Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   559 / 1172
(#) CsGab válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

A ragasztópisztoly típusa: Parkside php 500 A1.
Igen, az IC típusa LM358N.
(#) Sanyi220v válasza CsGab hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Sajna semmit sem tudtam meg, megvárom a további képeket és azután következtetek. amit megtudtam ha az R7 es ellenálás az ic hez vezet akkor nagy valószínüséggel az IC is meghalhatott.
(#) CsGab válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Így van, az is megmihálylott, csak azzal nem akartam fárasztani a nagyérdeműt. Azzal szerencsére nem lesz problémám: boltban kapni és páka is van hozzá
(#) Buvarruha válasza Szojka hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Ez NTC lesz, és sajnos csak a hiba tünete az, hogy ez is tönkrement, mivel nem okozhatta a biztosíték halálát. Előbb a tápot kell rendbeszedni, utána ilyesmit szinte bármilyen kapcsolóüzemű tápból lehet bontani.
(#) sanca29 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Ezekszerint nem ismeri itt senki ezt az alkatreszt?
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) granpa válasza sanca29 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Tán valami víz? hűtéses, bifiláris? tekercs? Mi az anyaga?
(#) sanca29 válasza granpa hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

muanyagon vas henger, a tekercs érintkezök közt 15-25Momh

vagy talán a vizet modositja ha aram fut a meneteken
(#) nedudgi válasza sanca29 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Ez az izé olyan, mint a Hold. Egyik oldalát nem lehet látni. Ahogy már írták, lehet, hogy folyadékhűtésre szolgál az a két csőcsonk. A láthatatlan oldalból el lehetne dönteni, hogy milyen tekercsről van szó. Elképzelhető, hogy egy nagyfrekvenciás, talán antennaépítéshez készült?
(#) sanca29 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

itt a másik oldal
(#) sanca29 válasza sanca29 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

......
(#) granpa válasza sanca29 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

M Ohm, vagy m Ohm? Nem mindegy!
(#) kadarist válasza sanca29 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Szia!
Induktivitásmentes, vízhűtésű vékonyfilm ellenállás, ami nagyfrekvenciás terhelésnél jön jól.
(#) Yeti1983 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Sziasztok! Van két hangváltóm,segítséget szeretnék kérni,hogy pontosan milyen alkatrészeket tartalmaz,mivel tudnám helyettesíteni őket!Előre is köszönöm a segítséget!

szerintem egyértelmüen irtam az ellenállast

Titokzatos henger. Hol lelted?
(#) sanca29 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

bolhapiac

azt hittem mini atomreaktor es majd paksnak kell
(#) kadarist válasza Yeti1983 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Szia!
A fekvő hengerek kondenzátorok, az álló hengerek tekercsek, a kis szögletes meg ellenállás. Miért akarod helyettesíteni őket? Elromlottak?

Ha valóban megaohmos az ellenállás, akkor mehet Paksra, te nem tudod hasznosítani.

középsö két érintkezö 15M a két szélsö 25M
(#) CsGab válasza CsGab hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Itt látható nagyobb felbontásban a problémás darab egyik...
(#) CsGab válasza CsGab hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

...és másik oldala
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni,mégpedig a következöben. Van nekem egy kapunyito panelem amihez az égegyatta doksi söt kép se nagyon van már kipörgettem miatta a gugglit de semmi. Ezen kiment egy "valami" fogalmam nincs rola mi lehetett ott,esetleg ha tudnátok tippelni vagy ha tudjátok akkor légyszi irjátok meg. Mar van egy olyan tippem hogy zavarszürö kondi. Rakok képet az enyimröl amiben kiéget es esetleg segitség kép egy szinte ugyanolyan panelt csak rossz a kép azt gugglin találtam ill egy olyat amilyen az enyém de azon csak zoomolva látszik annyi hogy zöldelleik ott v.mi! Elöre is köszi!!!
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

A csupahomály képen egy kondi van a harmadik relé előtt, a másikon pedig csak a koromfolt, meg ha jól látom egy C18 jel, ami kondenzátorra utal. Az értékét nem tudom.
(#) Atesz857 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Köszi a gyors választ! Az érték hát igen azzal gondban leszek. A negyedik képet sajna nemtudom feltenni mert bit kép az lenne pont olyan amilyen az enyém de azonis csak felülröl annyi látszik hogy valami zöld kerámia kondi lehet ott
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) mikrokapcsolo válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Esetleg az segíthetne másnak is, ha valami információt még írnál a panelről, típus, stb. Egyébként arra a két csúszósarura mi kapcsolódik? Mert az a kondi az egyik lába és gnd között volt, már ha a nagy hálós rész hátul gnd.
(#) Atesz857 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

A tipusarol annyit tudok amennyi rá van irva ctr43. A csuszosarura megy a motor az a bekötése. Magát a panelt pedig egy 20 voltos toroid trafo hajtja.
(#) Ricsi89 válasza Atesz857 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Szerintem egy 250V 1-2nF-os kondi lehet zavarszűrés céljából.
(#) Atesz857 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Öhhhm eggyetlen egy forumot találtam ahol foglalkoztak ezzel a c18 as alkatrésszel és ott láttam egy olyan adatot hogy 100 nF/250 V csak nemvagyok benne biztos hogy ez megálja-e a helyét mert francia oldal és fordito progival is csak egy katyvaszt érteni belöle de ez akkor lehetséges?
Következő: »»   559 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem