Fórum témák
» Több friss téma |
Próbálj firmware-t frissíteni rajta, ekkora sebességgel nem kéne ilyet csináljon.
Akkor nem a windows telepítése oldja meg. Déli hidas lesz így elsőre, de akár memóriahiba is lehet.
Sziasztok!
Ma megcsináltam a nod 32 56 elemet talált a gépen letisztította. még van egy de azt nem tudta leszedni open candi a neve. Facebookra állandóan jelez a nod.
Ő, a combofixet mindig utolsó lehetőségként érdemes használni. Nem véletlenül: Olykor képes igen furcsán javítani, használhatatlanná téve a gépet. Amúgy remek eszköz, csak ezt figyelembe kell venni. A féreg nem a víruskereső előtt indul. Az előbb írtam, hogy gyakran shell parancs részeként teszi, az explorer indításakor pedig már aktív egy csomó rendszerszolgáltatás, köztük a víruskereső is. Amire te gondolsz, az a víruskereső grafikus megjelenését támogató keretalkalmazás, állapotjelző ikon, az nem a víruskereső maga, hanem csak a GUI. Azért nem találja meg a víruskereső, mert nem vírus, hanem ransomware. Ezeket meg vagy-vagy jelleggel kiszúrja egyik-másik víruskergető, mint nem kívánt program, de alapvetően nem az "ő" feladatuk, a hatástalanná tett férget sem ismerik fel utána, az ilyen fájlok a Virustotalra feltöltve sem szoktak feltétlenül magas találati arányt elérni. valószínűleg változik idővel ez az arány, bár az elmúlt másfél évben (mióta aktív ez a szemét) tulajdonképpen alig van változás, meg lehet polimorf is (régen figyeltem utoljára, egy ideje csak leszedem, mert egy ötperces féregnél értelme sincs nézegetni). Ami közös, hogy eleve aktív, élő védelem mellett tud bejönni és nem trójaival, sehol sem kétséges weboldalról vagy warez mellékleteként, hanem normál napi böngészéssel, teljesen követhetetlen módon. Régebben jobban érdekelt, de akkor sem találtam semmi értelmes magyarázatot a terjedésének módjára.
s mit jelez?
A candy az mellékletként jött, nincs telepítve orbit downloader például? Elvileg a programok telepítése és törlése listában is ott lehet, alapvetően nem kártékony, csak kéretlen és nem gerilla.
Nincs egyedül a utorrent van. leszedtem az autorun nevű progit egy pár elem ki van jelölve pirossal meg egy jó pár sárgával
Az előbb kérdeztem, hogy a Nod32 mit jelentett a facebukról. Most emellé azt is, hogy az autoruns miket jelzett pirossal-sárgával. Ezek nélkül jól tudunk beszélgetni, de nehezebben hibát megoldani.
Nod a facebookról csak ip dobált ki hogy tiltota azokat.
Azért kérdeztem közbe azokat mert idegesítenek a reklámok még mindig vannak már újra raktam mind a két böngészőt de változatlan. Állandóan a játék hirdetések jönnek főleg a big farmos.
Meglett a hiba forrása.
Köszönöm mindenkinek.
Aztán az meg mi?
Ha már ennyien próbáltak segíteni itt, talán egy mondat még belefért volna.
Lenne egy kérdésem : érdemes-e többmagos processzorra fejleszteni, ha maradok az "őskövűlet" WinXP mellett ? ( Alaplapom, meglévő memóriáim lehetővé teszik a lépést)
Szia.
Ha tudsz akkor win7 inkább. Eleinte furcsa de megszokható.
Köszi, Win7 megutáltatta magát az állandó ujrakonfigurálásával. ( pár hétig működik, majd néz, jé egy hangkártya...)
Esetleg majd W8 .
Ha neked a win7 ilyeneket csinált, akkor vagy rosszul telepítetted, vagy valami hackelt moddolt használhatatlan win7et szereztél. Én akár hány gépre tettem fel, eredeti nem kókányolt 7et, ilyen nem volt.
Nem mindenki teheti meg, hogy eredeti win7je legyen, de törtet ahánbyat telepítettem szintén semmi gond. Akkor szokott problémázni, hogyha telepítés után nem szedsz le hozzá drájvereket. Mikor meg keresi őket automatikusan( havonta talán 1 szer), akkor meg rájön, hogy kellene neki...
Maga a Mozilla Firefox volt az egyik ugyanis mikor le installáltam még marat rengeteg mappa hátra egy kettőben ott lapult a vírus letöröltem kézzel az összes hátramaradtot mappát.
A másik meg felkerült még két mappa a gépre egy Mobogenie néven Google Crome néven mind a kettő vírusos volt. Ezek voltak a hibák
Ja, hát aki még a drivereket is automatán keresteti, és nem a gyártó oldaláról vagy cdről telepíti, akkor ne csodálkozzon, hogy rossz driverek kerülhetnek fel. Nekem ezek a microsoftos driverkeresők még sose működtek.
Miért, mi a baj az MS-től elérhető, általuk tesztelt illesztőkkel? Mert nekem működnek elég sokszor. Laptopoknál van elszabás, ott a hangkártya saját illesztője kell a korrekt jack-sensing miatt, de azokon kívül ami generikus, vagy elterjedt hardver, azt a win szépen legyűjti és telepíti, aztán jóidő, W7 alatt ritka, ha emiatt van szívás. A maradékot elég csak a gyártótól leszedni. A legtöbbet nem az MS írja, hanem a hardver gyártója, tehát nagy varázslás nem is lehet vele.
Tehát a win7-tel az a bajod, hogy nem fejezed be rendesen, tisztességesen a telepítését, ő meg időről időre próbál segíteni ezen a maga módján.. Ha ennyire zavar, le lehet tiltani az illesztők netről történő frissítésének keresését, vagy a hivatkozott eszközt két kattintással le lehet tiltani eszközkezelőben, és akkor garantáltan nem fogja keresni az illesztőjét. Ha meg költeni nem szeretnél Windowsra, vannak remek, ingyenes Linux disztribúciók, amikkel a gép körüli feladatok kiválóan megoldhatóak.
Ne haragudj meg érte, de a hasonló, hozzá nem értésből fakadó vélemények alaptalanul keltik egy rendszer rossz hírét.
Érdekes. De mint ahogy látom megadták a választ amit én is akartam. Szerintem vagy Tört win7. Abból is a rosszabb Vagy a driverek. Másra én sem tudok gondolni. Nekem ilyen hibám nem volt pedig eddig 4x telepítettem újra win7-et.
Szia!
Megcsináltam amit mondtál, és egy pillanatra úgy tűnt jó is lesz, de aztán elkezdte megint. A WIFI ki van kapcsolva inkább kábelt használunk. Még megcsinálom amit didyman ajánlott, bár még sohasem csináltam. Minden esetre vettem egy másik routert . Köszi Üdv belfi, A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Szia!
Amikor én kaptam akkor semmihez nem engedett hozzáférni.Se parancssorból sem csökkentett móddal nem lehetett orvosolni. Mivel egy munkagép volt így inkább a gyorsabb megoldást választottam , főleg miután megnyugodtam hogy nem veri rám az ajtót a TEK. A firefoxos problémámról esetleg tudsz valamit mondani? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Nézd meg hogy a wifi log könyvében mi szerepel hibaként. Abból el lehet indulni. Lehet hogy határon van járatva a net sebességed. És azért vacakol. Jártam már én is így. Vagy hz is lehet hogy valakivel osztozol a neten. Nekem így csináltak az 5 megásból 1 megásat. Kicsit panaszkodtam és a szembe szomszédnak máris nem volt a megás net helyett sokkalta több.
Tehát a wifin kívül is lehet probléma. Akár a szolgáltató felől is. Kell a log könyv mindenképp.
Hali!
Sajnos nincs hozzá frissebb mint ami rajta van.
Szia!
Köszi , megnézem , de a Wifi ki van kapcsolva.A sebességmérésnél viszont csinál olyat hogy 38ms pingnél eleinte nem mutat semmit, aztán kivágódik a "mutató"kb 30 Mbps-ig aztán megmutatja hogy 24,95 Mbps.
Szerintem szövegértési gondod van. Ismerem a windows ilyen jellegű gondjait... Nem szoktam letiltani, mert az új eszközök drivereit jobb ha leszedi magának(pendriveok stb.).
A Linux sok helyen nem megoldás, nem támogat több olyan jellegű programot amit kellene(tervező és játékprogramok). Még megoldás lenne a mac de azzal sem vagyunk előrébb sajnos. Úgyhogy marad a Win és a kompromisszumok...
A szolgáltató azt nyilatkozta hogy, megnézték nincs probléma.Megpróbálom rátenni a Firmware-t hátha sérült vagy valami baja lett. Kicserélem benne a kondikat , mert 2011 óta ki sem lett húzva . A másik (Dlink) routerrel semmi gond nincs . Eddig.
Régen tényleg volt ilyen változata is, azt biztos, hogy Hirensről indított mini XP-vel szedtem le. Volt egy időben állandó fájlmérete is, TC-vel arra keresve meglett a féreg is (de már a méretet is elfelejtettem), így egyszerűbb volt.
Róka: A szokásos kérdések: Frissítve van, beépülői (főleg a flash) is naprakész, nincs köztük felesleges? A DLL, amire hivatkozik a napló, a róka motorjának összetevője, lehet azzal is bibi, de kicsi az esélye. A fenti dolgok rendben vannak, lehet, hogy gyorsabban meg tudod oldani egy könyvjelzők, előzmények exportjával-újratelepítéssel-importtal. Nérot nem használok sok éve (azaz a 6.3.3-at még igen), igyekszem is lebeszélni róla mindenkit . A másik napló a Néro médiaindexelő szolgáltatását (NMIndexing) jelzi okként, azt tiltsd le (szerintem te sem használod aktívan, nem fog hiányozni). A felhasználói profil, ha ezek után is a RAM-ban akar maradni, akkor egy frissítés kell neki (aminek elvileg már régen rajta kell lennie a gépeken, automatikusan érkezett), azt hiszem, user profile hive cleanup service a neve, de ha a Néro szolgáltatásának tiltása megoldja, akkor elég csak az. Routerre nincs ötletem, ha nélküle jó a net, én sem hiszem, hogy a probléma az UPC oldalán van. Ha pihenteted, akkor hidegen indítva is produkálja a hibát? A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |