Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   131 / 272
(#) sany válasza Pitti hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Először is megpróbálok összehozni egy használható PC szkópot, hátha sikerül. Aztán megpróbálom beállítani a Silvert a leírásoknak megfelelően.
Esetleg lenne olyan beállítás amelyet oszcilloszkóp nélkül is el tudnék végezni? Például: feszültség beállítását a potmétereknél.
(#) Pitti hozzászólása Márc 7, 2014 /

Nézd át a leírást, amit mellékeltem. Vannak pontok ahol megadja a megfelelő feszültség értéket. Azt multiméterrel le tudod ellenőrizni, de ez még sajnos kevés. Ha összeáll a szkópod akkor lehet fejest ugrani a dologba, de addig nem érdemes bármilyen alkatrészt is cserélgetni.
(#) vandorbot hozzászólása Márc 7, 2014 /

Sany !
Alaphang, hogy a bánatba lenne, amikor a komparátor egyik lábán 4V körüli a fesz. a másikon meg a potival csak 0-2V tartományban tudod állítani ? Az sem biztos, hogy működik a fűrészgen. Akkor meg pláne nem. Mellesleg a TP7-et is be kell állítani. A szkóp progi használható, egy átkapcsolgató ellenállásosztót kell a bemenete elé kötni.
(#) vandorbot hozzászólása Márc 7, 2014 /

Mod: "átkapcsolható"
(#) Pitti válasza sany hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Miután bekapcsolod, nyomd meg a RESET gombot.
(#) Pitti válasza Pitti hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

A tekercset megfelelően csatlakoztattad? Négy vezetéket tartalmaz a fejkábel gondolom vagy kettőt ami külön árnyékolt. Ebből két vezeték az adó tekercs kivezetése, a másik kettő pedig a vevő. Multiméterrel mérd ki hogy melyik két vezeték az adó tekercs kivezetése. Az egyik pár vezetéken kisebb, a másikon pedig nagyobb ellenállást fogsz mérni. A kisebb ellenállás az adó tekercs ellenállása, a nagyobb pedig a vevőé.

A kisebb ellenállású vezetékpárost forraszd be a +0 és a 0-val jelölt forrszembe. Ha alulról nézed a nyákot akkor így jelöli az adótekercs forrpontjait. A másik két vezetéket pedig forraszd be a J és a JF jelölésű forrszemekbe, ezek meg a vevő tekercs csatlakozási pontjai. Resetet el ne felejtsd megnyomni miután bekapcsoltad. Esetleg próbáld meg a vevő tekercs vezetékeit megcserélni, csak a vevőét!
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
(#) Pitti hozzászólása Márc 7, 2014 /

Közben itt nagyba megnéztem a régi jegyzeteimet és az R.T. évkönyv szerinti omega fej amit megcsináltam:

adó tekercs: 11,8 ohm
vevő tekercs: 30,8 ohm

Hasonló értékeket kell mérned.
(#) Neuzer hozzászólása Márc 7, 2014 /

Szia Mateatek!
Segíts nekem légyszi egy kicsit.Tgsl a rajzon nem jelölt kondiknak milyen értéke?
Aminek nincs érték írva az nano pikó vagy mi?
Köszi a választ.
(#) yaessu válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

http://www.justradios.com/uFnFpF.html A táblázatból megtudod nézni ---de illene tudni, ott QF ban vannak megadva , A képen meg meg tudod nézni melyik kerámia meg ha a bipolára gondolsz abból 1 db 4,7 qf --------- ha 2 teszel bele simát ahogy a rajzon van , akkor 2 db 4.7 qf sorosan adja az eredőt

003.JPG

Miért van az hogy nem egyeznek a rajzok a TGSL-nél?

Mik nem egyeznek. a beültetési rajz után csináld meg akkor fog működni

Pl az áramköri rajzon 1 db 0.1-es kondi van még a beültetésin legalább 9.
Bevalom neked hogy nekem ez csak hobby ugyanis én autóelektronikai műszerész vagyok és ezért kérdezek sokat meg olykor butaságot bocsi érte.
Meg aminek nincsértéke a beült rajzon értéke annak mi az értéke?
Akkor Pl a 0.022 az 22Pf?
(#) yaessu hozzászólása Márc 7, 2014 /

Semmi baj akkor értelek azt gondoltam rádiólelektronikát tanultál a beültetés után csináld meg mérd meg beültetés előtt az alkatrészeket akkor nem eshet benne hiba --- ha pl 0.022 -az 22n és npo amit küldtem a táblázatban megtalálod ---http://www.justradios.com/uFnFpF.html------meg van itt egy jobban látható csatolt rajz itt jobban látod mi hová megy a kondi ne zavarjon meg hogy ebbe 2 vel kevesebb van 4,7 qf mert ő bipolárt használt abol elég a kettő

tgsl.JPG

Köszi a segítséget.
És aminek nincs értéke kondi a beültetési rajzon?

Amelyik nincs meg a beültetésen az megvan a sematikusba a tgsl komplett zip et megnyitod amit kültem fentebb abba meg tudod a sematikust a beültetést meg van benne egy harmadik alkatrész elhelyezkedés azokban valamelyikben benne van

Hogy lehet az hogy a beültetései rajzon vagy 9 db 100n kondi van az áramkörin meg 1?

Ezt keresd meg ebben a zip benn és ezután tedd be az alkatrészeket
(#) jethro válasza Yowie hozzászólására (») Márc 7, 2014 /

Sziasztok.

Ehhez a leíráshoz hol lehet hozzájutni valamilyen elektronikus formában,mert ezt még nem láttam?

Köszi

Én deexteer fórumtárs által készített és nagylelkűen felajánlott Silver Star 20 cm-es omega fejét használom.
Az adótekercs (mérésem szerint): 18,5 Ohm
A vevőtekercs (mérésem szerint): 56,8 Ohm

Leellenőriztem még egyszer a tekercsek bekötését. Jónak találtam.
Egyébként tudtam, hogy nem lesz könnyű beállítani ,mert már a leírás alapján is látszik, sok mindent kell állítgatni és te is figyelmeztettél. Az R.T. -ben is felhívják a figyelmet a szerzők, hogy oszcilloszkóp mindenféleképpen szükséges a beállításához.
(#) yaessu hozzászólása Márc 8, 2014 /

Sziasztok hát úgy néz ki hogy nem öntök fejet , mert nincs sok pénzem gyantára főleg ha -3-4-5-6 szór kell csinálni az már egy olcsóbb gép ár -- tudna valaki nekem ajánlani olyant aki foglalkozik fej gyártással és menyiért a tgsl hez
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Kérdezd meg a Ferit lehet hogy elvállalja, jó fejeket csinál, persze biztos nem lesz olcsó. A mateatek által készített fejek is egész jók, árban is elfogadható, csak az a gyanta amivel dolgozik nem fej készítésre való. Egyrészt iszonyat nehéz, másrészt eléggé porózus.
Megnézve néhány gyári illetve házilag készült fejet, illetve a gyanták árait, szerintem érdemesebb lenne megpróbálni valami kétkomponensű epoxi ragasztót.
Amik nekem eddig a kezemben voltak azokat még nem próbáltam ki ilyen irányú felhasználásban, de árban és merevségben sokkal jobbak a gyanták többségénél.
Léteznek valóban jó gyanták is amik könnyűek, és száradás után szinte üveg keménységűek, de azok amennyire tudom drágák is.
(#) deexteer válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Egészen pontosan 675gr, ami szt. nem számít nehéznek, én simán vágtam menetet a műgyantába, akárhogyan is megtépem a csavarját, tart rendesen.
(#) Pitti hozzászólása Márc 8, 2014 /

Úgy látom, hogy itt mindenki megkapja a választ a kérdéseire, csak én nem.
(#) deexteer válasza Pitti hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Ha ez segít, nálam mindegy volt hogy testre vagy negatív tápra volt kötve az árnyékolás, pozitívon még nem próbáltam.
(#) motyo válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Nem lehet az, hogy amit porózus gyantának látsz, az az lehet, amit a fej aljára szokott önteni, hogy az kopjon?
Csináltunk együtt fejet, és a fej öntőgyantáját én is használtam már. Az tényleg nagyon kemény, és nem is porózus. Ha porózus lenne, akkor a harmattól is beázhatna hamar. Az aljára öntött gyanta az viszont porózus, mert abba még mikroballont is tettünk.
A munkahelyemen sokat használunk műgyantát. Nagy különbséget nem találok a súlyuk között, de nem kizárt, hogy van. Mikroballonnal lehet könnyíteni a gyantát jelentősen, de az az állagát is megváltoztatja.
(#) motyo válasza motyo hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szóval: A műgyanta alapban nem porózusos mivel folyékony. Viszkozitása széles skálán mozoghat. Bár dolgoztam olyannal amit kifejetetten arra találtak ki hogy kötés elött felhabosodjon és sok kis szárt cellát alkosson! Azonban ez sem úgy kell elképzelni mint a szivacsot. Rideg, kemény zárt buborékok tömkelege. Csiszolással csak a külső felület buborékait "nyitjuk"fel. És tuti vízhatlan.
Öntés után a fejet kicsit meg kell csiszolni az esetleges kiálló üvegszövet miatt hogy síma legyen. Erre a csiszolt rétegre kerül egy mikroballonnal kevert könnytett takaróréteg. Ez tulajdonképpen el is maradhat... de ha sokat koptatjuk a fejet nem árt egy kis plusz védőréteg.
(#) yaessu hozzászólása Márc 8, 2014 /

Szerintetek ez jó lenne .mert nem drága 3100 ft 0.75 dkg --és általában egy 27 cm d fejhez elég egy
ABLONCZY Műgyanta Felhasználási lehetőségei: Szinte csak a fantázia korlátai szabnak határt a felhasználására. Megemlítve pár terület ahol kitűnően használható: ragasztás, autó karosszéria javítás, kitt készítés, hibajavítás, megszakadt menetek javítása, szivárgáselhárítás, műgyanta-beton, műmárvány, műgránit, járólap, csempe, önterülő padló, üvegszál erősítésű tárgyak készítése, javítása, dísz- és használati tárgyak öntése, felületvédelem, lakk, villamosipari szigetelőlakk, beöntőgyanta.
Kiszerelés (együtt csomagolva az edzővel)
Csomagolás: 750 g és 5 Kg
"B" komponens kiszerelése: 10 ml, 100 ml
(#) jethro válasza Pitti hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Fel a fejjel én fél délelőtt tekergettem mire hangot tudtam kicsikarni belöle.Kb 4 potit kell tekergetni ground,hangerő,tr1,tr7 +reset gomb.kínomban már kipróbáltam 3 féle hangszórót fejhalgatót kicseréltem a hang tranyót stb.De egyszer csak megszólalt (most sem tudom mitől).
(#) sany válasza Pitti hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Most olvasom,a leírást amit adtál.
Lehet megvan a hiba. Én nem ON-OFF-ON kapcsolót építettem be, hanem ON-ON állásút.
Következő: »»   131 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem