Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Schnitt, Efraim, Directors
Ajánlok egy sokkal univerzálisabb, könnyen megjegyezhető, minden 60°-os menetre (metrikus) érvényes a mérettől függetlenül szabályt. Azt adott menethez tartozó előfúrás mérete = menetátmérő - menetemelkedés. Ez minden körülmények között igaz, de a valóság annyiban eltér, hogy az eredményt a rendelkezésre álló fúrók szabványos méreteihez kerekítik, és ez a kerekítés mindig lefelé történik. A 0,8-as szorzó csak bizonyos emelkedések esetén igaz, de "normál" menetnél valóban jó közelítést ad egy tartományon belül.
Nekem a tolómérőm hátulján ott van M2-től M24-ig, hogy mekkora előfúrás kell a menetekhez.
Békebeli csehszlovák darab, a fúró kiválasztásához úgyis elő kell vennem, így mindig kéznél van a táblázat
Üres óráimban összedobtam egy excel fájlt, a világon - legalábbis az interneten - fellelhető összes menettipus adataival. Ha AutoCaddal tervezek, akkor azt használom, ha menetet fúrok, a hobbyelektronika szintjén a 0,8 *as szorzó tökéletes.
Barkács osztófej esztergához, és az első fogaskerekem
A kést csak szemre csináltam, teszt jelleggel. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Alapvégzettségem gépész, ezért hirtelen nem értettem. Az osztótárcsa az eszterga főorsójára van rögzítve és egy fúrószárral biztosítva.
Ezek szerint a késtartóba van befogva egy marószerszám és az osztást az osztótárcsa kézi forgatásával állítod elő? Javíts ki, ha tévedek.
A "marószerszám" a kép alapján egy köszörült hidegvágó.
Szerintem az esztergája tudja a főorsó forgás nélküli automata előtolást, mert kézzel elég macerás lehet kigyalulni ennyi fogat...
Igaz nem készült teljes egészében kép, de úgy van ahogy gondolod. De nem marószerszám, hanem egy keményfémbetétes kés, véséssel készültek.
Nem hidegvágó, ez esztergakés. Egyébként azért csináltam ezt az elsőt PVC-ből hogy gyorsan készen legyek, mert pl vasnál tényleg elég sok idő megcsinálni. Műanyagnál elég gyors.
Nagyon jó lett, kisebb terhelésű fogasszíj hajtáshoz meg elég is a műanyag.
Nagyon ötletes. Szép munka, gratulálok a leleményességhez
Na egy ilyet is sikerült beszereznem 5ezret kértek érte a lomisnál és adtam érte 3 ezret Most boldog vagyok Még a fénycső is működik és újnak nézem
17000Ft-ot nyertél vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2014
Ha annyit nem is de olyan 11 ezret biztos. Nem is gondoltam,hogy mostanában lesz egy ilyen nagyítós lámpám. Van egy ugyanekkora nagyítóm de az műanyag lencsés és ezzel összehasonlíthatatlan a nagyítása. Ez üveg nem amortizálja a forrasztási füst,gőz alkohollal tisztítható nem mattul be. Valami kozmetikai szalont pakoltak ki mert volt három ilyen (igaz a másikakban el volt törve a cső). Szerencsém volt vele.Ez engemet kiszolgál ha el nem törik. Ami a lényeg ez nem kínai!
Akkor bizonyára hamis!
Nagy üzlet volt! Na egy ilyennel én is szívesen szövetséget kötnék
Még törött csővel is megérné, az enyémben 96 db led van körben, és nagyon jól világít. Nem nagy dolog a fénycső helyére vágni egy karika nyákot, és sorbakötni 100 ledet, felváltva hideg/melegfehéret, előtétnek meg jó egy graetz meg egy kondi, és kész.
Az enyem gyarilag 90 LED-es. Csak hideg feher LED-ek vannak benne de ennek ellenere en jonak talalom a szinhomersekletet panelok vilagitasahoz es bambulasahoz. De ez egyenenkent lehet valtozo persze. En nagyon szeretem ezt a LED-es lampat es szinte folyamatosan vilagit az asztalomnal mar kb 2 eve minden nap.
Hirtelen felindulasbol most, hogy irtad, nekilatok a masik lampamat is atalakitani LED-esre. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Ami még nagyon tetszik benne, ha a lencsén keresztül fotózol, akkor gigamakró képet csinálhatsz árnyékmentesen, mert tökéletesen körbevilágítja a fotózandó tárgyat, a nagyító meg rádob a fotómasina nagyítására mint egy előtétlencse.
A fehéregyensúlyt nehéz belőni ilyenkor.
A műhelyem.
Most készültem el vele az asztal is saját készítésű, én heg*gesztettem össze 40x40-es zártszelvényből. Nagyon sok munkám van még vele de ha meg lesz ez lesz a környék legjobb asztala Hogy tetszik? *Mod: egy is elég lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Ez egy álom(számomra). Nagyon örülj neki. Én egy jobb multiméterrel és saját készítésű legolcsóbb made jó nagy fiókos szekrénnyel vagyok kénytelen gazdálkodni, bár abba több fér mint ebbe a műanyag rekeszekbe Már a múltkor is láttam, de nem jegyeztem meg, most megteszem: Látom a hifi is bekukkant a műhelybe. Helyes!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Sziasztok!
Tudnak ajánlani nekem valaki egy kisméretű kompresszort, amely alkalmas arra, hogy a számítógépem időnként belül portalanítsam? Azért kellene valami miniatűr, mert panelban használnám.
Helló. Erre nem lenne elég normál, vagy akár egy morzsaporszívó?
Nem igazán. Sajnos a szívóerő (különösen egy morzsaporszívó esetén) nagyon gyenge.
Ha olcsó megoldás kell, akkor egy elektromos matrac pumpával már egész jó eredményt lehet elérni. A következő verzió egy normálisabb airbrush kompresszor tartállyal, de ez már 20-30 ezer. Az igazi megoldás pedig itt található, persze nem túl olcsón...
Én erre a célra egy utántölthető szóróflakont használok, meg egy biciklipumpát.
Felpumpálom 8 bar-ra, az elég szokott lenni egy PC belsejének portalanítására. Ha nagyobb levegőmennyiség kell (pl airbrush pisztolyhoz), arra már készül egy poroltó tartályból és hűtőkompresszorból a gépi megoldás, ami a hűtőkompresszor miatt csendes lesz (szintén panelben lakom).
Apám! Mióta keresek én ilyen flakont! Hol vetted?
Kaptam egy autószerelő ismerőstől. A 20 literes kannás féktisztítóhoz adják ajándékba, de neki már volt vagy 5 db.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |