Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítsetek kérlek ,elkészítettem a képen látható TDA 7294 erősítőt szeretném indítani de nem tudom hogy kössem össze a képen látható táppal mivel ,hogy nem stereo az erősítő és van hozzá egy 8 ohmos mélynyomó . üdv: aramis A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Így kell összekötni a táppal.
Köszönöm . Még annyit, hogy egy potmétert is be kellene kötni ,hogy ne legyen teljes hangerőn ha beindítom. A potit hová kössem és milyen értékűt?
üdv: aramis
47k vagy 100k
Ha nem adsz rá bemeneti jelet bekapcsoláskor...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
És Így kell bekötni
Gratulálok szép munka! Jól szól a mix is!
![]()
Köszi! Még pár apróság/javítanivaló akad rajt, azt majd jobb lesz...
![]()
A bemenet és a mute földje.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Valami egyszerűbb IC-s végfokot éítenék, ezt az IC-t ajánlották.
6 ohmos hangfalhoz kellene illesztenem, és 20-50W teljesítményre lenne szükségem. Kérdés tehát, hogy mekkora feszültségről lenne érdemes járatni, és mekkora trafó kell, hogy ne torzítson? Nekem a lényeg, a szép és torzításmentes hang!
Szia! 50W alatt már csekély a torzítás. Mellékelek diagramot a tápfeszültség kiválasztásához, a 4-8 ohm-ot átlagold, az fog a 6 ohm-nak megfelelni.
A transzformátor teljesítménye legyen a leadható legnagyobb teljesítmény 1-1,5-szerese, attól függően mennyire szeretnéd csúcson járatni. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Nos megépítettem, ránéznétek? szerintetek? (7293). Éleszteni nem tudom lehet fogok egy 12 voltos trafót és megpróbálom arról.
Sima 12voltos trafó nem lessz jó. Kell neki +- és a gnd.
A kimenetet hogy mérjem a mute és az out közt? Mert ott 30 mv van.
Nem a kimenetet a GND és az OUT közt kell mérni.
Köszönöm szépen!
Akkor csináltatok 2*20V-os (DC-ben az ~28V) 120W-os trafót. Az kb elég lesz az igényeimnek.
Az erősítőd várható teljesítménye ezzel a tápfeszültséggel 6 ohm-ra 40W lesz.
Édes Istenem....
Hányszor, de hányszor írta már Reloop, meg még sokan mások... Élesztésnél primer köri izzó használata kötelező.... Most nézem... létezik hogy nem forrasztottad be az IC-t? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Be volt forrasztva minden rendesen... Fogta és leégtek a lábai, ezenfelül sercegés közepette ledobta az elejét is... Előzmény: Videoton táp lebegőpontosra + - 34 Vdc vel féltápfesz ezután zárlatba küldte a kondikat is mert melegedett - + 43 vdc nél pedíg megadtam neki a kegyelemdöfést, izzóm sajna nem volt kéznél így gyorsba nem bírtam várni holnapig rákötöttem...
Hűtőborda is volt.Bocs de sosem raktam össze még sem kitteset sem egyebet...
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2014
Uram Isten... Ráadásul kittes... Sosem értettem, hogy nem lehet kitteset hibátlanul összerakni... XD Mert azt megértem ha saját áramkört elba...ok. De egy kittet? Minden a hején van am? Izzót mért nem raktad primer körbe élesztéskor? Én először 9V elemmel élesztettem...
![]() ![]()
+-43Vdc az már sok avégfoknak... :/
Első körben nem csinált semmit abszolúte nem is melegedett, Mindent jól ültettem be 2X leellenőriztem...Nem tudom mi lehetett a gond...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |