Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sztereó DAC
Témaindító: meszattila, idő: Ápr 10, 2007
Témakörök:
IC azért került külön nyákra, hogy ha az "alaplapot" fejlesztem, akkor az ic-t ne kelljen ki/be forrasztgatnom. Az árnyékolás földre van kötve.
Mivel nagyon egyszerű áramkör én továbbra is rövidzárakat keresnék, mert nem spóroltál az ónnal. És az IC nyák lába közötti nagy felület nincs földre kötve legalábbis a nyákterven.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Nyákterven nincs leföldelve, azok utólagosan vannak leforrasztva. Most találtam az IC 2 lába között egy darab ónt, kiszedtem, nem jó továbbra sem, szerintem halott az ic
Keresgélj még tovább, csak úgy nem hal meg az IC.
Pontosan hová kell helyesen bekötni az LM komp. részét? A kimeneti puffer test lábához vagy a fogyasztó test lábához?
Meglett. Egy nagyon vékony vezető hozzáért a kvarc egyik lábához :/ tökéletesen működik, tapasztalatgyűjtésnek egy lelkes kezdőnek jó volt hangra hozza azt a szintet, mint a laptopom alaplapi hangkártyája, kissé erőtlen, de ezt szerintem a következő verzióban orvosolom egy műveleti erősítővel Köszönöm a segítséget
Üdvözlöm a urakat! Azután érdeklődöm, hogy honnan érdemes rendelni TDA1543 ic-t. Visszaolvasva a fórumon nagyon sokan jelezték, hogy hamis amit vásároltak(nem működött). 1db-ra lenne szükségem, ha valaki tud valamit kérem tájékoztasson. Előre is köszönöm!
Szia!
Furcsának találnám ha ezt a filléres ic-t valaki hamisítaná, de szerintem a Philips már nem is gyártja egy ideje. Mikor anno építettem evvel dac-ot ,1-2 száz forint volt a Nedis vagy a Sini kft-nél. Valahol van is még egy plusz darab itthon, ha minden áron evvel a típussal akarsz építeni, talán tudok adni egyet. Szerintem viszont érdemesebb lenne 1541-el az építés, annak sokkal szebb hangja volt véleményem szerint, pláne ha megfejelni egy reclocker vagy asrc fokozattal. Egyébként meg mindkét ic-t régi cd lejátszóból lehet bőben kibányászni.
Sziasztok!
Van egy MusicHall dac-om de egy gyengécske minőségű kinai tápom van hozzá! Tudnátok esetleg linkelni egy olyan trafós kapcsolást ami agyon van szűrve és tükör síma 12V jön ki belőle? Nincs semilyen elképzelésem a trafót illetően sem (tudom, hogy sokan készítenek ilyeneket de az építés öröme miatt én szeretném megcsinálni) Előre is köszönöm Tomi
Üdv
Olyan transzformátort keress aminek alacsony a primer-szekunder kapacitása, egy nagy helyett használj több kissebb LowESR kondit puffernek és fix kimenetű stabilizátor IC-t. Agyébként meg, ha jó a DAC, akkor nem okozhat különösebb minőségbeli romlást, egy gyengébb táp sem.
Köszönöm szépen a segítséget, így fogok tenni! Sajnos a dac minőségével is vannak gondok... Akkor ájultam el amikor szétszedtem és bruttó 140Ft-os opa-k néztek rám a boltban 92.000Ft-ért kapható dac-ban! Természetesen azoknak a cseréje is tervben van egy másik fórumon tevékenykedő úrnak köszönhetően aki diszkrét elemekből épít "A" osztályos műveleti erősítőket (azt írják akik használnak olyanokat, hogy egy egészen más kategóriába helyezi a dac hangját, meglátjuk.
Mégegyszer köszönöm!
Nem tudom, én az OPA 1612-ben hiszek.
Ezt nevezem! Le a kalappal, ha a hangja is olyan mint a megépítettsége akkor most nagyon iriggyé tettél
Én ebből szeretnék jobb hangot kicsikarni, ha van ötleted azt szívesen veszem. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Üdv mindenkinek! Szeretnék építeni, venni egy usb dac-ot, + egy fejhallgató erősítőt. A dolog ott kezdődött, hogy vettem egy jobb fejhallgatót és a pc hangkártyánál jobb minőséget szeretnék most már. Ha jól gondolom, akkor a dac kimenetén lévő jelet ráköthetem egy bármilyen fejhallgató erősítőre. Ezek az áramkörök már készen érkeznének, csak a tápellátásról kell majd gondoskodni.
Ha valaki tud tanácsot adni, hogy pl milyet érdemes rendelni, pl milyen ic-t, tranzisztort tartalmazzon. Érdemesebb e csöves amp-ot rendelni. Érdemes e toroid trafóval hajtani ezeket. Pár képet csatoltam, hogy mégis miről van szó. Árban olyan 6-8 ezer körül vannak. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
Én nem javaslom az USB DAC-ot, inkább valami ASIO támogatot hangkártyát használj és digitális kimenetet. A Creative-nél van úgynevezett Bit Matched playback lehetősg, amikor közvetlenül a digitális kimenetre kerül a dekódolt zene, a windows hangereje sincs rá hatással.
Hogyan fog megszólalni a fejhallgató, ha a hangkártya digitális kimenetén lesz egy jel?
S/PDIF bemenetű DAC kell. Az USB interfészek nem valami jók meg a windows hangkezelése sem..
Nos amit néztem DAC-ot, azon van USB és SP/DIF bemenet is. Az alaplapomon is van SP/DIF és a hangkártyámon is, bár a hangkarin az lehet csak bemenet, mert elég régi. (SB100)
Az ASIO miért jó? Én úgy tudom az annak jó, aki digitalizálni akar mondjuk egy hangszerrel. Úgy rémlik nincs késése a hangnak, vagy ilyesmi. Kell nekem ASIO, egy sztereó füleshez?
Az ASIO azért kell, mert ilyenkor közvetlenül a hardvert használja a lejátszó szoftver és nem a windows rétegein jut keresztül a hang. A Windows 7 softveres resamplere borzalmas és semmi értelme a jó a DAC-nak, ha a szoftveren elveszik a zene.
Egy hónapja küzdök egy TDA1541 /CS8414 DAC -al de már látom az út végét ...
Tegnap délután megszólalt a drót kupac amiért köszönet CHZ / Zoli-nak és Moszkvai /Jocinak !
Ehhez csak gratulálni tudok,ideje volt már.Sok sikert kívánok.....
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan optika S/PDIF és USB bemenettel rendelkező DAC -okat, amik viszonylag alacsony áron megépíthetők, de mégis jó a hangjuk? Ez így nem túl szakszerű, de nem tudom pontosan körülírni, nincs konkrét hangzás, amit keresnék. Köszönöm
A drótkupac bekerült a dobozba , egyenlőre ideglegesen minden stimmel mehet a doboz festésre .
Szia!
Megtudható milyen táp és tafó felépítést használsz? Több ponton is furcsa , DAC-tól idegen megoldásokat vélek felfedezni. Stab. ic,stb?
Bővebben: Link
Idézet: „DAC-tól idegen megoldásokat vélek felfedezni. Stab. ic,stb?” Stab ic igen csupán előstabilizálást végez . Ez mitől idegen ? stb? A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Ami nekem egyből feltűnt, a trafók kötése/ funkciója. Ha két trafó van - ami egyébként oké is- , akkor az egyikről kizárólag a digitális részek mehetnek, a másikról minden analóg rész, plusz a jelfogadó pll-je. A trafók primerjét C-LC tagos szűrővel illik elválasztani, e nélkül elég nagy az egymásra hatás, vagyis zavarják egymást, pláne még csövet is látok benne. Nem tudom a +5 V-ot 7805-el oldottad -e meg, ez a legrosszabb megoldás egy DAC-ban, kerülni kell. Ahogyan kerülni kell ezeket a "kocka" Graetz egyenirányítókat is minden hifi alkalmazásban. Mivel rossz hatásfokkal kapcsolja a nagy frekis áramot a trafó szekunderére, ezért növeli a táp Rb-jét, evvel arányosan növekszik a nem kívánatos jitter is.
Ha látnám a pontos kapcsolást, talán még lenne néhány ötletem a fejlesztésre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |