Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   118 / 272
(#) Yowie válasza Pitti hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Ez az egész bemenet valami ős whitesből jön, amihez képest a silverstár egy csoda bonyolult valami, ráadásul fúramód az iparban használatos, néha szakszerűtlenül egyszerű dolgok utánépítve nem hozzák a gyári paramétert.

Én biztos kipróbálnám akár a cibola akár a tgsl bemeti fokozatát. Sajnos az alap fázisszöget mindig ellenőrizni és rendszerint módosítani kell.
De végül is mi történt, ha megemelted a frekit? Mi az, amit nem tudtál beállítani?
(#) vandorbot hozzászólása Feb 18, 2014 /

Itt lehet megoldásokat böngészgetni. Aki tud Oroszul, annak külön csemege. (De jó nekem.)
http://phazitron.narod.ru/
(#) Neuzer hozzászólása Feb 18, 2014 /

Sziasztok!
Hagy kérdezzem meg hogy valaki csinált már itt a forumon házilag jó működő kereső fejet és ha igen milyen fajta fejet dd v omega?
(#) mateatek válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Kissé visszanézve a topikot, sokan csináltak már házilag jól működő fejet. Ezek között volt omega, koncentrikus, és DD fej is.

Szerinted melyik a jó?

Én eddig csak DD fejet csináltam, úgyhogy nem rendelkezek kellő összehasonlítási alappal.
(#) Pitti válasza Yowie hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Annyi volt hogy nem látott rendesen a gép. Csak 6,5 kHz körül működött jól bár a vevő fokozatát nem piszkáltam annyira csak a kondit (C1) változtattam és a kiegyenlítéskor a jel csak kicsit hasonlított a szinuszra. Jobban ráfekszek mihelyst lesz időm. A Cibola bemeneti fokozatáról tudnál képet feltenni? Előre is köszi.

Amúgy a Silvertől kis híján idegösszeomlást kaptam mire rábírtam a megfelelő működésre..
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
(#) pitybull hozzászólása Feb 18, 2014 /

Sziasztok!
Bár nem teljesen ideillő a kérdésem, de nem találtam, jobatt!És végülis bár, nem fém érzékelő de hasonló.
Érzékelő
Ezt szeretném megépíteni de ilyen ic-t idehaza nem találok, vane módja mással hejetesíteni?
Vagy esetleg nem e ismertek hasonló kapcsolást,beszerezhető alkatrészekből??
Amit elszeretnék érni vele az az hogy egy fém tárgy felett éríntés nélkül legyen visszajelzésem.
Köszönettel,és elnézést ha nagyon rossz hejre írtam.

Matek és jól működtek a fejek?

Az első 6-8 darabot eldobtam, de azóta nem panaszkodom.

sdc10408.jpg

Azt meg kérdezhetem mi volt a hibájuk.Csak azért hogy tanuljak az esetből.
(#) yaessu válasza mateatek hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

6-8 darabot azon a pénzen komoly fejet lehet vásárolni --de legalább így van kitől segítséget kérnünk hogy nekünk ne keljen frizbizni vele
(#) vandorbot válasza Pitti hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Szivesen.

cibola.jpg

Volt aminél az árnyékolás volt nem megfelelő, volt aminél a gyanta, volt aminél a fejkábel, és volt, aminél mindegyik rossz volt.
(#) vandorbot hozzászólása Feb 18, 2014 /

A diszkriminátorokban BAV99-es alacsony visszáramú diódák vannak. Utánanéztem, az 1N4148-hoz képest ennek ezerszer kisebb. Ezt Chrenkó Feri is említi az MD-1 leírásánál (ő tranyókkal helyettesítette). Hogy mennyit számít ? Passz, nemsokára kiderül.
(#) vandorbot válasza mateatek hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Gondolom nem Ablonczyt használsz.
(#) mateatek válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

A képen látható HOT fej abból volt. De nem ajánlom ilyesmi célra.
(#) Pitti válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

El is készítetted ezt a gépet? Ha igen, írj róla valamit. Ha nem, akkor is ... A tesoro gépek szeretete nálam a TGSL-el kezdődött. Még egy olyan strapabíró gépet..

Valaki segítsen MD-1 13-as kondi értéke körülbelül mennyinek kell lennie!
(#) Pitti válasza Yowie hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

Akkor pl. erre lenne érdemes átalakítani?
(#) vandorbot válasza Neuzer hozzászólására (») Feb 18, 2014 /

470nF környékén. Tekercsfüggő. Maximumra kell hangolni a Tx-en levő feszt. Ezt több kondival sikerül csak összehozni valószínűleg, mert nF pontossággal el kell találni. Először 220-330-470-680 stb. Aztán jönnek a 100nF alatti sorozatok, végül a 10nF alattiak.

Még nem. Most várom hozzá az érmézőfejet. Néhány részt átalalakítok rajta. Néztem a tesorók különböző tipusait. Az egyikben ezt hiányolom, a másikban meg mást. 5 tipusból gyúrok össze 1-et. Egyenlőre ez a terv. X-terra 705-el szemezgetek. Le akarom cserélni a nagy gépem. E mellett lesz egy kimondottan érméző, könnyű 10cm-es koncentrikus fejű, szemetesebb helyre.

Anno a silverrel én is sokat küzdöttem, de mostmár becsukott szemmel is megcsinálom. Jó gép volt, meglepően szép eredményeket produkált. Kicsit lassúnak találtam.

Ez sem rossz. Fisher bemenő erősítő. Sávszűrőméretező excel 1 oldallal előrébb.

fiserbem.GIF

(#) mateatek válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Ezt kétlem. Ez egy önrezgő oszcillátor, és az a kondenzátor a frekvencia finomhangolására szolgál.
Ez nem Silver.
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Csemegének tényleg jó, de ez már nem a házilag összedobom fél nap alatt kategória. Bővebben: Link
(#) vandorbot válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Neeeem. Nem megépíteni szeretném. Lecserélni a nagy gépem. Vagyis eladni ami van és venni egy X-terrát.
(#) vandorbot válasza mateatek hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Valóban. Akkor 0- 100nF ig kb. De, mint írtam tekercsfüggő.
(#) Pitti hozzászólása Feb 19, 2014 /

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt:

http://skory.z-net.hu/tablazatok/rezonancia.html
(#) Pitti válasza mateatek hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Te mit gondolsz erről az átalakításról amit említettem? A Cibola bemenete jobb lenne?
Következő: »»   118 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem