Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Nem különlegesek semmiben, egy időben nagy dili volt, aztán mindenki rájött, hogy dög nehezek. Egyszerűbb kör alakút csinálni, ennyi az egész.
Mateatek a TGSL tudója, de a kérdezett ellenállás esetében teljesen mindegy
Én úgy szoktam hogy a beültetési rajz alapján elkezdem összeírni az alkatrészeket, amit felírok azt kihúzom hogy még egyszer ne legyen a listán és ha mindet felírtam, csoportosítom őket hogy miből mennyi kell és így legfeljebb magamra haragudhatok ha elírok valamit a listán.
Jó kis gép a TGSL, nem fogsz benne csalódni.
Remélem úgy lesz.Milyen fejet javasolsz hozzá?
Véletlenül rányomtam azt rákerült az sincs még kész - ma csináltam Eagle áramkőr tervezővel a detektor Li-ion-akkumulátor töltője lesz mert laptop akut használok 3 cellát 11.9 volt cellánként 4.5 ah sorba elég lesz. de tölteni csak párhuzamosan lehet és század pontos feszültséghatárral ami töltés alatt lineárisan csökken ahogy tölt fel na ez lesz belőle de még bele kell 2 ledet 3 kondit és lm317 és egy 10k potit varázsolni azt kész a szabályzó --amúgy szeretem a li akukat mert könnyűek meg tudják jól tolni az ampert
Én is számolgattam az IDX-et. Azt hiszem rájöttem miért ilyen. Ennek a kapcsolásnak 6,5Khz-nál -71fok a fázistolása. Nekem 1KHz környékén van a max erősítés, itt természetesen 0 fázistolás. Valószínűleg azért lett ilyen, hogy valamilyen fejhez illeszkedjen. Kicsit olyan, mint az első autók, ahol állandó gáz mellett a gyújtás előfokának állításával szabályozták a sebességet. Mit gondolsz?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
Akkor semmi különös extra - mert nézegettem őket az áruk megvan rendesen azt láttam videón egy golden mask videón hogy a koncentrikus helyett feltette de úgy kicserélte hogy a gépet sem kapcsolta ki és egyből működött neki úgy ,hogy még hangolni sem kellet semmin és mélyebbre látott a gép de nem volt nagy hatása --amúgy nekem sem tetszik, élőbe még nem láttam de brutál nagy lehet. én meg azt hittem valami után építhetetlen szuper tuning találmány specko alkatrészekből űr anyagokból,
Nem kell hangolni a gépet ha fejet cserélsz és kikapcsolni sem, de a procisoknál azért illik. Minden típushoz gyártanak megfelelő fejet. Ha az utángyártott géped gyári paraméterekkel működik, akkor lehet venni hozzá egyrészt gyári, vagy utángyártott fejet. Jelenleg a Coiltek, Detech, NEL a legismertebb fejgyártó. Rendszerint a coilteket tartják a legprecízebbnek, ott valóban minőségi anyagokat, törésgátlókat, aranyozott csatlakozót használnak, míg egy Detech vagy NEL a dugónál egy egyszerű zsugorcsővel van ellátva és a kommersz 300Ft-os csatlakozóval.
És milyen árban vannak ezek a fejek pl 27-vagy 25 -ös nem tudom milyen méretben vannak mert a vakond oldalán a fémkeresős oldalon ott tesoro koncentrikus alighanem 25 -ös 60 ezer ft nagyon drágák
Azt csináltam meg ami a leírásban van de megmutatom kép szerint mert ki tudja hány verzió van már.
150-300euro. vakondtól a gyári fejekre ajánlatot kell kérni. Én nagyon nagy fejet nem javaslok, mert a nagy területen mindig több dolog is beleesik, elég nyűgös. A Detechtől az Ultimate lehet jó, ha DD-t akarsz. Koncentrikusat gyáriban érdemes venni.
Köszi ezt felírom magamnak ha lesz rá pénzem lehet veszek egy gyárit addig beérem amit csinálok a segítségetekkel de ha ez is jó lesz akkor nem veszek
Közben megkerestem a papírt amire felírtam a tekercseim adatait.
TX: 5,98 mH és 23,7 ohm RX: 6,56 mH és 24,9 ohm 0,25-ös huzalt egy villanymotor tekercselőből kaptam. Az sem baj ha nem sikerül hajszál pontosan eltalálni az induktivitást de azért törekedni kell rá hogy 6 és 6,5 legyen.
Ezen rajta vannak az adatok kivitelezés
Úgy is nagyon szépen meg lehet a tekercseket csinálni ha a képet amit csatoltam, kinyomtatod méretarányosan és ráragasztod két oldalú ragasztóval egy préselt falapra. A képen jelölt pontokon beütöd a szögeket körbe és úgy tekered fel a huzalt. Én amikor csináltam a tekercseket ezt a képet kicsinyítettem annyira hogy a tekercs magassága 250 mm, a legszélesebb pontja pedig 130 mm-re jöjjön ki mert csak ilyen méretekkel fért bele normálisan a fejsablonba.
Ezt a doksit használtam én is. Láttam egy olyat is amibe elírások voltak de megnéztem és ez a jó.
Helló. Egy egyszerű fémkereső kapcsolást keresnék,amolyan kezdő módit,de mégis valamennyire hatékonyat. Amihez kézzel is meg tudom rajzolni a nyáktervet,mivel nyomtató sajnos nem áll rendelkezésemre. Remélem tudtok ebben segíteni,köszönöm előreis a válaszokat.
aprodon van eladó fej, nézd meg, tesorora keresve kidobja
Ja és még ami fontos, az induktivitást belőheted úgy is hogy több menetet tekersz fel mint amennyi kell és rámérsz majd addig tekered és vágod le a huzalt olyan 2-3 menetenként, közbe persze méred folyamatosan az induktivitást amíg a kívánt érték alá nem kerülsz olyan 3-4 tizeddel. Pl.: ha már 5,6 mH körül vagy akkor meg kell állni és levarrni a tekercset és a szálak jó erős összehúzása a végeredményként kiadja a kész tekercsed 6 mH induktivitását. De ez függ attól is hogy milyen szorosan tekerted fel de ezt majd kitapasztalod. Viszont ebben az esetben ne szögek köré tekerd fel mert az így mért induktivitás nem lesz valós a vas jelenléte miatt. Én fa pöckök köré szoktam.
Tgslnél egyszerűbbet, ha használni is akarod, nem igazán érdemes, mint ahogy kézzel rajzolni sem. Műnyomó papírra kinyomtattatod aztán rávasalod.
Milyen kapcsolás az amivel érdemes foglalkoznom mint kezdő fémkereső?
na az egy nagy kérdés, hogy keresőzni akarsz inkább, vagy keresőt építeni? Ha mész visszafelé, találsz rajzokat. SMW, TGSL, IGSL amit leginkább építettek itt, ezek nem túl bonyolult, de használható áramkörök, mélységben simán ott vannak, mint a jobb gyári készülékek, talán nem adnak annyi visszajelzést a tárgy felismeréséhez, szelektálásához. Ha a fejet nem tudod vagy akarod megcsinálni, van itt akivel meg tudod oldani. Cibola egy elég jól használható készülék, nem lényegesen bonyolultabb, de csak egy valaki épített és nem tudom mi lett a sorsa. Az IDX is jól teljesít, amiről itt utóbb folyt a szó, ehhez tudsz csinálni ID szám kijelzőt is.
És végül a ha keresőzni akarsz inkább, vegyél egy használt gépet, nem lesz többe, mintha építed, főleg ha a munkaórákat is számolod. Idézet: „Az IDX is jól teljesít, amiről itt utóbb folyt a szó, ehhez tudsz csinálni ID szám kijelzőt is.” Azt a kijelzőt szerintem mindegyik gépre rá lehet tenni, az említettek közül.
A kijelző nekem nem is annyira fontos tényező,inkább valamelyest az építhetősége lenne,mivel mint írtam csak kézzel rajzolt nyáklapot tudok jelenleg készíteni.
mindenre lehet, csak ott találtam dokumenttációt
tudod milyen a vasalásos eljárás? azt amúgysem nagyon lehet otthon nyomtatni én évek óta nem fogtam nyákfilcet és társait a kezembe, értelmetlen.
Így van ahogy írod ,én falun lakom ráértem barkácsolni megcsináltam a dupla sablont pik pakkra megvolt tettem bele tengelyt meg rá kurblit azt tengely be a satuba 5-perc alatt feltekertem --igaz elkövettem egy hibát nem mértem induktivitást mert lusta voltam és gondoltam pontos lesz mert még a drót hosszúságát is megadta de hát nem így van mert induktivitásra enyém több lett , és már lakkoztam bandázsoltam szét már nem szedem inkább hozzálövöm a gépet --megbíztam benne mert trafót is sokat tekertem meg egyéb tekercseket kh-rh ra és miníg jó lett ahogy kiszámoltam gondoltam itt is jól számolták de hát nem, De egy érdekes dolog ohmikusan meg jó mert a minimumot adja
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Köszönöm Yowie megnézem igaz most nincs rá pénzem
mert az induktivitást nagyban befolyásolja, hogy helyezkednek el a szálak. A másik meg, mindig fenntartásokkal kell kezelni, amiket a neten írnak az emberek. Mivel mérte, hogyan mérte, azt nem írja. Geotechen is nézegettem tegnap az IDX-et, hát sírva nevetek néha hogy büszkén berakja a panelt, aztán alig találni rajta egy jó forrasztást.
Ja, meg szerintem az áramkörből következően pontosabb. SMW, TGSL esetén szerintem nincs értelme, de próba szerencse
|
Bejelentkezés
Hirdetés |