra kötve(3,3v) kb 1,5-2 napig bírja.
Szóval pontosan nem tudom megmondani.
(#) Collider válasza ISF79 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /
 
Ez épp elég volt nekem, köszi!
(#) MrBrown hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok,
Találtam egy ilyet: Bővebben: Link.
Az volna a kérdésem, abszoulút laikusként, hogy ez a kis áramkör megkapja az 5V-ját, bekapcsolom, párosítom a mobil eszközzel és már szólhat is a rákötött erősítő mint egyfajta egyirányú adatátvitel? Vajon mit lehet léptetni a hátoldalán levő gombokkal, illetve van neki saját password-je, mert ugye nem cél hogy mindenki rákapcsolódhasson?
A V3.0 az valami új dolog (visszafelé gondolom kompatibilis)?
köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
(#) Collider válasza MrBrown hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Üdv!
Mivel az eladó nem írta le se a pontos típust, se datasheet linket nem adott, szerintem írj neki, hogy legalább a típust adja meg.
Amúgy a válasz nagy valószínűséggel: igen.
A hátul lévő gombok mellé/fölé van írva, melyik mit csinál. Szerintem képes vezérelni az adót, de hogy annak minek kell lennie, ahhoz kéne a datasheet.
A jelszava valószínűleg 1234. Meg tudod változtatni soros porton keresztül.
(#) MrBrown válasza Collider hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Szia,
köszönöm.
Hanginőségben gondolom azért egy telefon kihangosítónál többet illik tudnia?
(#) Collider válasza MrBrown hozzászólására (») Márc 11, 2014 /
 
Amikor kutakodtam még ezekkel kapcsolatban, úgy olvastam, hogy hangminőségben nem szabad sokat várni.
A kihangosítóban is valószínűleg ehhez hasonló modul dolgozik. A kihangosítóban lévő modul valószínűleg jól kiválasztott ketyere, erről nem lehet tudni, mit produkál.
(#) steelgoofy hozzászólása Ápr 6, 2014 /
 
Üdv!

Két MSP430 g2553-as mikrovezérlő között szeretnék kommunikálni UART-on vezeték nélkül, HC-05 (hátlap látható) bluetooth modulokkal. Az egyik mikrovezérlő végezne valamilyen műveletet, a másik egy távirányítóként funkcionálna. Vezetékes rendszerrel tökéletesen működik a dolog, a bluetooth modulokkal viszont egyenlőre nem. A két eszközt össze kell párosítani, mielőtt kommunikálni tudnának, ezt serial monitoron keresztül AT parancsokkal lehetne megoldani, viszont egyrészt a soros kommunikáció a mikrovezérlő és PC között nálam nem működik (WIN 8.1 64 bites rendszer lehet az oka..), másrészt az összepárosítást a mikrovezérlők minden újra bekapcsolása után meg kell tenni, ezért a programba kellene beépíteni szerintem (a program elejére az inicializálás részbe még a while ciklus előtt). Ebben szeretnék segítséget kérni, azaz hogyan nézne ki pl. C-ben egy ilyen összepárosítás.
(#) steelgoofy válasza steelgoofy hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Történt egy pár előrelépés a probléma megoldásában. AT parancsokkal sikerült beprogramozni a modulokat, az egyik lett a MASTER a másik a SLAVE, mindkettőnek ugyan az a jelszava, ugyan az a baud (9600, 1 stop bittel, nincs paritás), az eszközök címei fixen össze vannak párosítva, így amikor tápt adok a HC-05-re egy pár másodpercen belül megtörténik az összepárosítás. (Ezt onnan látom, hogy a ledek 2 gyorsat villanak minden 2. másodpercben.) A programot is úgy írtam meg a mikrovezérlőkre, hogy az adatátviteli sebesség 9600 baud legyen, 1 stop bit, és nincs paritás, a vezetékezést minden lehetséges módon próbáltam (modul RX->MSP RX , TX->MSP TX ; RX->TX, TX->RX) eddig sehogy sem működik. Azt gondoltam összepárosítás után már működni fog a dolog, mi lehet a probléma?
(#) Collider válasza steelgoofy hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Lehet, több szerencsével jársz, ha mikrovezérlős topicban kérdezed ezt meg. Én is ott szoktam, itt nincs senki.
(#) nedudgi válasza steelgoofy hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Az adatátviteli sebességet is beállítottad? Parancs módban más lehet a sebesség, mint normál kommunikációs módban. Ha parancsot ki tudsz adni a modulnak, akkor a vezetékezést ne piszkáld, mert jó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) Tardief hozzászólása Júl 9, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy hordozható erősítőt építek. Ehhez rendeltem egy ilyet.
A problémám az, hogy bluetoothon keresztül megy akkor nagyon sistereg, recseg. Ha rádió vagy auxról megy akkor nem. Remélem valaki találkozott már hasonlóval mert nem tudom mi okozhatja.
2 telefonról is próbáltam és mindkettőnél rossz.
Nagyon hálás lennék a segítségért.
(#) Csupasz válasza Tardief hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Szia
Ugy vettem ki a szövegből, hogy kifele ad bluetoothon.....
(#) Tardief válasza Csupasz hozzászólására (») Júl 9, 2014 /
 
Működik a dolog, Párosítás, kapcsolódás után telefonon elindított zene szól de van egy folyamatos recsegés.
Itt egy videó amiben az enyémhez hasonló van. Minimális különbséggel. Itt tökéletesen működik.
(#) Inhouse válasza Tardief hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Huhh, ez nagyon tetszik. De nem egészen értem. Tehát USB-n, SD kártyán és AUX-on keresztül játszik bármit, FM transzmitterként (tehát rádión lehet venni), vagy BlueTooth-on keresztül. Ráadásul még BT-n keresztül venné is a jelet, csak az nem működik neked rendesen?
(#) BEMcorp válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Nem egészen. Bluetooth-on és FM-en is csak vevőként funkcionál. Azaz tudsz vele rádió adót fogni, és a telefonról bluetooth-on kiküldött zenelejátszás (azaz kihangosítás) is lehetőség.
Ha jól gondolom, a kolléga azt tapasztalta, hogy több telefonnal is a bluetooth-os kihangosításkor zajos volt a vétel.
(#) Tardief válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Pontosan.
Abban a pillanatban hogy telefon csatlakozik a készülékhez elkezd recsegni. Ha a telefon nem küld semmi hangot akkor néhány másodperc múlva megszűnik.
Nem tudom, hogy ennek van-e valami trükkje amit nem ismerek vagy egyszerűen hibás? :O
Gyakorlatilag csak a Bluetooth miatt vettem, így elég fontos lenne.
(#) BEMcorp válasza Tardief hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Sajnos nem tudok gyakorlati tanácsot adni, mert én még csak a tervezési fázisban vagyok ilyen lejátszó 'komplexumra'. Úgyhogy most rendesen meg is tántorítottál benne.
Hasonló kütyüm van, de abban nincs BT.
(#) Tardief válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Ebben a videóban is hasonló van és ott zajmenetesen működik.
Lehet máskor nem úgy kezdem a vásrlást, hogy a boltban található legolcsóbbat dobom a kosárba.
(#) Inhouse válasza BEMcorp hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Ahha, köszönöm. A videót megnézve már leesett. Viszont a linken nem írja, hogy a panelen van 2 csatlakozó, az egyiken természetesen kapja a 12VDC-t, a másik meg a vonal kimenet. Pont ilyen kellene nekem is...Mo-n árulják ezt? Akár BT nélkül is jó lenne nekem.
(#) Tardief válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 10, 2014 /
 
Itt kicsit lejjebb tekersz és le van írva, hogy mi micsoda. Annyi különbséggel, hogy amit én vettem azon nincs jel bemenet, mivel van rajta aux. Valahol láttam ugyan ilyet valami magyar webshopba de több mint 6 ezerért...
Egyébként, ha nem kell BT akkor ilyet ne vegyél... A rádió rajta elég gagyi, csak azokat az állomásokat lehet hallgatni amiknek elég erős a jele. ÉS ezeket automatikusan keresi. Nem lehet frekvenciát állítani...
Ha mégis akkor dealextrem-en vettem. 2 hét szállítás de olcsó.

Ha ez nem oldódik meg akkkor újra BT-t kell keresgélnem. Valakinek van valami tippje?
Következő: »»   5 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem