Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mivel akkor sem néztem, csak hallottam; egykutya.
Azzal sem jársz jobban; úgy meggénkezelnek (meg egy kis növényvédőszer), hogy észre sem veszed!
Nekem az a meglátásom, hogy a kenyeret már nem sütik meg, csak alacsony hőfokon szárítják a tésztát. Többek között ettől lesz az eltarthatósága pár óra, az állagáról, ízéről hóka színéről nem is beszélve. De az energiaáron spórolni kell, mert a profit mindenek felett áll. Szerintem a pékségek kiegyeztek egymás között, hogy senki nem gyárthat jó ízűt. A alacsony sikértartalmú, de olcsóbb liszt, amit szárított darált sikér adalékanyaggal (tornado) tuningolnak a gyorsabb kelesztés érdekében, (az idő pénz) biztos jót tesz a készterméknek. A pékségek egyik átverése, a házi jellegű kenyér, ami abban különbözik, hogy olyan feliratú címkét nyomnak rá. Ezt láttam is.
Régen az ilyeneket kizárták a céhszövetségből, ma meg azt aki jót gyártana. Változik a világ.
Mellesleg füstölt marha és sertés nyelvet még lehet kapni a BME mögött a hentesnél (Budafoki út...).
Amint megöregszünk, csökken a képességünk különbségeket tenni a világ dolgaiban.
Ideje hát, hogy reményt és ihletet merítsünk azon "szeniorok" figyelemreméltó teljesítményeiből, akiknek bátorságuk van szembenézni a kor rémisztő kihívásaival. Ilyen például Harold Schaumberg, nyugdíjas vegyészmérnök. Gyakran kérdezték tőlem: "Mit csináltok ti, öreg fiúk egész nap, most, hogy nyugdíjba vonultatok?" "Nos, nekem az a szerencsém, hogy vegyészmérnöki képzettségem van és így sok örömet szerezhetek magamnak azzal, hogy sört, bort és egyéb alkoholtartalmú folyadékokat vizeletté dolgozok át." Legyen hát Harold példakép és ihlet mindannyiunk számára!
Valami jó megoldás(időtöltés) nyugger villamos szakemberek számára (rázós már volt elég)
Azért, ha egyszer arra jársz próbáld ki. Elhiheted igazán finnyás vagyok, de semmi kifogásolni valót nem találtam rajta.
Növénytermesztés, kisállattenyésztés, festészet, szobrászat, idegennyelv tanulás, könyvírás, káros szenvedélyek elhagyása (ha van ilyen) és a -bármi- tanulás.
Idézet: „káros szenvedélyek elhagyása (ha van ilyen)” Ha nincs azok pótlása.
Orvos: Józsi bácsi. Mától nincs zsíros étel, nincs alkohol, nincs cigaretta, nincs szex. Akkor, ha ezt betartja még elélhet pár évig.
De minek? Doktor úr.
Egyszerre ne is csináld, mert az tényleg túlzás! A sorrend maradhat, ha szimpatikus. Esetleg válassz egyet a listából. Vagy -ha rám hallgatsz- azt csinálsz amit akarsz.
Nyugdíjas korra az emberek jó része a mai őrült embertelen melótól annyira elhasználódik, elfásul, hogy semmihez sem lesz kedve. Csak a kényszerű orvoshozjárás a sokéves meló ártalmait valamelyest enyhíteni. A kétkezi "munkásosztály" nagyjából így jár, ha körbenézek ezt látni, hallani.
Irigylem ezt az optimizmusodat, ez lenne a jó. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
Na azért nekem megy: napi 1/2 Aspirin+C, meg este cca. 5 dl. száraz veresbor!
Vicsys-nek egy újabb óra: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Mit szóltok az új Fuel Shark Saver-ra?
Láttam közösségi oldalaok osztani, rá se mentem, mert gondoltam, hogy valami hülyeség. Akkor a cikk még csak arról szólt, hogy fogyasztáscsökkenés, nem volt szó magáról a Fuel Shark Saver-ról. De más oldalak oldalán is láttam a reklámot, hogy üzemanyag fogyasztás csökkentése. Na már megnéztem, miről is van szó... Hosszú volt a szöveg, így csak a lényeget kerestem. Képeket láttam, amint egy kis ketyerét a szivargyújtóba dugnak, és állításuk szerint, az szűri az elektromos kört, így az adagolás összehangoltabb
Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés.
Ilyet bárki tudna csinálni. Egy kamu kis szerkezet, ami igazából nem csinál semmit. Így egy jó leírással mindent el lehet adni.
Ha máshol nem is, de a saját hozzászólásodban olvashatod. Persze ehhez a fajta csaláshoz a másik oldalon határtalan hülyeség szükségeltetik. A régi vesszőparipám, hogy aki általánosban legalább néha odafigyelt fizikaórán annak ezt nem lehet eladni.
A háztartásokban is alkalmazható hasonló szerkezet, azt konnektorba kell bedugni. Rezsicsökkentőnek.
Az is kamu igaz?
A konnektorba dugható, az hatékony, mert akkor nem tudod bedugni a hősugárzót, és így sokat spórolhatsz azon a konnektoron.
Itt egy foto errol a High-tech keszulek belsejerol.
Várakozáson felül korrekt, mert van benne biztosíték is. Bár gondolom később majd kispórolják.
Idézet: „aki általánosban legalább néha odafigyelt fizikaórán annak ezt nem lehet eladni.” Igaz. Vagy másik: Autógyárak alaposan felszerelt fejlesztőlaboratórumaiban mérnökök hadát nem fogja überelni senki semmilyen síposseggű lóval. Volt régen -1990 előtt- sok fogyasztáscsökkentő, amelyik használt, attól nem ment normálisan az autó. Úgy spórolt. Csak autót azért veszik, hogy innen oda elmenjen, így nem váltak be azok sem. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
Idézet: „Volt régen -1990 előtt- sok fogyasztáscsökkentő” Rengeteg "csoda" volt mindenféle indoklással. A múlt héten kaptam egy tájékoztató kérdőívet.A T-hom(?) meg egy másik cégnek az a terve ,hogy napelemekkel fedi a tetőket és a háztartásoknak így segít be az áramcsökkentésbe.Többlet esetén megvásárolják a pluszt. 25 év élettartam,5-600 000 Ft beugró,havi -1-4000 Ft távfelügyelet,akkumulátor nélkül.Azokkal még 2-300 000 Ft plusz költség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |