Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sztereó DAC

Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 99
(#) daneg86 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

IC azért került külön nyákra, hogy ha az "alaplapot" fejlesztem, akkor az ic-t ne kelljen ki/be forrasztgatnom. Az árnyékolás földre van kötve.
(#) Buvarruha válasza daneg86 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Mivel nagyon egyszerű áramkör én továbbra is rövidzárakat keresnék, mert nem spóroltál az ónnal. És az IC nyák lába közötti nagy felület nincs földre kötve legalábbis a nyákterven.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013

Nyákterven nincs leföldelve, azok utólagosan vannak leforrasztva. Most találtam az IC 2 lába között egy darab ónt, kiszedtem, nem jó továbbra sem, szerintem halott az ic
(#) Buvarruha válasza daneg86 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Keresgélj még tovább, csak úgy nem hal meg az IC.
(#) melorin válasza petemazi hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Pontosan hová kell helyesen bekötni az LM komp. részét? A kimeneti puffer test lábához vagy a fogyasztó test lábához?

Meglett. Egy nagyon vékony vezető hozzáért a kvarc egyik lábához :/ tökéletesen működik, tapasztalatgyűjtésnek egy lelkes kezdőnek jó volt hangra hozza azt a szintet, mint a laptopom alaplapi hangkártyája, kissé erőtlen, de ezt szerintem a következő verzióban orvosolom egy műveleti erősítővel Köszönöm a segítséget
(#) macska hozzászólása Jan 26, 2014 /

Üdvözlöm a urakat! Azután érdeklődöm, hogy honnan érdemes rendelni TDA1543 ic-t. Visszaolvasva a fórumon nagyon sokan jelezték, hogy hamis amit vásároltak(nem működött). 1db-ra lenne szükségem, ha valaki tud valamit kérem tájékoztasson. Előre is köszönöm!
(#) gb197 válasza macska hozzászólására (») Jan 26, 2014 /

Szia!
Furcsának találnám ha ezt a filléres ic-t valaki hamisítaná, de szerintem a Philips már nem is gyártja egy ideje. Mikor anno építettem evvel dac-ot ,1-2 száz forint volt a Nedis vagy a Sini kft-nél. Valahol van is még egy plusz darab itthon, ha minden áron evvel a típussal akarsz építeni, talán tudok adni egyet. Szerintem viszont érdemesebb lenne 1541-el az építés, annak sokkal szebb hangja volt véleményem szerint, pláne ha megfejelni egy reclocker vagy asrc fokozattal.
Egyébként meg mindkét ic-t régi cd lejátszóból lehet bőben kibányászni.
(#) tamasgal hozzászólása Jan 30, 2014 /

Sziasztok!

Van egy MusicHall dac-om de egy gyengécske minőségű kinai tápom van hozzá! Tudnátok esetleg linkelni egy olyan trafós kapcsolást ami agyon van szűrve és tükör síma 12V jön ki belőle? Nincs semilyen elképzelésem a trafót illetően sem
(tudom, hogy sokan készítenek ilyeneket de az építés öröme miatt én szeretném megcsinálni)

Előre is köszönöm
Tomi
(#) Buvarruha válasza tamasgal hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Üdv

Olyan transzformátort keress aminek alacsony a primer-szekunder kapacitása, egy nagy helyett használj több kissebb LowESR kondit puffernek és fix kimenetű stabilizátor IC-t. Agyébként meg, ha jó a DAC, akkor nem okozhat különösebb minőségbeli romlást, egy gyengébb táp sem.
(#) tamasgal válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Köszönöm szépen a segítséget, így fogok tenni! Sajnos a dac minőségével is vannak gondok... Akkor ájultam el amikor szétszedtem és bruttó 140Ft-os opa-k néztek rám a boltban 92.000Ft-ért kapható dac-ban! Természetesen azoknak a cseréje is tervben van egy másik fórumon tevékenykedő úrnak köszönhetően aki diszkrét elemekből épít "A" osztályos műveleti erősítőket (azt írják akik használnak olyanokat, hogy egy egészen más kategóriába helyezi a dac hangját, meglátjuk.
Mégegyszer köszönöm!
(#) Buvarruha válasza tamasgal hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Nem tudom, én az OPA 1612-ben hiszek.
(#) tamasgal válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

Milyen készülékben használod őket?
(#) Buvarruha válasza tamasgal hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

(#) tamasgal válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Ezt nevezem! Le a kalappal, ha a hangja is olyan mint a megépítettsége akkor most nagyon iriggyé tettél

Én ebből szeretnék jobb hangot kicsikarni, ha van ötleted azt szívesen veszem.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
(#) Reedly hozzászólása Feb 7, 2014 /

Üdv mindenkinek! Szeretnék építeni, venni egy usb dac-ot, + egy fejhallgató erősítőt. A dolog ott kezdődött, hogy vettem egy jobb fejhallgatót és a pc hangkártyánál jobb minőséget szeretnék most már. Ha jól gondolom, akkor a dac kimenetén lévő jelet ráköthetem egy bármilyen fejhallgató erősítőre. Ezek az áramkörök már készen érkeznének, csak a tápellátásról kell majd gondoskodni.
Ha valaki tud tanácsot adni, hogy pl milyet érdemes rendelni, pl milyen ic-t, tranzisztort tartalmazzon. Érdemesebb e csöves amp-ot rendelni. Érdemes e toroid trafóval hajtani ezeket.
Pár képet csatoltam, hogy mégis miről van szó. Árban olyan 6-8 ezer körül vannak.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) Buvarruha válasza Reedly hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Én nem javaslom az USB DAC-ot, inkább valami ASIO támogatot hangkártyát használj és digitális kimenetet. A Creative-nél van úgynevezett Bit Matched playback lehetősg, amikor közvetlenül a digitális kimenetre kerül a dekódolt zene, a windows hangereje sincs rá hatással.
(#) Reedly válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Hogyan fog megszólalni a fejhallgató, ha a hangkártya digitális kimenetén lesz egy jel?
(#) Buvarruha válasza Reedly hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

S/PDIF bemenetű DAC kell. Az USB interfészek nem valami jók meg a windows hangkezelése sem..
(#) Reedly válasza Buvarruha hozzászólására (») Feb 12, 2014 /

Nos amit néztem DAC-ot, azon van USB és SP/DIF bemenet is. Az alaplapomon is van SP/DIF és a hangkártyámon is, bár a hangkarin az lehet csak bemenet, mert elég régi. (SB100)
Az ASIO miért jó? Én úgy tudom az annak jó, aki digitalizálni akar mondjuk egy hangszerrel. Úgy rémlik nincs késése a hangnak, vagy ilyesmi. Kell nekem ASIO, egy sztereó füleshez?
(#) Buvarruha válasza Reedly hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Az ASIO azért kell, mert ilyenkor közvetlenül a hardvert használja a lejátszó szoftver és nem a windows rétegein jut keresztül a hang. A Windows 7 softveres resamplere borzalmas és semmi értelme a jó a DAC-nak, ha a szoftveren elveszik a zene.
(#) macska hozzászólása Feb 15, 2014 /

Milyen kicsatoló kondit érdemes rakni TDA1543 után?
(#) CIROKL hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Egy hónapja küzdök egy TDA1541 /CS8414 DAC -al de már látom az út végét ...
Tegnap délután megszólalt a drót kupac amiért köszönet CHZ / Zoli-nak és Moszkvai /Jocinak !

1541dac.JPG

(#) saraha válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Ehhez csak gratulálni tudok,ideje volt már.Sok sikert kívánok.....
(#) nzozz hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan optika S/PDIF és USB bemenettel rendelkező DAC -okat, amik viszonylag alacsony áron megépíthetők, de mégis jó a hangjuk? Ez így nem túl szakszerű, de nem tudom pontosan körülírni, nincs konkrét hangzás, amit keresnék.

Köszönöm
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

A drótkupac bekerült a dobozba , egyenlőre ideglegesen minden stimmel mehet a doboz festésre .
(#) gb197 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Szia!
Megtudható milyen táp és tafó felépítést használsz? Több ponton is furcsa , DAC-tól idegen megoldásokat vélek felfedezni. Stab. ic,stb?
(#) CIROKL válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Idézet:
„Több ponton is furcsa”
?
(#) CIROKL válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 / 2

Bővebben: Link

Idézet:
„DAC-tól idegen megoldásokat vélek felfedezni. Stab. ic,stb?”

Stab ic igen csupán előstabilizálást végez .
Ez mitől idegen ?
stb?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
(#) gb197 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Ami nekem egyből feltűnt, a trafók kötése/ funkciója. Ha két trafó van - ami egyébként oké is- , akkor az egyikről kizárólag a digitális részek mehetnek, a másikról minden analóg rész, plusz a jelfogadó pll-je. A trafók primerjét C-LC tagos szűrővel illik elválasztani, e nélkül elég nagy az egymásra hatás, vagyis zavarják egymást, pláne még csövet is látok benne. Nem tudom a +5 V-ot 7805-el oldottad -e meg, ez a legrosszabb megoldás egy DAC-ban, kerülni kell. Ahogyan kerülni kell ezeket a "kocka" Graetz egyenirányítókat is minden hifi alkalmazásban. Mivel rossz hatásfokkal kapcsolja a nagy frekis áramot a trafó szekunderére, ezért növeli a táp Rb-jét, evvel arányosan növekszik a nem kívánatos jitter is.
Ha látnám a pontos kapcsolást, talán még lenne néhány ötletem a fejlesztésre.
Következő: »»   32 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem