Fórum témák
» Több friss téma |
11-12 14-15 ös láb nincs összefolyva? Én kimérném még legalább 2 X azt a panelt elég homályos a kép de legalább 3 zárlatot látok.Valamint nem látom hogy a mute zárva lenne eltakarja a tyúkbél... Ezt a képet szedtem googléból hírtelen itt is csak rá van tekerve pár menet a szekunderre.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
zárlat nincs nagyítóval átnézem mindig az egész panelt, jó a szemem de biztos ami biztos, ilyen képet tud max a telefonom
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2014
Szia! Igen jó lehet, de ügyelj a kivitelezésre (240V!) Ha viszont a szekunder tekercshez nyúlsz, akkor nem rátekerni kell, hanem letekerni. Ellenkező esetben növelni fogod a trafó kimeneti feszültségét.
Akkor a nagy áram miatti gerjedésre tudok gondolni, próbálj pár menetet feltenni a trafódra, vagy tedd fel a kérdést az erre vonatkozó topicban.
![]()
Bemeneti impedanciának mit szoktatok használni a TDA 7294 hídhoz? Mert épp bontok alkatrészeket jó tudni üdv.
Kinek a pap, kinek a papné. De jó, hogy legalább beláttad, és nem szívsz vele tovább. Van egy erős gyanúm, hogy én a motorokkal lennék úgy, mint te az elektronikával.
![]()
Túl nagy a tápfeszültség. Ez az a tipikus eset, amikor hülyére gerjed az IC, mert túllépjük a specifikációt. Szoktam róla írni a kollégáknak, de még kevesen tapasztalták, én már igen. Csökkentsd le a tápfeszültséget valamilyen a kollégák által ajánlott módon legfeljebb +-40V-ra.
A primer köri biztosítékokra visszatérve betettem egy egyet a primer oldalra egy 2.5 a t,és egy 2 a t set először kicsapta az egyiket utána pedíg a másikat is, így asszem kelleni fog az a lágyindító, vagy tegyek be 3-4 amperosat?
Ne az értéket növeld, hanem más karakterisztikájút válasz. Az üvegbiztik általában gyorsak és úgy rémlik "F" betű jelöli őket. Ez neked nem jó. Olyat vegyél ami lomha, és talán "T" vel jelölik. Ezek rövid ideig a névleges érték sokszorosát elviselik.
A lágyindító nem a biztosítékot próbálja megvédeni, hanem a hálózat rövid idejű de drasztikus terhelését tompítja.
Értem, de mint írtam mindkettő T-s és már terheletlenül kicsapkodta(rosszúl írtam mert mindkettő csak t 2 amperos volt így pakoltam mindkét oldalba (primer) lomha (t) 2.5 A-s t ezeket most szereti igaz ha a panel már benn lesz végre akkor tudom meg biztosan mi az a határérték ami még oda jó lesz gyanítom max t 3-3.5 amper azért köszi, közben a lágyindítós témakört is elolvastam..
Erre a kitre esett a választásom mivel betápnak ±12-45V DC -t
adnak meg feszültségtűrésnek ami nekem pontosan jó lesz és 4-8 ohmon is használható cucc, így eldőlt a kérdés sztereóban fogom megépíteni.Viszont ez TDA7293V ic t használja, esetleg valami tapasztalat vagy hasonlóság a 7294 hez képest van e?
Jah, tegyél bátran T 3 A-t, vagy nagyobbat.
Kerdes:Adott egy 500VA transzformator;szekunder reszen lead 28-0-28 V-ot;25A-es diodahid segitsegevel egyeniranyitva,savonkent 2x22000mF szures,veluk parhuzamosan 4x100nf/250V;Gond nelkul elbir 4Drb. TDA7294 Vegfokozatot?
2Drb. Woofer (megfelelo hangvaltoval ellatva) 2Drb. Vegfokozat (hangvaltoval ellatva;-hangfalaknak- 2Drb. JBL hangfal 150W-ak ) egyeniranyitas-szures:
A 28V pufferelve közel 40 DC ami majd 90Watt teljesítmény, figyelembe véve a hatásfokot a gondnélküliséghez kéne 150VA trafó TDA-nként. De mivel 50-60Watt fölé nem érdemes menni a torzítás miatt, gyakorlatilag elég az 500VA. Egyenirányítani inkább így:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Rendben,koszonom a valaszt.Keszittek majd nehany kepet es megosztom veletek,elesittes elott velemenyeket varok majd.koszonom
Nya a felfogatás kész ami egyben konzolként is szolgál majd a gépházban már várom a panelt
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Sziasztok. Egy alap kérdés, ami nekünk nem tiszta.
a MUTE zárt állapotban némít, vagy nyitott állapotban?
Ez nekem sem tiszta, meg az sem hogy állítólag erre rá kell akasztani a pozitív tápot is?
Elméletben, ahogy gondolkozok a mute a pozitív, és GND közt kapcsol.
Na most ha zárva van, és leteszi GND-re, akkor baszhatom az egészet, mert nem fog szólni. Azt állítja ismerős, hogy zárni kell..
Besz@rok, ha szólni fog, nemfogom megérteni. A "non inverting input" lábat zárja a + ággal!
Épp ezért elméletben össze kell zárni. Én is így tudom.
Ha Reloop hivatkozásának ábráját megnézed, akkor nagyjából 3,5V fölé kell emelni mindkét "tiltó" lábát az IC-nek, hogy az szóljon. Aztán az már a környezeti alkatrészektől függ, hogy egy adott kapcsolásban ez bizonyos pontok zárásával, vagy bontásával jön létre. Ha bármilyen bizonytalanság merül fel, meg kell mérni mekkora feszültség van a lábakon, és ha az nagyobb mint 3,5V, akkor ott nincs tiltás.
Üdv! A sok munka közepette hanyagoltam a témát. De most van egy kis időm gondoltam küldök pár képet a készülő erölködőröl...
![]() ![]()
Gratulálok szép munka már így félkészen is
![]()
Köszi szépen! Van még pár kép!
![]()
Az a doboz, hát a gári se ojan szép
![]() Igényes tiszta munka!
Most irigy lettem a dobozodra v*
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |