Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 151
(#) reloop válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 7, 2014 /

(#) Kovidivi válasza Lali24 hozzászólására (») Jan 8, 2014 /

AN6884-es IC, pár száz Ft, 5 LED-es. Oda rakod a 3 LED-et, ahova akarod. Minden páratlan számú kimenetre pl.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2014
(#) Lali24 hozzászólása Jan 9, 2014 /

Köszönöm a gyors válaszokat.
(#) Davidd hozzászólása Jan 9, 2014 /

Sziasztok! Építenem kellene egy "zajmérőt" amit az osztályteremben használnánk. Az eltervezésem, hogy egy sima VU métert készítenék el ami előtt van egy mikrofon és előerősítő. Szimpla tápról működne, így LM358-al kellene valamilyen előfokot összehozni, de állítható kéne hogy legyen az érzékenység(trimmer). Maga a Vu meter ic lm3914 lenne. Ti mélyik kapcsolást ajánlanátok erre a célra és lényeges hogy asszimetrikus tápról működne.
(#) steelbird válasza Davidd hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Ez az csúcsegyenirányító áramkör szerintem jó lesz a 3914 elé. Az erősítését a trimmerrel tudod beállítani.
Ha túl lomha, vay gyors lenne a kijelző mozgása, akkor az időállandón kell módosítani, variáld a kimeneten lévő 1uF, 1µF/100kOhm rc tagokat. Nagyobb időállandó lomhább mozgást eredményez.

VU-PREAMP.jpg

(#) Davidd válasza steelbird hozzászólására (») Jan 9, 2014 /

Nagyonszépen köszönöm, fix ilyen volt az eltervezésem.
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Jan 12, 2014 /

Üdv mindenkinek! Egy olyan problema adódott, hogy csináltam már számtalan lm3915 kivezérlésjelzőt de a pont kijelzés sehogy nem akar működni... Tud erre valaki megoldást? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Hello! Én meg számtalanszor leírtam már az okát. A hangfrekis jelet nem lehet egyszerűen a kivezérlésmérőre kapcsolni, mert az váltófeszültség, és "fel-le rohangál". A pont meg követi, ezért nem látod, hogy működne. Csúcsértékképzőt (egyenirányítót) kell elé kapcsolni.. üdv!
(#) t4nt1zjeee válasza proli007 hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

Értem és azt, hogy tudom megoldani? Ha küldenél kapcsit kipróbálom... Előre is *****
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) reloop válasza t4nt1zjeee hozzászólására (») Jan 12, 2014 /

A téma képeit nem nézted még? Egy a sok közül.
(#) reloop hozzászólása Jan 18, 2014 /

Sziasztok! Végrehajtottam egy próbát AVR-es kivezérlésjelzővel, hát ennek tényleg csak a fantázia szabja meg a felső határát
(#) golem hozzászólása Feb 7, 2014 /

Sziasztok!

Van nekem egy 5 ledes kivezérlés jelzőm LB1403N ic megcsinálva de problémám az hogy nagyon nehezen reagál és egy idő után egy folytában égnek a ledek.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014

LB1403N.pdf

(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Hello! Ha az adatlap szerinti kapcsolást használtad, akkor valami szakadás lehet a bementi kőrnél. De hogy "nehezen reagál" meg "egy idő után egy folytában" nem tipikus műszaki információ.. üdv!
(#) golem válasza proli007 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Szia!
Van videó is róla az fentebb említett problémáról.
Most működik rendesen csak mégsem jól közepes hangerőnél már világit mind az 5 led. Így van megcsinálva ahogy a képen van. R1 és C1 nek mi a szerepe?

névtelen.JPG

(#) szamóca válasza golem hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Már vagy huszonötször le lett itt a topikban írva: KELL HOZZÁ EGY CSÚCSEGYENIRÁNYÍTÓ!
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Ha túl érzékeny, akkor vagy a bementi 100kohm-ot kel növelni, vagy az ezt követő 22kohm-ot csökkenteni. A bemeneti 2,2µF helyet használhatsz 100nF-ot. Ha esetleg annak szivárgása miatt lenne, hogy mindegyik világít idővel. üdv!
(#) golem válasza proli007 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Meg oldódott kondi csere jó ötlet volt csak most már be kell állítanom.2,2 µF kondit tetem be.
Az R1 C1 kondinak mi a szerepe? mert nem jöttem még rá.
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

A két ellenállás egy feszültségosztót alkot, amely a kijelző érzékenységét illeszti ahhoz amit mérni szeretnél. A kondi egyenfeszültséget választja le. A kondi a 100kohm-al meghatározza az alsó határfrekvenciáját a mérésnek. De ennek értékét,mindig az "R1+R2" ellenállása szerint kel megválasztani. Viszont ha ott eleve 100kohm van, azzal már egy 100nF is 15Hz-es alsó határfrekit tud alkotni. Így a soros 100k miatt szükségtelen jelen esetben a 2,2µF nagyságú kondi. üdv!
(#) nemethpali hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok! Szert tettem egy BA 3834S, audio spektrumot analizálȯ, 7 áteresztő szűrőt tartalmazó IC-re (adatlap: http://www.classiccmp.org/rtellason/chipdata/ba3834.pdf). Kezdésnek minden csatornakimenettel csak 1-1 LED-et szeretnék meghajtani. Van valamilyen elképzelésetek, mert nekem nincs...Köszi előre is!
(#) Beringer 600 válasza nemethpali hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Sziasztok! Építettem egy kivezérlés jelzőt,3db BA6124-es ic vel,és 15 led diódával.
10 ledig nagyon szépen megy,de az utolsó 5 led csak nagyobb bemeneti jelnél kezd villogni.
nos én ezen kapcsolás alapján készítettem,de a 3. ic-nek nem tudom az ellenállásait amit még be kell raknom.Tudnátok segíteni,hogy milyen értékű ellenállásokat tegyek be?
A kijelzőt Pc-ről vezérelném,vagy esetleg iktassak be a kijelző elé egy kis előfokot?
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Szia! Vedd észre, hogy az ellenállás osztó egy trimmerrel helyettesíthető!
(#) Kovidivi válasza Beringer 600 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Szia!
Tényleg jó az osztók aránya?
Nekem KA2284-em van, hasonló, mint AN6884 (annak inkább másolata), lemértem, és 40mV-nál ég az első LED, 100mV-nál a 2., 160mV-nál a 3., 210, és 280-nál a 4., 5. Ha az osztót figyelembe veszem, akkor a második tagnak 750mV kell, amit soknak tartok. Aztán sorban 1.88V, 3V, 3,96V, 5,3V kell a további LED-eknek. Bár az az 5k6 nagyon kézzel rajzoltnak látszik... Egyébként könnyen megmérheted, hogy mekkora feszültségnél világít az utolsó LED, adj neki DC feszültséget a kondenzátor után.
szerk: A feszültség felező osztót nem vettem figyelembe...
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
(#) Beringer 600 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Értem,és köszönöm a gyors választ!
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Tudom hogy helyettesíthető,csak nem szeretnék trimmert alkalmazni.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /

Nem kell benne hagyni, csak míg hangolod.
(#) voodoo hozzászólása Ápr 21, 2014 /

Sziasztok fiúk!

Az lenne a kérdésem, hogy most újra elővettem a régi projektet és nem tudtam normális működésre bírni ezt a kivezérlésjelzőt. A következőt produkálja. Működik, de csak nagy hangerőn hajlandó körülbelül háromnegyedig (6-7) LED felvillanni majd, 10 másodperc után szépen elkezd lecsökkenni már csak négy és valahol 0-3 nál megáll (mindezt csúcs bemenetnél) bármilyen zene, vagy jel adásánál. Az adatlapja szerint 3.3 V kéne neki. Namost egy hangkártya vagy bármilyen más előerőítő messze nem küld ekkora jelet. Az lenne a kérdésem, hogy mitől szabályoz vissza ennyire, és miért nem tud az összes LED felvillanni valamint, hogy lehetne érzékenyebbre állítani? Tehát hogy már kis bemeneti jelnél elkezdjen legalább 1-2 LED villogni.
Ellenállásokat cserélgettem, próbálgattam kondikkal is trükközgetni, másik táp stb. Egyszerűen nem megy.
Az IC gyárilag ilyen lusta?

ÜDV. Tibi
(#) Alkotó válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 21, 2014 / 1

Mielőtt bármit is tennél, próbáld ki zene nélkül. A bemenetre szabályozható egyenfeszültséget kapcsolj, amit nullától felfelé szabályozva teszteld a működést. A 3915 esetén, logaritmikus léptékű feszültséglépésekben minden led-et ki kell tudnod gyújtani. Nem lehet semmiféle imbolygás.
Ha eddig megvan, akkor lehet a hangfrekvenciás jelet "illeszteni" a kijelzőhöz.
Az adatlapon valóban találhatsz csúcsegyenirányító javaslatokat, de mégis inkább Proli007 ide vágó írását javaslom tanulmányozni, ami pontosan ezt a problémát fedi le. Részletes magyarázattal és kapcsolással együtt.
(#) voodoo válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Amúgy ez a csúcsegyenirányítós buli ez megtalálható a kis panelon.Kéne neki egy másik IC-s előerősítés vagy mi? Nézegettem a képeket.

Hol van Proli007 írása ? Sehol se találtam.
(#) voodoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Köszi.
(#) Alkotó válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /

Erre gondoltam.
Itt egy példa a konkrét alkalmazásra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
Következő: »»   113 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem