Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 117
(#) druxter hozzászólása Feb 18, 2014 /

Üdv!

Hp Laserjet 1515n szines lézerem van és kifogyott az összes szjn, hát megtöltöttem, már előtte produkálta azt a hibát, hogy a fekete nyomatnál a közepe halványabb volt. Most a töltés után a fekete nyomat szinte nem látszik, csak az oldalán max 1-2 cm-es csíkban olvasható tisztán. Ha színeset nyomtatok, akkor olyan mintha a nyomat közepétől hiányzik az egyik szín. Mit csináljak vele az ablakon kidobáson kívül? Szedjem szét és nézzek bele, hogy a hengerek jól állnak e, vagy valahol valami forrasztási hibát keressek?
(#) druxter hozzászólása Feb 18, 2014 /

Én töltöttem a tonereket, lehet, hogy összefogdostam a hengereket és ezáltal rossz a nyomat? Mivel lehet kitakarítani alkohol? Valamint azt a nagy 2 henger között kifeszített fekete fólia szerű anyagot is? Bocsánat a furcsa kifejezésért, de nem tudom a pontos mengevezéseket a lézernyomtatóban.
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Pár beszkennelt nyomatot mellékelhetnél.
Egy színes nyomtató akármilyen gagyi is, eléggé komplex szerkezet, rengeteg hibalehetőséggel, ne várjuk el, hogy bárki is csípőből vágja a megoldást
Üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2014
(#) bbb válasza druxter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Rázd össze a tonert! Ha ez nem segít, akkor még mindig megtakaríthatod alkohollal a festékszállító fém hengert. A fényhengerhez külön felújító anyag létezik, de jobban jársz anyagilag, ha veszel új tonert bele. Azt a "szalagot" (transfer belt) ne takarítgasd semmilyen vegyszerrel, max. sűrített levegővel fújd le róla a port.
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Mellékeltem. Van aki a tonerben lévő szabályzó lemezre gyanakszik, mármint ennek a hézagjára, van aki levilágító. Annyit kell tudni, hogy a tonerek kifogyása előtt jó volt a nyomat!
(#) madazg77 hozzászólása Feb 19, 2014 /

Sziasztok!

Van egy HP 2100TN nyomtatóm. Után gyártott toner van a gépben. XP op. rendszert használok. Olyan gondom van vele, hogy akárhova állítom a RET értékét nem változik a nyomtatás minősége. Átváltottam 600x600dpi-re is, de ekkor sincs változás. Valamennyi beállítás után kinyomtattam a konfigurációs oldalt, de azon egyszer sem változott semmilyen érték. Van valakinek ötlete, hogy miért nem változtatja meg a paramétereket?

Üdv.
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Minden színnél ezt csinálja? Ez mit jelentene : " Van aki a tonerben lévő szabályzó lemezre gyanakszik, mármint ennek a hézagjára, van aki levilágító." ??? A tonerben nincsen semmilyen 'szabályozó lemez', ez nem tolózáras vízcsap. Ezt, a transfer bel-t, meg végképp ne tapogasd: ITT Az, hogy a "töltés" előtt kezdett halványodni, a festékpor hiányának a jele, de a töltésnél valamit elszúrtál, lehet csak por került a kazetták oldalán lévő fémlapokra, amik a töltést viszik fel. Ha sokat hagytad "napozni" a fényhengereket, szintén ezt csinálja, megvakulnak.
(#) druxter válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Igen minden színné, most még nem kaptam válasz izopropil alkohollal megtakarjtottam a tonerben a fényhengereket, és a diag oldal pl már jobban olvasható. Arra a hézagra gondoltam, ami a portartálynál van egy lemez, és ugye a görgő, mellékeltem egy képet, ott látszik, hogy a csávó beledug egy hézagoló lemezt, és úgy rögzíti a két csavart. Ezt monst nem mondod komolyan hogy a fényhengerek megvakulnak ugye? Pislogok csak , meg tátott szájjal olvastam soraid. Mennyit lehet a napon, vagy mi ennek a mértéke egyáltalán? Amúgy a sárga amit nem tötöttem, hanem vettem tonerestől, pl a diag oldalon alig látszik a színe, pedig ahhoz hozzá sem nyúltam. Istenkén, mit babrálhattam el?
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Én azonnal a sötét fiókba szoktam rakni a hengereket. Én lakkbenzinnel takarítottam, nem lett semmi baja, de ez 5-6 évvel ezelőtt volt, a mostaniakra nem mernék megesküdni, de azokban semmi kárt nem tett, leáztatta a ráégett festéket. 2. nagyon ritkán van ilyen állítási lehetőség, legalábbis a fénymásolóknál, a kisebb tonereknél nem találkoztam vele. Manapság összekeverik a developert a porral, ezért is kell felrázni berakás előtt, hogy összekeveredjenek. Az, tulajdonképpen vasreszelék, ami a port átadja a hengernek, és azt állítja be vele, hogy a 'szőrök", amiknek a végén ott ül a festékpor egyenlő távolságra legyen mindkét oldalon. Ez egy alumínium cső, aminek a belsejében van egy mágnes, s ettől ágaskodnak a szemcsék, mint az ideges macska szőre. Ha forgatod, szép egyenletesnek kell lennie rajta a festéknek, ennek sem tesz jót az ujjlenyomat, valamint kb 2-3 töltés után biztosan ki kell venni, mert tele lesz e developer porral, s eltömíti a rést, hogy nem fér oda a festékpor. / Ha az nem elég fekete, vagy az adott színű, akkor szintén ez a teendő/.
(#) druxter válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 19, 2014 /

Nos, a helyzet javul
Kitakarítottam az érintkezőket a kék és a fekete tonerekben, jobb lett a nyomat, a kék teljesen jó a fekete homályosan látszik. Lehet a lehúzókés túl sokat szed le belőle. Sajnos a két szín (magenta és kék) kifogyása előtt vettem egy komplett sárga tonert, nem csinál semmit. Ha erről leveszem a chipet, és átrakom a régi sárgára, akkor nyomja a sárgát is. Beszéltem azzal akitől vettem, mondta h akkor valószínű a toner vigyem vissza. A feketére ő mondta a lehúzókést, ha homályos a nyomat, túl sokat szed le a festékporból. Még tornázom rajta, végső megoldás az lesz, hogy fekete és sárga tonereket veszek újat, valamit. Nagyon jó, hogy az új toner ilyen gagyi ...
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Szia
Azt könnyen tudod ellenőrizni, hogy az a toner szabályzó penge rendben van-e.
Nézd meg, hogy a gumihengerre szép egyenletesen kerül-e föl a festék.
Az opc-t nem takarítgatjuk, max indokolt esetbe, ha valami genya rákerül.
Nekem a den szesz bevált, azt ilyenkor tudni kell, ilyen esetbe nem egyből lesz jó, hanem nyomtatni kell utána jópár oldalt, hogy helyre álljon az opc töltés felvevő képessége.
Üdv
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Ha rossz a toner vagyis a chip, akkor mindenképpen vidd vissza, míg el nem felejti, hogy mit ígért [/off] Nkem Epson tintás van, s rengeteget szenvedtem a chipekkel, mert hamarabb bedöglött, mint kifogyott volna belőle a tinta. Szerencsére találtam egy resetelhetőt, meg tintát flakonban, azóta nincsen gondom vele.[off] Nem tudom, hogy azt a pengét kivetted-e, vagy az eredeti állásban van? Ha nem, akkor, ha van hézagmérőd, azzal, vagy valami lappal hasonlítsd össze a gyanús tonerben a távolságot egy jóval. Lehetséges, hogy a "szőrszálak" nincsenek elég közel az OPC-hez, s nem tudja átadni a festéket. Jól írja zsoltee0001, várni kell hogy simogatás után, a feltöltődött OPC magához térjen, meg persze tökéletesen megszáradjon, mielőtt festéket kap. De az, hogy nem kerül a festék a papírra, pedig a tonerben van, több oka lehet. A hézag, túl sok developer az adagoló henger körül, koszos érintkezők, amik a nagyfeszt átadják, vagy döglött OPC, / pld fényt kapott/.
(#) druxter hozzászólása Feb 20, 2014 /

Rendeltem fekete és sárga tonert, a mostani sárgát meg visszaküldöm gariba, mert tegnap azt ugye lebeszéltem, hogy rossz. Meglátjuk mi lesz az eredmény. Teljesen mindegy, hogy a lehúzolapot hova teszem egy bizonyos határon belül, vagy homályos a nyomat, vagy olyan mint a balatoni hullám, akkor már semmi nem látszódik, csak össze pacálja a lapot sajnos, szóval az a toner valami miatt (fekete) egyszerűen megadta magát, egyébként ez úgy kezdődött, tegnap gondolkoztam rajta, hogy a töltés után csíkozott nem sokkal. Kitakarítottam a feölös por tartályt, utána jó lett, majd kb 50 lap után a nyomat közepe lett homályos, utána most meg már alig látszik valami a fekete nyomatoknál.
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 20, 2014 /

Ha 50 lapot tudtál rendesen kinyomtatni, akkor nem lehet OPC hiba. A festékpor adagoló részét is szétszedted? Amint írtam a porba bele van keverve a developer /vasreszelék/ ami megtapad az adagoló hengeren és arról veszi át a töltéssel a fényhengerre. De az nem fogy ki, hanem csak egyre gyűlik a tartályban, és egy idő után teljesen el tudja tömíteni a por útját. ilyenkor ki szoktuk venni a rudat, és róla, valamint mögüle egy ecsettel leseperni a ami vastagon rátapadt. Ha visszarakod s még mindig nagy csomókban áll rajta, akkor még egy seprés, egész addig amíg egyenletes nem lesz körülötte. Lehet ha ezt megcsinálod jó lesz. Persze óvatosan, hogy a festékpor ne szóródjon szanaszét.
(#) druxter válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

50 lapot biztos kinyomtam a próbálkozás közben, de semmi javulás. Amit általad meljtesz hengert gondolom nem az ami az OPC-vel érintkezik, hanem ami a portartályban van, és ki sem lehet venni, mondhatni szivacsos az a henger amiről te beszélsz, mert előtte egy gumi henger van, és az előtt meg az OPC. Jól gondolom? Ma megjönnek az uj tonerek is
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Mielőtt beteszed az új tonereket, nem ártana megállapítani, hogy ezeknek mi bajuk.
A gumihengerre rendesen felkerül a toner, fed rendesen?
Ha igen akkor nem ott lesz a gond...
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Szia
Szerintem ezekbe 1 komponensű festékező van, abba nincs vaspor, se vasoxid.
(legalábbis hasonló HP nyomikba biztos)
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Megpróbálom még a söprögetést is amit Chipmunk fóromtárs írt. Most hívtam a futárt, kb egy óra és megjöttek az új tonerek, nagyon kíváncsi leszek, hogy mit produkál majd. Én nem értek hozzá, hogy van e benne vasreszelék a porban vagy se, max ezt egy kis kiszórt porral és mágnessel leellenőrizhető lenne szerintem, vagy tévedek?
(#) druxter hozzászólása Feb 21, 2014 /

Az igaz egyébként, ha most meghozza a futár egyből nem szabad berakni a nyomtatóba, hanem várni kell vele olyan 1-2 órát, hogy átvegye a szobahőmérsékletet, aztán összerázni, és mehet bele a toner a nyomtatóba?
(#) druxter hozzászólása Feb 21, 2014 /

Meg is jött a futár a tonerekkel. Chipmunk kollégának igaza volt a vasoxiddal kapcsolatosan, be is scanneltem a kapott doksit, olvassátok csak el az összetételt.

garancia.PDF

(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Akkor azt rosszul tudtam, amúgy igen, mágnesezhető.
Üdv
(#) Pyte válasza druxter hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Nem biztos, hogy tartalmaz, vasoxidot és minden mást. Nem régen rendeltem egy régi Minolta másolóba developert egy flakonba volt csak semmi más és annak a dobozában is ugyan ez a papíros volt. De ettől függetlenül még előfordulhat ..
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2014
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Szia Jó pár-száz Hp-t megtöltöttem, mint írtam olyan 6+ éve, a 06A-tól a 98-as ig bérmunkában. Azokban keverve volt a por, gyakorlatilag 2 féle szemcsemérettel, a felbontástól függően. Mikor bejöttek a chip-el ellátott tonerek, akkor már nem érte meg töltögetni, mert maga a chip volt nagyon drága. / Akkor, azóta nem tudom./ Persze a technika folyamatosan és exponenciálisan állandóan fejlődik, 30 évig bírtam követni, mára már egy kicsit alább hagytam. Lehet, hogy tudásom nem követik a legfrissebb állapotot, inkább csak gyakorlati tanácsokat próbálok adni. Lehet a következő generációs nyomtatókban, már nanorobotok fogják a hátukon vinni a festékport a papírra
Üdv: Mike

Elárulom 425Ft volt a chip nekem, értem ezt azokra a tonerekre amit megtöltöttem (kék, magenta). A por 2900 Ft, de elég lenne szinte még egy töltésre, annyit kaptam . A két toner amit cseréltem a feketét és a sárgát 4100 körül volt darabja, szóval nem sokkal olcsóbb töltögetni. A kérdés az lenne, hogy kicseréltem ugye a feketét ma, viszont az egyik felén eléggé csíkoz, és csak a fekete, a többi szín rendben van, valamiért szellemképes, ez mitől lehet? Érdekes mód a szöveges dokumentumoknál nem veszem észre, a képeknél, vagy grafikáknál ha kell a fekete is hozzá, akkor szellemképes a nyomat, mintha el lenne csúszva akkor a fekete szín fél milivel kb. Miért?
(#) Chipmunk1960 válasza druxter hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Szia, Anno, kb 10xese volt a chip. Az nem mindegy, hogy a csíkok hosszában, vagy keresztben vannak. A nyomtatógyárak kitaláltak még egy trükköt, hogy több festéket használj. Ez igan mint a tintásakra, s a Laser-ekre is szerintem, ahogy az eddig láttam. A fekete nyomtatásnál is először színes festékeket használ, s utána adja rá a feketét. Ha a szellemkép távolsága megegyezik az OPC henger átmérőjével, akkor a blade nem takarítja le a hengert. Ha csak mm-nagyságrendű, akkor valami elcsúszás lehet, amit a nyomtató menüből be lehet kalibrálni.

Miliméter nagyságrendű igen az elcsúszás mértéke. Fogalmam sincs hogy állítsam ezt be a nyomtatón, segítenél? Az valóban igaz, hogy színeket is használ fekete nyomtatásnál, mivel, a toner cserék előtt nyomtattam panelrajzot, és ugye a fekete halványka volt nagyon, és úgy jött ki a nyomat, hogy kissé lilás volt, magyarul keverte hozzá a kéket biztosan. A csíkok hosszában vannak a papír szélén kb 5-7 centis sávban végig. Amikor beleraktam a tonert, akkor sokkal durvábban csinálta, mint most, azóta kb 40-50 lap már kiment. Halványodik, de még mindig ott van és idegesít, de az elcsúszás mégjobban. Miért nincs az, hogy berakod és működik, megőrülök lassan .
(#) zsoltee0001 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Szia
Írtam is, hogy nyilván rosszul tudtam. Egyáltalán nem foglalkozok asztali nyomtatókkal, régebbi 1 komponensű színes gépeknél (nem csipes átverős) a festék kifogyást egy optikán keresztül figyelte, át lát a kazettán, vagy nem, ha lenne benne vasoxid akkor egy sima mágneses toner-end szenzorral figyelhetné.
Szóval én ebből indultam ki

Üdv
(#) zsoltee0001 válasza druxter hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Mind a 4 színt külön-külön teszi fel az image transfer beltre, amikor ez megvan, utána kerül a kép a papírra (ha 1 opc-van)
Ez minden színes gépről elmondható, típustól függetlenül.
Az időzítés kulcsfontosságú.
Ha az 1mm csúszás állandó, nem változik, akkor egy kalibrációt kellene lefuttatni.
Üdv
(#) druxter válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

A kalibrációt már vagy 20 szor biztos lefuttattam. Semmi változás, buta ez a gép ...
A tonerkazettát kitámasztva, és ez nem vicc, javul a helyzet. Olyan, mintha a levilágitó elállítódott volna, pedig még nem is vertem meg a gépet , nem úgy mint az előző Samsung CLP-300 at (Csodálkozom is, hogy ehhez még van türelmem). A vasoxidról annyit, hogy tegnap kipróbáltam, és egy neodimium mágnesceruzát odatartottam a por felé, és mindet összeszedte, és is csak pislogtam
(#) Chipmunk1960 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Szia Távol álljon tőlem, hogy valakit is megbántsak, vagy megsértsek. Én sem tudok mindent természetesen, csak segíteni próbálok, s találgatok, hogy hol lehet a hiba. Akkor sem könnyű néha, ha az ember előtt van a gép. Sokszor megesett velem is hogy már csak a műanyag házat nem cseréltem le s mégsem akart elindulni! Azért vagyunk itt, hogy ötletekkel segítsünk egymáson. Mindenki tanul/hat a másiktól! Üdv: Mike
Következő: »»   76 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem