Fórum témák
» Több friss téma |
Hellótok! 1. Összekötöm a laptopot a TV-vel S-Videon keresztül, de csak fekete-fehér képet hajlandó jeleníteni...miért? Mit lehet vele csinálni?
2.Valaki csinált már S-Videó átalakítót sima "sárga" videó dugaszhoz? S-Videódugaszt a laptopba bele, és abba pedig a sárga dugaszt szúrnám bele...ötletek? Előre is köszönöm.
Hello, ellenőrizd a kimenet beállításait (PAL). Ha a kábel korrekt...kábel
Hello!
Nézd meg, hogy a laptop nincs-e véletlenül NTSC-re állítva, ha igen akkor PAL-B-re állítsd át! Nekem egyszer ez volt a problémám!
Helló
Nézz körül a videókártya beállításainál. Nekem is ott volt régen a hiba, de már nem tudom pontosan mi.
én azt szeretném kérdezni hogy hogy bedugom a gépbe a kábelt, aztán azt a tv-be és hogyha beállítom hogy a tv-n mutassa a képet akkor a számítógépen is lesz képe vagy kikapcsolja a monitort?
Milyen videokártya van a notiba?
Milyen noti ez?
Nem tudom neked milyen van, de általában a következő funkciók szoktak lenni:
- csak a TV-n van kép, az az elsődleges - klón (mindkettőn ugyanaz van) -dualview (a kettőn egyszerre más lehet) -meg vízszintes kiterjesztés
nekem ati videókártyám van, de attól félek hogy ha nem megy a tv-n a kép akkor nem látom többet a monitoron se
Nem kell félned....ha kihúzod a kábelt, akkor automatikusan visszakapcsol a laptopmonitor
Megelőztek...
Attól nem kell félned, nemtudom neked milyen van de ha nem teszel semmit az s-video -ra akkor visszavált LCD-re. Viszont én is kérdeznék valamit, van egy Acer notim, Intel Graphic Media Accelerator 950 -es vidkari van benne, van rajta s-video és VGA kimenete, semmilyen kábelt nem kaptam ehhez a részhez, a kérdésem, hogy/mivel tudnám a TV-re kötni?
Nekem is ugyanilyen notival van a problémám... .....S-Video kábellel és az csatlakozik 1 Scart-ra, amin van S-Video-os bemenet....ennyi.
oké, megnézem van-e ithon olyan Scart-csati, de ha jól emlékszem van és akkor összedugom
Az S-video kábelt átellenőriztem megszakadásjelzővel, de nincs megszakadva....az átalakító SCART-al sincs probléma...tehát csak az NTFS/PAL lehet a probléma?
Picit idegesítő, hogy tökéletes a kép, csak szinek NÉLKÜL...
http://www.coloredhome.com/video/adaptador_s-video_scart.JPG
ilyenem van...de nekem a másikra van szükségem....az nagyon kellene...hol lehet kapni ilyet? Gondolom minden elektros üzletben..igaz?
És Intel Graphic Media Accelerator 950 -es vidkarinál laptopban hogyanállítom át az NTSC-t PAL-ra és vissza?
igen sikerült, nekem is ilyen adaptador_s-video_scart van csak kínai változatban s-video hosszabítót beledugtam a notiba a másik végét meg a Scart ra.
Menti: csak úgy mellékesen, milyen op. rendszer van a gépeden?
XP.....nekem ezek megvannak, amit Te írtál....de akkor miért fekete-fehér?
Akkor én nemhiszem hogy tudok segíteni
Nálam Vistán: Vezérlőpult-Intel(R)GMA Driver For Mobile Accelerator- Megjelenítők fülön S-video kimenet pipa be-Amegjelenítő beállításainál pedig PAL -ra Így még nálam is Fekete Fehér volt, ezért még bekapcsoltam az automata színkezelés-t. De ahogy nézem, itt xp-n nincs ilyen lehetőség a vezérlőpultban. Legvégső esetben próbáld meg állítgatni a tv-t, a miénken (Digihome) ezt is el lehet állítani(próbáltam). Egyébként én ilyen kábellel csináltam: Bővebben: Link
Ennél konkrétan nem tudom, de valahol a TV speciális beállításainal lehetséges valahol
Nekem is ilyen kábelomvan ....esetleg valami program a megoldásra?
Sziasztok!
Van egy Orion TV-m amin semmi más nincs csak egy analog tuner bemenet. Kaptam egy DVD lejátszó amin Scart és S-Video kimenet van. Hogy tudnám rákötni a DVD- t a TV re hogy legyen kép. Magyarul egy olyan kapcsolási rajzra lenne szükségem- (már ha van ilyen)-hogy az S-Video jelet átalakítva az analog tuner-en filmet tudjak nézni. Üdv.!
Ezzel menie kéne.
Kipróbáltam asztali pc-n ott sikerült. Ja, és magyar nyelvű. Innen tudod letölteni
program nincs rá. ez beállítási dolog. elsőként el kellene olvasni a kézikönyvet, amit a laposhoz kaptál, hogy mit küld ki azon a csatin. azt nem mondtad, hogy a tv milyen szabványt képes kezelni? és milyen csatlakozók vannak a tv-n?
meg persze ez nem is feltétlen svideo, amit kiad (bár a csati ugyanaz), hanem kell hozzá egy speckó adapter, ami ezután szétbontja neked kompozit jelre, meg svideora, meg mittumén mire (az a 3 rca dugós akármi, aminek nem jut eszembe a neve). elég nagy szívás, de én ugyanezzel küzdöttem, csak persze az adapter megvolt a kártyához (nvidia geforce), majd mikor összedugdostam, néztem mint rozi a moziban, hogy miért feketefehér, meg egyáltalán... a lényeg a lényeg, hogy nekem rca kellett, és kompozit jel, ami mint kiderült ezen a speckó adapteren úgy jön, ha a legszélső dugóba nyomom be ami nekem kell, és beállítom a rendszerben, hogy kompozit jel menjen ki... neked valószínű be kell állítani, hogy svideo jelet küldjön ki, ill. kelleni fog az adapter. (ha rákeresel a kártyára - google -, akkor találni fogsz olyan fórumot, ahol ezzel foglalkoznak)
De ez nem csak nVidia kártyákra jó? Neked milyen kártyád van?
a tvtool csak nvidia kártyákhoz használható segédprogram, a többi típussal egyrészt nem kompatibilis, másrészt nem is tud velük mit kezdeni.
akkor passz, nálam működött
amúgy ATI kártyám van, de amint már írtam. én tudtam használni.
ATi kártyával neked működött a TVTool? Nekem azt írta, ki, hogy nem támogatott kártyatípus
Az S-videó kábelben külön fut a féyesség (Tulképpen FF) és a színjel. a kép nélkül. A SCART csatlkozók döntő többségében ez nincs bekötve, egyszerűen azért mert egyszerűsítik a TV-t. Tulajdonképpen a legtöbb TV SCART bemenete csak a csatlakozó típusban kűlönbözik a hagyományos (Általában sárga RCA) AV bemenettől. Ezért fekete -fehér a kép De ennek tessék örülni! Ha van ff képp az már félsiker, jelzi hogy a VGA bállítás jó!
A megoldás: Az átalakítót szétszed és az S csatlakozóból jövő két melegpntra 1-1 ellenállást forrasztani, majd a két ellenállás közösítet végeit az AV csatlakozópontra kötni. És lehet örülni! R =50-150 Ohm nem kritikus. Kipróbáltam közvetlen összekötve, úgy is működött de jobb a békesség. ( Műszakilag nem korrekt megoldás de jobb híján megfelel.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |