Fórum témák
» Több friss téma |
VR203 jelölésű: 148ohm a jó oldallon lévő: 136ohm.
A rajznak nem sok hasznát vehetjük, ott a VRx03 10k-s.
Érték alapján csak az előbbi kettőről feltételezem, hogy nyugalmi áram beállításra szolgál. Akkor lett volna értelme kísérletezni, ha a 6 ohm -nak mért poti oldalán lenne a melegedés. Olvasgatom még az általad linkelt fórumokat, hátha találok bennük valami hasznosíthatót.
Szerintem teljessen felesleges, már hagyjad én is nem sokára megyek, majd legközelebb folytatjuk hátha... addig is érik a gondolat.
Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeted időt amit a hüle fejemre fordítottál. Jóéjszakát Helló!
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni egy vegfok hiba mereseben, hogy tudom megmerni az ertekeket. Valoszinuleg az ment tonkre. Annyi a baja hogy nem szol. bekapcsol... koszi.
A legelső dolog az lenne hogy fel tegyél egy rajzot, vagy képet az említett végfokról, így nem tudunk segíteni!
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Hogyne tudnánk segíteni. A rendelkezésünkre bocsátott információk alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy az említett végfok rossz.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
oké. Mihamarabb teszek fel. Nem az ennyim a cucc , csak segítek egy ismerősnek.
Sajnos, kép nem lesz mert kiderült, hogy LG házimozi a cucc és ic végfok van benne.....
Kell venni egy új házimozit..... ez van
Miért kellene venni új mozit? Meg kell javítani az erősítőt és újra jó lesz.
Sziasztok!
Van egy VSX- D711 házimozierősítőm. Számítógéppel akarom összekötni, hogy a számítógépes lejátszott zenét kierősítse. Csak van egy gond, hogy amikor összekötöm a kettőt, a számítógépet jackdugóval, aházimozierősítőbe az aux ba rca-val, hangosan zúg. Gerjed a rendszer. De már akkor is gerjed, ha csak a jackdugót bedugom a házimozierősítőbe, és 2 másodpercenként kattogó hang hallatszik. régebben karaokizásra használtam a két rendszert, a számítógépet összekapcsolva a házimozierősítővel, közzéiktatva egy keverő, aztán a sok karaokizás után eccercsak halkabb lett a rendszer, lehet a mikrofon adott neki? Túl nagy jeleket kapott, vagy a keverő 200 mA-es volt. Mi lehet a prücök, nem tudjátok véletlenül. A számítógép, vagy az erősítő, vagy mindkettő? A dvd lejátszóval hibátlanul játssza a filmeket a házimozierősítő, ott semmi baja hanggal.
Szia! A rendszered lehet, hogy két helyen is csatlakozik az érintésvédelmi földhöz és ez okoz földhurkot.
Köszi, ezt hogy érted, hogy a számítógép is, meg a házimozierősítő is van földelve külön külön, vagy pl. a számítógép két helyen van földelve?
sziasztok!az lenne a kérdésem hogy nem rég vettem egy t amp ta 600 végfokot és a hétvégén buliban elkezdett kontaktozni az egyik RCA kábelem.másnap itthon elinditottam a véget és sistergő hangot lehet hallani halkan null hangerőn és ha növelem a hangerőt hangosabban hallható ez a sistergő zaj.mélysugárzónál pedig ilyen hullámzó hangot ad valaki nem tudja mi lehet a probléma??
Szia reloop, leírom más megvilágításban is a dolgot, pontosabban.
A házimozierősítőm, pioneer vsx-d711. régebben karaokiztunk vele, úgy, hogy a számítógépről ment a midi zene egy vivanco MX 510 keverőbe. a keverőbe ment még a mikrofon vezeték. a keverőből két vezeték rca csatlakozással a házimozierősítőbe. az erősítő jelei max 200mA, de úgy állítottam be, kb középszinten, hogy ne torzítson/de a mikrofon nem kizárt hogy adott nek, vagyis nem tudom. mostanában hallgatnám a zenét a számítógépről, inetrnetről, és brummog a rendszer. akkoriban nem brummogott. de azt hozzá kell tennem, hogy műholdas internetről ment régebben, mostmár kábelinternet van bekövetve. a kérdésem, hogy a nagy amper az analóg részen kiüthetett e valamit, de azt hozzá kell tenni, hogy digitálisan, tehát a házimozi hang tökéletesen működik. vagy a kábel-tv-internet miatt földhurok alakult volna ki? mert a tv is azóta, ha nézem a házimozit a dvd lejátszóval a tv csíkozódik, ha kihúzom közben az antennát a tv-ből megszűnik a csík. az földhurok lenne a kábel tv miatt? A fő kérdésem amúgy az lenne, hogy a házimozierősítőn kimehetett e valami amitől brummog, de ez nem érinti a digitális részt, gondolok itt arra, hogy a dvd vel lejátszott hang teljesen rendben van. amúgy észrevettem még valamit a rendszeren. a számítógépről játszottam a zenét a házimozierősítőre. bedugtam a vezetékeket pl a házimozi cd csatlakozójába, aztán váltogattam a csatornákat, és áthallatszott minden analóg csatornára, pl.CDR/TAPE, CD, TV/SAT, VCR/DVR, VIDEO, AUX. ezután átdugtam az AUX-ba, aztán váltogattam a csatornákat, de akkor nem hallatszott át sehova.
Ez már alkalmasabb fórum a kérdésed számára
Tedd meg, hogy kipróbálod csak a PC és az erősítő összekötését, TV és egyebek nélkül! Ebből kiderül van-e földhurkod. Az áthallásra nem tudok mit mondani.
köszi reelop, kihúztam a tv-ből a kábel tv antennáját. ott volt a bibi. rögtön megszünt minden zúgás. aztán megnéztem, hogy a számítógépből a műhelybe kivezetett vezeték, ami a padon megy . Egy debreceni ismerősöm ajánlotta, hogy a számítógépházat és az erősítő földjét kössem össze egy vezetékkel. na ez akkor sokat tompított a zúgáson, de azért zúgott még mindíg./az előző zúgással hallgathatatlan volt/ Most , hogy bernt megszünt a zúgás levettem a vezetéket a két szerkezet közt. A műhelyben brutálmód zúgott a rendszer. Aztán visszamentem a házba, összekötöttem megint a számítógép és a házimozierősítő földjét, és a zúgás eltünt egy az egyben. És úgy, hogy a kábel tv koax vezetéke is le volt választva a tv-ről. 25 m vezeték a műhelyig a padon keresztül. 15 m árnyékolt vezeték ment fel a padra, de ott elfogyott a vezeték, és toldottam hozzá árnyékolatlant. Lehet, ha árnyékolttal viszem végig a lemezjátszóerősítőig, akkor a házimozi és a számítógép közti földet is meg lehet szakítani?
Akkor tehát a földhurkot a kábeltv antennája okozta. A földhurkokról szóló olvasmányban említették a kábeltv antenna és a tv közé iktatott szerkezetet, a 10 nF-os kerámiakondikat, ami megszünteti a földhurkot, mert oldja a fémes kapcsolatot. Akkor ezt kell elkészíteni, és akkor rendben az egész rendszer? bírom mán amikor így megoldódnak a problémák "Ez minden bosszúságot nagy valószínűséggel meg fog oldani, és nem kell 10-en ezer forintért galvanikus leválasztót venni, hisz ez is az. Sőt... Sok olyan leválasztóban is pontosan ez van, csak csicsás fém dobozba F csatival."
az áthallás a házimozierősítőben lehet a karaokizás eredménye, de azzal most nem foglalkozok, mert ha az aux-al kötöm össze a számítógépet, akkor nincs áthallás. majd foglalkozok azzal is, de most örülök a jelenlegi sikereknek
Sziasztok van egy crest cpx 2600 végfok b oldala valamiért nem szól úgy ahogy kellene.
A crossover panelon ki lett cserélve egy SMD dióda mert torz jelet adott a végfoknak. Utána szólt rendesen majd kb 10 perces használat után a b oldal hangereje lecsökkent. Ugyan olyan szintű bemenő jelnél 0-32 A oldal 32-ig B oldal 6-ig vehető fel torzítás nélkül, 6-tól felfele a kivezérlés jelző led világít. Terhelés nélkül nem világít a led 32-ig felvehető. Ötleteket tanácsokat szivesen elfogadnék a helyre állítással kapcsolatban. Köszönöm előre is.
helló adott egy sharp hifi és bekapcsolás után (protect)híbát ír ki lehet h végfok hiba lenne!??
Bezony.
Védelem. Nagy valószínűséggel a végfokod engedi át a delejt a tápról a kimenetre, a tornyod pedig ettől igyekszik megvédeni a hangfalaidat. Ha szerencséd van, akkor csak egy-két tranzisztort kell kicserélni. Mondjuk a mai tornyok nem arról híresek, hogy tranzisztoros végfokozatot építenének bele, náluk sokkal inkább a sokszor méregdrága STK IC és társai az elterjedt, egyszerűségük miatt.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy STK is megvan 5-6000 ből, mégha ebay-es is. Persze ez akkor érdemes, ha ér ennyit az erősítő.
Üdvözlök mindenkit segítséget szeretnék kérni vettem egy reflex rx 800 as végfokot és a ball oldali hangerő szabályozója akkor is szol ha le van véve teljesen kattanásig és kb fél hangerőnél lekapcsol mi lehet a baj vele?
Szia! Tedd át a jobb csatorna potiját a balba. Ha a probléma megoldódik, akkor csere.
Sziasztok!
Van egy vegfokom ,az egyik fele tokeletes de a masik viszont torzit kis hangeron.Mennek tokeletesen kimeneti Dc gyakorlatilag 0mV a vegfokpanelrol sajnos nincs kapcsolasi rajzom. Igy kep alapjan tudtok adni valami instrukciot,hogy merre induljak? Elore is koszonom a segitseget!
Szia! Mekkora a Q2 kollektor-emitter feszültsége a jó és a rossz oldalon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |