Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   459 / 608
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Feb 5, 2014 /

Megvan minden! Márcsak 1 doboz kell... :/
(#) Alkotó válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A szimmetrikus tápban lévő pufferek értékét javaslom IC-nként 1-1db 4700µF értékre választani. Másképp fogalmazva, mindkét erősítőnek legyen 1-1 kondija (én ezt így próbáltam megoldani).
A fotón nem látszik jól, de mintha valamilyen foglalatban lenne az IC. A teljes tápáram, és a kimeneti áram is az IC lábain folyik, ami akár 2-3 A is lehet. Ekkora áramoknál a foglalatok már erősen kérdésesek, javaslom elhagyni.
(#) t4nt1zjeee válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Értem. A tápba az a 2 nagy kondi mindegyik egyenként 4700mikro/50V akkor az jó. Az IC-k azért kaptak foglalatot mert ha bármi probléma lépne fel akkor könnyedén tudjam cserélni. egyébként a panel rézfóliás oldala lakkozva van Urethan 71-el. Ez ha jól tudom elég magas azthiszem 40KV-ig átütésvédett... A foglalatok hát nemtudom... ha gond lesz akkor elhagyom öket... Köszönöm a tanácsot!

Most ami igazábol a legnagyobb fejtörést okozza számomra, hogy milyet, miből és hogyan csináljak neki dobozt... ? :/
(#) zotya1983 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szép cucc, építőkészletben vetted? Vagy előre épített? Trafód mekkora? Én most már nem akarom megbontani a cuccot így szűkösen préselem egy dvd játszó dobozába a cuccot,aztán a következő tranzisztoros lesz azt majd egy videoton kasztniba teszem.
(#) lukacsp válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Kb. minden fórum oldalon egyszer be van linkelve: Király Tibor cikke.

Idézet:
„Könnyebb, ha már a trafónál sorosan kötöd”
, csak pont annyival sz**abb is.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2014
(#) t4nt1zjeee válasza zotya1983 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Csak alkatrészeket vettem meg a panelek saját gyártmányok reloop rajzával... szerintetek a 2db végfokra elég egy darab ebböl a bordábol? van 1 kép a trafórol is...
(#) pjg válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Szerintem nagyon kicsi.
(#) lukacsp válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Ha passzív hűtést szeretnél, akkor kicsi, és rossz irányban van a bordázat.
Ha forszírozott hűtés lesz, akkor OK.
(#) t4nt1zjeee válasza lukacsp hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Én arra gondoltam 1 borda lesz és kap mellé 1db 6 vagy 8as ventit hőszabályzással...
(#) zotya1983 válasza pjg hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

De ez sokkal nagyobb hűtőfelület mint a p4 procié, ha aktívan hűti ventivel meg is fagynak az ic k rajta szerintem Igen közben láttam 2X 115 az már bőségesen jó.
(#) zotya1983 válasza pjg hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Akkor nekem a középső lenne a legalkalmasabb? Mivel ezen van a legtöbb bordatag...

passz...
(#) zotya1983 hozzászólása Feb 5, 2014 /

Értem , vagyis nem értem hogy akkor miért van ez a fórum...
(#) kriszti1998sub hozzászólása Feb 5, 2014 /

A középső bordának a közepén van egy elég vastag bevágás??Vagy csak rosszul látom?
(#) zotya1983 válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Jól látod az egy amd procihűtő volt, az a rész a leszorítókengyelé.

Srácok ez hogy lehet? nem 35V kell, hogy legyen? egyébként a képen nincs rajt de 75Voltot irt a műszer kereken... csak mire lekaptam leeset meg kikapcsoltam közbe...

Azért mert nem a testhez képest mértél testhez képest a + és a - oldalon is megközelítőleg 35 voltot fogsz kapni, dugd át a műszered a középső lyukba és a bal majd jobb oldalt mérd

37.4 voltod van kb/ -+ oldalon.
(#) t4nt1zjeee válasza zotya1983 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Köszi Zotya! De hüle vagyok! XD szal akkor ha rádugom az erősitőre a +/-/GNDt akkor nem 70 voltot kap?

Mérd ki a gnd hez képest (középső lyuk a bal majd jobb oldalad egyiken + 37 másikon - 37 lesz kb Ezeknek összegét kapod a 2 szekunder oldali dupla feszt mert azt mérted Mérd le aztán írj mi lett.

már jó 37,8V tuti! Megvan a +37,8 és a -37,8V is

Nah* egyik oldal kipróbálva! élesztés sikeres! Köszönök minden nemű segítséget! már csak dobozolom meg kap egy már kész kivezérlésjelzőt meg egy lm1036n hangszint ami szintén kész.
(#) gabesz.mi074 válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Elnézésed hogy kicsit nehezen értem meg igazából nem az én szak területem ez csak forrasztatok több kevesebb sikerrel. Tehát ha én a biztis hídnak adok+35és-35volt feszt, az már üzemelni is fog ? A stand by és mute funkciót nézve nem kell oda semilyen feszültséget adnom ez így ahogy van üzemkész? Egyébként már az egyik oldal panelját megcsináltam , ki fúrtam az ic forasszemeit csak még a többi furat hiányzik.
(#) kriszti1998sub válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

+-35VDC vagy AC mert ha DC akkor igen persze de csak akkor ha nem követtél el valamien kis hibát a forrasztásnal és mindent jó helyre teszel akkor igen menni fog
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

A stand-by és mute funkciókkal nincs semmi dolgod ennél a panelnél. Remélem nem küldöd rá egyből a tápfeszt, hanem szabályosan (áramkorlátozással) fogsz éleszteni.
Rendesen rossz nézni, hogy a számtalanszor leírt intelmek ellenére mennyi kiégett oldalú IC fordul meg a fórumban.
(#) depi52 válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Egyébként áramkorlátnak megteszi egy I trafólemezekre (kb1cm egymáson) feltekert rézhuzal?
(#) reloop válasza depi52 hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Izzó a primer előtt, és 10 ohm a tápágakban. Kár mással kísérletezni.
(#) depi52 válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

Kösz!
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Feb 5, 2014 /

És ha mondjuk első körben kisebb fesszel 9 vagy pl 12 volttal kergetem élesztéskor?
Majd ha minden rendben szól stb akkor küldöm rá a rendes feszt?
Következő: »»   459 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem