Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 293
(#) Timie válasza proli007 hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Azt a vak fejemet ))) Most nagyon nevetek, holnap iratok fel egy szemüveget
Köszi a segítségedet
(#) Apec válasza Anni Szatmari hozzászólására (») Feb 11, 2014 /
 
Ha megnézted, akkor biztosan úgy is van. Az általad leírt jelenség azonban csak úgy jöhet létre, hogy a fagyasztóba folyamatosan nedves levegő kerül. Vagy úgy, hogy sűrűn van nyitogatva, vagy úgy, hogy nem zár jól az ajtó és folyamatosan cserélődik a levegő. Ezért van a deresedés és a jég.
Az ajtónak szinte légmentesen kell(ene) záródnia.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
(#) Timie válasza Apec hozzászólására (») Feb 12, 2014 /
 
Apec: amúgy nem mert nálunk el volt dugulva az az elfolyó rész és azt kitisztította és azóta nem jegesedik a no frostos hűtő alja.
(#) Apec válasza Timie hozzászólására (») Feb 12, 2014 /
 
Kedves Timie !
A mélyhűtő (fagyasztó) részről volt szó, ami külön tér, külön ajtóval.
Idézem:
"...de a mélyhűtő alső fiókja alatt, a hűtőszekrény alján közel centis jégréteg keletkezik. Ha túlságosan megvasagodik, akkor kívülre, a hűtő alá folyik a víz. Leszedtem a jeget, de egy hét után újra keletkezik. A fiókok tartalma fagyos, a fiókok eleje talán egy kissé deresebb a szokásosnál."
Mélyhűtőben pedig nincs "no frost" és nincs elfolyó sem ! Ezek a normál hűtőtér sajátjai.
Egy kicsit több figyelmet ha lehet.
(#) Timie hozzászólása Feb 12, 2014 /
 
Kedves Apec!
Bocsánat a félre értésért, az én no frostos hűtőm félére értettem, hogy alul van a fagyasztó, és a mélyhűtő fiókok alatt van megállva a víz, és ott van eldugulva valami lefolyó.
Bocsánat az okoskodásért. Mert nálunk is a fiókok oldala és az aljában lévő mélyedésben állt meg a jég.
(#) Timie hozzászólása Feb 12, 2014 /
 
És bocsánat, ha nálam is megvastagodik alul a jég akkor kifolyik a hűtő ajtaja elé a víz és ezért mertem okoskodni, mert nálunk is ugyanez volt a felhozatal. Az én kombi samsung hűtőm no frostos és a mélyhűtő részében van a hűtési alkatrészek, nem a hűtőben. Szóval még egyszer sorry az okoskodásér. Jahh és külön tér van a kombi hűtőnél, ahogy fentebb is írtam, akkor talán mégse olvasok figyelmetlenül )
(#) sasebt hozzászólása Feb 12, 2014 1 /
 
Tisztelt Apec!A NO FROST rendszerű hűtőgépekben a fagyasztórészben ,fiókok mögött ,elburkolva van az elpárologtató(hűtőtest,evaporator).Napi szinten leolvasztva fűtőszál által.Ha az olvadékvíz(kondenzvíz) elfolyó csöve eldugul bizony a fagyasztó alsó fiókja alá befolyva,érdekes módon újra odafagy s kisvártatva a fiók kihúzása lehetetlenné válik.Az alap probléma az az hogy a kompresszor tetején levő tálca felett a csonk végére egy gumi dugó van húzva ,mintegy gravitációs szelepként melyet éles ollóval ferdén bevágva oldódik a gond.Persze ha a jégdugó kiolvad(magától nem fog ). Tanácsadóként kicsit több hozzáértést,ha lehet!! A másik SAMSUNG hiba kicsit előrébb természetesen leolvasztó fűtés hiba.
(#) Timie hozzászólása Feb 12, 2014 /
 
Kedves Sasebt! Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen szépen megfogalmazva leírtad, amit kb egy hete próbálok magyarázni, és amire azt hiszik hülye vagyok )
(#) druxter hozzászólása Feb 15, 2014 /
 
Üdv!
Van egy Samsung RS21DCMS kétajtós állati nagy hűtő. Egy kompresszoros, vízadagolós, gyakorlatilag minden csinál, viszont nem olvaszt le. Hol keressem a hibát? Sajnos így kb 3 hét és egy jégtömb lesz a hűtő belseje.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
(#) Hablaty74 hozzászólása Feb 17, 2014 /
 
Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy Samsung SR-L36NMB típusú No Frost-os kombinált hűtőm, ami kb. 10 éves, és tegnap vettem észre, hogy a tetején lévő 5 ledből álló hőfokszabályzón (amin eddig 1 égett) a ledek egymás után 1-től 5 ledig szép lassan felkapcsolódnak, majd kezdik elölről az egészet. A hűtő egyébként működik, ki is kapcsol, meg légkever is időnként, és hideg is van benne, bár nem tudom hogy mennyire, egyenlőre nem veszek észre nagy különbséget, csak a led nem áll vissza az eredeti értékre. Ha valakinek van ötlete, azt szívesen venném!
(#) dobko hozzászólása Feb 20, 2014 /
 
Üdv

Van egy samsung RS21KLAL hűtőszekrényünk és jegesedik a kompresszornál a cső és belül is ha leszedem a burkolatot.Azt mondták cseréltessem le a gázt benne és rendbe jön,mert valószínű nem megfelelő a nyomás.Állítólag a nem megfelelő nyomás okozhat elektronikai problémát is (pl. nem áll le a kompreszor,stb.)
Tud valaki segíteni mi lehet a célszerű első lépésben?Gázcsere?Ha igen az milyen összeg kb.?
Köszönöm előre is ha valaki érdemben hozzá tud szólni.
(#) ezermester1 válasza dobko hozzászólására (») Feb 20, 2014 /
 
Valószinűleg a hőfokszabályzója ment tönkre.Nem kapcsol.Gáz csere nem kell. A tanácsadód meg" maradjon a kaptafánál és ne akarjon szinművész lenni".Ez mifelénk egy szólás-mondás.
(#) StMiklos válasza dobko hozzászólására (») Feb 20, 2014 /
 
Te jó ég! Ilyet mondani?
Az én hűtőszekrényemben 37 éve (azóta van használatban) van benne a gáz és jól hűt.
(Lehet jobb lenne, ha lecserélném? Meggondolom).
Azért inkább ne hallgass rá!
Üdv: StMiklos
(#) dobko hozzászólása Feb 20, 2014 /
 
Ez digitális hűtő,nem csavargatós a hőfokszabályzója.Akkor valami panelt kell benne cseréltetni,vagy relét?
(#) Oxygee hozzászólása Feb 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Zanussi ZRB 230-as kombi hutom (alul fagyasztos) es az a problemam vele hogy nagyon sokat fogyaszt. 50Kwh egy honap alatt. Valoszinuleg azert, mert szinte egyfolytaban megy alig kapcsol ki. Mi lehet az oka? Majdnem minimumon van es igy is nagyon hut, meg a hatso fala jegesedik. Ha kihuzom es azonnal visszadugom nem kapcsol vissza rogton, csak kesobb.
Koszi elore a valaszokat.
(#) VIM válasza Oxygee hozzászólására (») Feb 25, 2014 /
 
Szia! Ha eddig jó volt akkor most valószínű, hogy az ajtókapcsoló nem kapcsolja le a belső világítást és az a 15W fűtés belül folyamatos üzemre készteti a kompresszort. Csak teljes sötétségben lehet észrevenni a problémát. Az ajtó "leszáll" egy kissé és a széle nem működteti a belső világítás lekapcsolását. Úgy lehet megoldani, hogy az ajtó szélére ragasztani kell egy 1.5-2mm-s műanyag lapkát a kapcsoló működtető vonalába és kész. A jegesedés is ehhez kapcsolódik. A leeresztő kifolyót majd ki kell szabadítani a jégdugótól, hogy később ki tudjon folyni a párologtatóra a fölösleges víz.
(#) tompotom hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Sziasztok!Tud/ismer vki jó hűtőgép szerelőt aki ért az amerikai hűtőkhöz?
(#) Oxygee válasza VIM hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Sajnos nem az a problema. Megneztem, hogy mielott teljesen becsuknam az ajtot mar a kapcsolo leoltja a lampat.
(#) ezermester1 válasza dobko hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Panelhiba is meg érzékelőhiba(NTC) is lehet.Ajánlom hívjál szerelőt aki ért is hozzá.Ez már komolyabb technika.
(#) ezermester1 válasza Oxygee hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Hol jegesedik a hátsófal? Belül vagy kivül?Mert az nem mindegy.
(#) Oxygee válasza ezermester1 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Termeszetesen belul jegesedik.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Az "egész" hátsó fal vagy csak fele harmada? Nem lenne baj ha látnánk róla egy képet...
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Nem láttam még normál hűtőt aminek kívül jegesedett a hátulja....
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Van ilyen. Átizzad úgy hívják.Általába fagyasztó szekrényeknél jelentkezik ill.kombi hűtőknél a normáltér/fagyasztó határán az összekötésnél egy kompreszoros gépről van szó.Mellesleg nincs szó arról,hogy normáltéről van szó.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
25 éves pályafutásom alatt egy lehel láda volt a kezemben evvel a hibával "átizzadt" de lehel kombi nem ! Ez a hiba a gorenje fagyasztók tipushibája mivel kombi hűtőről és lehel tipusról írt egyáltalán nem tűnik valósnak a felvetésed (egyébként szerintem írta volna hogy kívül ...) De a szócséplés helyett inkább mond a diagnózist . Én tudom,de kíváncsi vagyok a te véleményedre is. Ja a hátoldal az nem
Idézet:
„normáltér/fagyasztó határán az összekötésnél e”
van .....
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
(#) Timie válasza tompotom hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Én tudok egy jó szerelőt, de a kérdés, hogy az amerikai hűtődnek mi a márkája?
Ha kell az elérhetősége akkor megadom, hívd fel max mond el neki mi a gondod, és ő megmondja hogy megcsinálja e vagy sem. 06-20-935-4924
(#) Oxygee válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Nem a jegesedes a legnagyobb problema, hanem hogy tul sokat fogyaszt es szinte egyfolytaban megy. A termosztat lehet a ludas?
(#) Apec válasza Oxygee hozzászólására (») Feb 28, 2014 /
 
Mindenképpen az lenne az első amit megnéznék.
(#) Evicus hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
LG Total no frost alul fagyasztós hűtőnk (kb. 3. éves) még Karácsony előtt a fagyasztó legalsó fiókja alján el kezdett jegesedni, majd ahogy olvadt, kifolyt a hűtő alá. Beszéltünk szerelővel, javasolta, hogy kapcsoljuk ki és legalább 24 órát hagyjuk üzemen kívül, ami megtörtént. Azóta minden rendben a múlt hétig, ugyanis újra el kezdett jegesedni ugyan ott. Ma, amikor ki akartam venni a fagyasztóból, hát minden meg volt olvadva, magyarul nem fagyaszt, illetve hűteni hűt, mert a nagyobb tömbben lévő húsok nem olvadtak fel, csak a kisebbek, úgy mint hal, hurka-kolbász, zöldborsó stb. Viszont most a legalsó fióknál nem jegesedik, de minden "deres". Beszéltem ismét szerelővel, aki azt mondta, hogy valószínű a "leolvasztó fűtés"-sel van probléma. Sajna csak hétfőn tud kijönni. Esetleg tud valaki segíteni, akinek volt már hasonló problémája, hogy mire számítsak? Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Timie válasza Evicus hozzászólására (») Márc 1, 2014 /
 
Igaz nekem se alul se felül nem hűtött, és szerintem valami hasonló probléma volt, 35 rongyba fájt.
Következő: »»   126 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem