Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Bővebben: Link
kis segédlet. Első körbe kizárnám az ITB blade hibáját, lehetséges, hogy nem törli rendesen. A kihagyások más tészta, a lézer egység alul van, ezért az üvegje könnyen koszolódik, nem tudom ennél, hogy lehet tisztítani, de szokott lenni egy kar, amit ki lehet, húzni és az megpucolja az üveget. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
Ha a hátsó burkolatot leveszed , akkor a belső széleken süllyesztve kell lennie felfogató csavaroknak , de ez típus függő , de mindenféleképpen lenni kell csavaroknak.
Kösz megnézem
Szétszedtem találtam a kerekeken még ráégett fóliát viszont volt benne valami szenzor ami ből kiállt 2 fém láb ezen is volt valami olvadék szerűség ez lehet ,hogy gyárilagh volt ráöntve a két lábra?
Sajna a nyomtatóm összeszerelés után Piros LED hibát dob ![]()
Sziasztok
![]() ![]()
Sziasztok!
Szóval van még mindig ez a fénymásoló: Bővebben: Link Ismertek valakit akitől meg tudnám kérdezni hogy hogyan lehet törölni a tárolt hibakódot? Ha nagyon nincs más szerviz is jó ahol kis juttatás ellenében informálnak és nem hajtanak el rögtön. Még egyszer azért próbálkoznék mielőtt szétszedem...
Csinálj már egy két képet ha lehet , hogy lássam miről van szó.
Szerinted az ismetlodesek elso szamu oka mi lenne?? Na ja, lehetne meg PCR henger hiba, csakhogy: a koszolodas ismetlodik, nem a kep, raadasul 2 vagy 3 szor ismetlodik a papiron, ami szerintem nem a PCR henger keruletevel egyezik meg, hanem a OPC hengerevel. Lehuzo kes hiba szinten kilove, az a papir teljes hosszaban mocskolna, nem periodikusan ismetlodne. Ezek utan szerinted hol lesz a bibi?? A kihagyasok, ahogy irod, mas teszta, az toner kazettabol van, a king blade-n lerakodasok vannak es csikokban teszi a tonert. Kazettankent megvizsgalando es takaritando. A lezer egyseg porosodasa nem okoz ilyen konkret vilagos csikokat.
Szia. 2 lehetoseg all fent: 1. leegett a kemence. Ez nagyon budos fusttel, szaggal jar, es amilyen budos, olyan draga is a javitasa, a kemencebol tulajdonkeppen csak a vaz ami meg jo, preshenger, futohenger, ezek sikcsapagyai es a termisztor meg termosztat cserere szorul. Na es meg a tapot is meg kell javitani, ami miatt tulajdonkeppen leegett a kemence.
2. Nincs semmifele fust - szag, a nyomtato rendesen megcsinalja az ontesztet, es egy kis ido utan kiirja az open heat error hibat. Ha megfigyeled, idokozben a futolampa nem vilagit. Ez azt jelenti, hogy a termosztat nyitott allapotban beragadt. Kiveszed a kemencet, a tetejen 2 csavarral van rogzitve. Leveszed a termosztatot, es a fuled mellett megrazod, ha nem zorog benne semmi, addig vered az asztalhoz amig zorog, akkor mar jo, teheted vissza. Na persze nem art meromuszerrel ellenorizni.
Ahhoz kéne még pár tesztet nyomtatni, megbizonyosodni, hogy a saját képe ismétlődik vagy az előzőé képe maradt fenn, lemérni az ismétlődés távolságát kiszámolni, hogy minek a kerületével egyezik meg, mert ennyi erővel akár a teflonon is lehet valami genya gumihengeren ami leszedi a képet, de az is elég, ha a kép felrakáskor a 2nd transzfer nem emelkedik el az ITB szalagtól, már keni is a képet.
Itt egy színes gépről van szó, a kérdező ezt igazán megérthetné, de mivel egy szombati hozzászólás, szerintem ne izzadjunk rajta ![]()
van egy Canon mf 3110 nyomtatom eredeti Tonner van benne es elkezdett a kovetkezo keppen maszatolni: Valakinek valami otlete hogy miert csinalja?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Üdv! A napokban vásároltam Konica Minolta PagePro 1390MF-hez utángyártott tonert. A nyomtatás eredménye a képen... Lehetséges orvosságok a problémára? Leköteleznétek! (u.i.: forgattam, "pofozgattam" a tonert, sajnos eredmény nélkül)
Szia, PCR henger hiba, az a gumihenger, ami a fenyhengerrel erintkezik. Kuka, es mast bele, mert javithatatlan.
Szia, nos, ha csak tonert vettel bele, nem pedig hengeregyseget is, nem igazan ertem hogy johetett elo ez a hiba. Mert hogy ez a hengeregysegbol van, ez biztos.
Bocsi, de nem lehet, hogy az utolsó hozzászólónak értetted? Nekem ez teflon hibának tűnik (ismétlődik)
Üdv
Ha komplett kazettát vettél akkor ezzel a nyomattal amit beszkenneltél vidd vissza és reklamáld meg.
En nemreg vasaroltam a nyomtatot es vettem bele eredeti tonnert kb 100 oldalig ment is tokeletesen es elkezdet a fenti modon maszatolni mit kellene csinaljak?
Ha gyári új a kazetta, akkor én a fixáló környékén keresném a hibát, mert az ott valamiért ismétli az előző szöveget.
Lehetséges, canonéknál szokás teflon szalag használata fixálóba, ha mondjuk egy részen kopott akkor az is tud ilyet. De ez csak tipp. Üdv
Szia, A hiba a fuser/fixáló egységben van, egyben közli a 3 lehetséges okot. Nem tudom, hogy az egységet leellenőrizted-e? Előre szólok, hogy már nem emlékszem a konkrét típusra, de ugyanazt a belsőt árulták több márkanév alatt is, itt pld Canon. Vagy éppen fordítva, monitoroknál azonos típusszám alatt teljesem már elektronika panel volt benne. Mindezt csak azért írtam le, mert olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy aki nem ismeri a konkrét típust, az inkább meg se szólaljon. A probléma az, hogy a fixáló egység nem fűt fel, vagy nem érzi az elektronika. Mindenképpen ki kell venni az egységet a gépből. Az említett 3 alkatrészt ellenőrizni. Ha teflonhengeres akkor a halogén izzót, ha fóliás a kerámia fűtőlapot, hogy nem szakadt-e, valamint a vele sorban lévő hőbiztosítékot, ez egy fémházas általában. Valamint a thermistor ellenállását, ezt egy kicsit melegítve változnia kell. Emlékezeteim szerint ez egy kis asztali, hordozható gép, és nincsenek tárolt hiba kódok, azt a self-testnél írja ki. A googliban ennyit találtam róla: Toshiba. Örülök, ha tudtam segíteni. Üdv: Mike
Szia!
Szétszedtem a fixálóegységet és észrevettem hogy az NTC lábai el voltak korrodálva és el is szakadt az egyik. Ezt javítottam majd újra összeraktam. Ha az elektronikában a fűtésvezérlő Triak előtti optóra feszültséget adok akkor működik szépen, tehát az elektronika többi része rendben van. Ennek ellenére a javítás után is ugyan ezt a hibát írja ki. Valahol olvastam a neten hogy a legtöbb hiba újraindítással magától törlődik ha nem érzékeli már a hibát, viszont van pár, többek között ez is ami csak kóddal törölhető. Olvastam többféle ilyen kódot hogy miket hogy hányszor kell megnyomni miközben bekapcsolom a gépet de semmi sem segített sajnos.... írtam szerviznek is hátha tudnak segíteni akár juttatás fejében, de még csak válaszra sem méltattak...
Hiába guglizok, nem találok semmilyen infót, még képet sem. Amit küldtem linket:"Toshiba 1340, 1350
C5, C6 Scan problem C7 Fuser problem (reset with 0 + 8 mode, code 89) " a 1340-től felfele írja a reset-et. Én úgy értelmezem, hogy a 0és8 egyidejű lenyomásával bemegy a mode -ba, s 89 el lehet törölni. De a 1210 re nem írja. Vagy a Ntc-fűtésvezérlő, vagy magában a vezérlőben lehet még valami gubanc. Nincs egy képed róla amit fel tudnál tenni?
Hirtelen erről gugliban nem találtam képet....
Ez nem véletlenül valami Sharp klón? Vagy rosszul emlékszem? Régen volt ilyesmi a kezem között de úgy rémlik, sajnos csak rémlik, hogy a fixáló hibának külön resetje van. (Bár emlékeznék jobban....) ![]()
Én sem találtam semmit, de úgy emlékszem, hogy ez mozgótálcás kis gép ugye? Sok volt közöttük, amelyik megegyezett a Sharp-okkal.
Sziasztok! Van egy Canon Mf8180 multifunkciós színes lézer nyomtatóm(szinte u.a mint a hp2840).
A problémám az lenne , hogy nyomtatáskor behúzza a tálcáról a papírt(kb 20%-ig), majd utána megakad. A nyomtató fedelének felnyitása, majd lezárása után végigmegy a papír a készülékben , de nem nyomtat rá semmit. A következő lappal ugyanez a helyzet. Mellékeltem két képet, az elsőn még látszik a továbbító (fém) hengert tartó műanyag alkatrész. A második képen ezt eltávolítottam, látható a behúzott pappír széle. A kérdésem az lenne, hogy a pickup roller cseréje megoldja a problémát? (mivel felveszi a papírt, nem vagyok benne biztos) Volt hogy a tisztítása után viszonylag jó volt kb. 1 hónapig, de utána visszatér a probléma. Találkozott valaki már ilyen jellegű hibával, és ha igen mi volt rá a megoldás. Válaszokat előre is köszönöm!
Holnap csinálok róla egy jó pár képet, úgy lehet okosabbak leszünk. Köszönöm hogy próbáltok segíteni!
Ja-ja mintha Z-30 vagy Z-52 ugrana be róla.....
De a képek után okosabbak leszünk...
Sajnos nem. Viszont érdekes hogy TC-vel írva nincs találat a google-ban, TC nélkül viszont rögtön ad párat: Bővebben: Link Az leső sorban lévő képeket pont a szóban forgó fénymásoló van.
Lehet , hogy találtam valamit pil.
Nos lehet , hogy meg van a szerviz doksija , ha érdekel. Ez ugye egy fénymásolós lézer nyomtató lenne ?Mert , ha igen , akkor meg van. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |