Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Szert tettem egy Nordmende pa1350-es erősítőre, ami sajnos hiányos állapotban van! Ha valakinek megvan a kapcsolási rajza, akkor kérem ossza meg velem. Az is megoldás lenne, ha meg nézne benne egy pár alkatrészt akinek van ilyen erősítője. Köszönöm a segítséget!
A Király cikkből kiderül, hogy miért csak a szűrés végső stádiumában érdemes a szimmetrikus táp két felét összekötni. Jelen ábrázolást követve a puffert töltő áram testvezetőn ejtett feszültsége akár hozzá is adódhat a tápfeszültséghez. Megfelelően kivitelezve biztosan jó a kapcsolás, csak a rajzot érzem megtévesztőnek.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Igazad van, persze a kapcsolási rajz nem tükrözi a majdani nyák kialakítást. Lenne még egy másik kérdésem is, a pufferelés utáni stabilizálásról. Van e érdemi különbség egy mezei 7812/7912 páros, egy pl. LM2940/2990 páros és egy egyszerű tranzisztor+zéner áteresztő fokozatnál (párba)? Én úgy látom, hogy az audiofil fejhallgató erősítő tápoknál a tranzisztoros megoldást előszeretettel alkalmazzák.
A végeredményül kapott jel szempontjából az LM78xx stabilizátor teljesen megfelel, és a legegyszerűbbnek tűnik. Az audiofil különös világa nem mindig egyeztethető össze az egyszerű megoldásokkal
![]()
Szia! Majd figyelj a nyugalmira,mikor össze raktad,mert lehet hogy lesznek vele problémáid.
Sziasztok!
Lehet, hogy ez hülye kérdés lesz de van 2 db 8 ohmos 15 wattos hangszóróm és valaki tudna hozzá 1 jó erősítő ic-t ajánlani? ![]() A válaszokat előre is nagyon köszönöm! Itt nem kell fizetni, ha átléped a 160 karaktert! Írd ki, hogy egy. Mod. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2014
Az imént linkelt panel két csatornát tartalmaz.
Ha nem szimmetrikus a tápod akkor ebből építhetsz kettőt.
Sziasztok! Megépítettem a 2n3055-ös egy tranzisztoros végerősítőt és megtetszett, viszont szeretném valamivel a teljesítményét növelni. Tudna valaki küldeni hozzá egy egyszerű tranzisztoros előerősítőt?
Az előerőstő nem a végfok teljesítményét növeli. Akkor kell előerősítő, ha a bemeneti jel kicsi és ezért nem tudja teljesen kivezérelni a végerősítőt. Melyik kapcsolást építetted meg?
Jaj! Már megint a BSS. Talán ez illene hozzá: Bővebben: Link Bár nekem ez szimpatikusabb: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Köszönöm a segítséget! Gondolom a mikrofon és a hozzá kapcsolt ellenállás nem szükséges ha jack-ről akarom meghajtani.
Ha összekötöm az előerősítőt és a végerősítőt akkor meghagyjam az előerősítő 100 nanós kondiját és a végerősítő 4,7 mikrós kondiját is?
Azok nem szükségesek. A bemeneti 100 nanós meg lehet 1-10 mikrós.
A tápfeszültség növelésével is tudok az erősségen növelni?
Szia! Nem tudok elég hálás lenni, hogy ajánlottad ezt a Crescendo Millenium erősítőt! Közel egy éve üzemeltem már be és panaszom nem lehet rá! Tiszta dinamaikus hang, mind közép-mély- és magastartományban! Ma megjött garanciával a csereszkópom, meg is mértem gyorsan, és tökéletesen hozza a papírformát teljesítményben; 84W 8ohm-on, 134W 4ohm-on. 250ma-es nyugalmi áram mellett. Még egy ami mellette szól, soha nem volt ilyen alapzajmentes végem, egy csepp sistergést se produkál, ha a nem nézek rá a deck bekapcsolkógombjára nem is tunám hogy üzemben van.
![]()
Szia!Közel egy fél éve építgetem én is ezt az erősítőt,van még egy védelem panelem amit össze kell raknom.Igazából Fet-es végfokhoz még nem igazán volt szerencsém így kicsit félve fogtam hozzá,viszont nagyon sok jót olvastam erről a végfokról,ezért kezdtem ehhez.Jó néhány végfokot megépítettem már viszont jól jönne egy kis segítség,élesztés a szokásos módon,vagy van más is amire oda kell figyelni.Segítséged előre is köszönöm.
Hátha kedvet kap hozzá valaki.
Sziasztok!
Nincs valakinek kapcsolási rajza ,esetleg service manualja Alesis M1Active aktív hangfalhoz?Egészen pontosan a tápegység rész érdekelne. Ha lenne esetleg valakinek és megosztaná azt megköszönném! Üdv! A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
Csak az erősítőről találtam.
Szia! Örülök, hogy tetszik. Ez az erősítő csak relatíve drága, azon kevesek közé sorolható amit megéri házilag készíteni. Ebben a kategóriában már nagyon fog a gyártók pennája
![]() Mondjuk olyannak aki még csak ismerkedik az elektronikával és pár garnitúra végtranzisztort elmelegít a kísérletek során valóban borsos árú.
Teljesen igazad van! Körbe néztem a piacon, de horror árak vannak ebben a kategóriában...igy ajándék volt a töredékéért! Szerencsére nekem elég volt egy garnitúra végtranzisztor, de ebben nagy segítségemre voltál az élesztéskor! Köszönöm!
![]()
Pontosan ezt készítettem el!
![]() ![]()
Nem lesz vele gondod élesztéskor, ha mindent követsz a dokumentáció szerint! Élesztéskor a táp ágakba tegyél ellenállást, meg köss be egy 60W-os izzót bisztonság kedvéért, főleg ha az eredeti 2sk fettel indítod, mert nagyon drágák, nekem negatív táp volt a védelem kimeneti reléjén először,...szerencsére megúszta minden, volt egy hajszál szakadáa a nyákon amit nem vettem észre, de javítás után szépen indult. Indítás előtt a trimmert tekerd balra koppanásig, nehogy közép állásból indítsd, mert gyorsan megfuthat, állítsd be a leírtak szerint 200-250mA-re a nyugalmit, nekem 250-re van beállítva. Arra figyelj, hogy a bordát ne méretezd alul, főleg ha 4 ohm-on akarod használni, mert a magas nyugalmi áram miatt eszméletlen hőtermelése van, 70W az áram felvétele vonaljel nélkül nyugalomban a sztereómnak. A két oldald szűrd meg az ajánlott 80 000µF-al, kell neki, de meghálálja nagyon!
![]()
Ja, és mégannyi, hogy a nem kapható 2sk537 helyett a 2ak1119-et ajánlom
Bővebben: Link az OP77 helyett, az OPA177FP-t Bővebben: Link Ezekkel garantált a papírforma! A lágyindítónál meg ha az ajánlottat építed, és nem szeretnéd a méregdrága relét beletenni, figyelj arra, hogy az azonos lábkiosztású többi relé pont ellentétesen kapcsol, legalábbis a HQ kinálatában lévőknél. Mod: A LINK gomb nem dísznek van használd, javítottam! A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |