Fórum témák
» Több friss téma |
14,7 V -ot lehet küldeni neki ? Vagy keressek kisebb trafót ?
Reloop!
Van egy ilyen rajzod amit a mellékletben csatoltam, nos ezt használhatnám arra , hogy szimmetrikus jelet állítsak elő azzal a céllal hogy nagyobb távolságokra vigyek el jelet? Van egy keverőm aminek csak aszimmetrikus kimenete van, és ezt szeretném szimmetrikussá "alakítani". Köszi. B
A rajzot Rod Elliott készítette Jó természetesen.
Igazad van, de te módosítottad a rajzot, ott van a sarokban a neved
Köszi szépen. Akkor ezt fogom használni.
Sziasztok! Nem tudom hova tegyem, hova illik a kerdesem. Nem tudom miert van - tap a kimeneten. A masodik opamp(ami benne van) bemeneten meg + elojelu, ha kiveszem az ellenallast ami osszekoti a kettot, akkor a kimeneten is + tap van.
Szia! Ez a kapcsolás nem is működhet, hibás!
Kezdjük az alapoknál! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Ettol feltem a legjobban. Lattam mas kapcsolas eseten a nem invertalo bemenetet hasznalja. Mit ajanlasz? Sajnos panel kesz szoval kapirgalom a panelt. Nem tudtam hogy mit jelent butterworth.
A Butterworth-szel semmi baj. A rajzi hiba ami fájdalmas. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Meg sem fordult a fejemben hogy hibas lehet, a high pass resze mukodott szepen. Nem figyeltem hanem epitettem nem gondolkodtam. Mostmar latom. Szerintem most le fog kelleni uljek szamolni a csomo keplettel. 120hz nel akarom a vagast elkezdeni. Calculatorral szabad foglalkozni? Hogy egy 12 db/oktavos calculator es 2-szer egymasutan kotom. Most latom tettel egy linket. Ha 68nf helyett tennek 100at es 33 helyett 56-ot es 15k ellenallasokat, akkor mekkora lenne a vagasi frekvencia?
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
Szia! Sikeresen átalakítottam a panelt. Megmértem a kimeneti dc-t(0V mértem). Adtam rá jelet és indult is. Ez a 24dB/oktáv tényleg nem semmi. Már semmi szöveg semmi más nem hallatszik, csak is aminek kell. Mutatok képet a panelről. Az aljáról nem csináltam képet, olyan ronda hogy csak na, de működik. Az ellenállások ertéke R=100k, C=10nf, 2C=20nf.
Ügyes vagy! Jó tanulság, hogy az alapok ismerete nélkül bizony be lehet dőlni a világhálón terjedő szedett-vedett rajzoknak.
Az a vicc, hogy tanultunk is rola stb. Nemtudom nem torodtem hogy mukodik-e vagy sem, csak epitettem. Maskor azert elosszor gondolkodom.
Udv mindenkinek,
Meg szeretnem epiteni a mellekelt kapcsolast,egy aktiv subwoofer eloerositoje lesz(lenne). Azt szeretnem kerdezni,hogy erdemes-e megepiteni,mukodik-e,vagy Ti tudtok-e jobb kapcsolast? A segitseget es a velemenyeteket elore is koszonom!
Szia! Nem tudom mekkora jelet kell rajta áthajtani, és milyen impedanciára fog dolgozni, de az ésszerűség műveleti erősítő mellett szól.
Szia,koszonom a valaszt!
Akkor keresek egy muveleti erositovel epitett kapcsolasi rajzot,de ha te tudnal ajanlani egy jot akkor azt megkoszonnem. A jel amit szeretnek erositeni az kb.500ma korul van,az h milyen impedancian kell dolgoznia azt nem tudom es ebben is szeretnem kerni a segitsegedet h hogyan tudnam megmerni(bocs ha hulyeseget irok) vagy kiszamolni a kapcsolasi rajzbol? Mellekelem az erosito kapcsolasi rajzat talan akkor jobban tudol segiteni abban h milyen kapcsolas volna a leg elonyosebb hogy a maximalis hangerot tudjam kihozni az erositobol.
Korábban olvastam Mayan egyik írását -idő közben ez eltűnt-, amiben egyetlen FEt-el felépített előfokozatról ír, ami feltűnően és jó irányba mozdítja el a hangképet (a jellemzést nem próbálnám felidézni, vagy megfogalmazni, de egyértelműen pozitív volt). A próbát Reloop is elvégezte, akinek szintén hasonló tapasztalatai voltak.
Mindezek fényében, furcsállom a cikk, és minden egyéb infó eltűnését a HE felületéről. Némi utánjárás után (köszönöm Reloop és Mayan közreműködését), hozzájutottam a rajzhoz (többféléhez is). Ezt is mellékeltem, és a hozzá ajánlott paneltervet is. A terv nem véletlenül ekkora (23x53,5 mm), mert így kényelmesen tud passzolni pl. egy 9V-os elemhez, ami értelmes tápforrásnak tűnik. A panelterv egy sztereó csatornát tartalmaz. Fontos! Többféle FET is használható, de azok lábkiosztása eltérő. A terven lévő kiosztás pl. a BF245A vagy a BF256B típusokhoz jó (ezek nekem is vannak, ki fogom őket próbálni). Egyenlőre még csak tervként és építési szándékként létezik nálam az áramkör, de már így is alkalmas a másoknak való megmutatásra, teret nyújtva a szélesebb körben való kipróbálásra is. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
Szia! Elegáns terv, kíváncsian várom a tapasztalataidat. Az érdeklődőknek jelzem: az áramkör erősítése 2-szeres.
Jó napot.
"Mayan" összes írása eltűnt sajnos. A fent említtet előerősítőt én is elkészítettem légszerelve a tapasztalatom vegyes szerintem műfajfüggő mint a csöves jelkondicionáló. A Magyari Béla Rádiótechnikai zsebkönyvben is van egy nagyon hasonló majd felrakom.
Üdv! Az mindössze egy source-kondenzátorral bővül, nagyobb az erősítése.
Sziasztok! Két amatőr kérdésem lenne:
J-72es mikrofon előerősítőhöz -DIY kitben kapható- keresek tápot. Én egy 24v DC kapcsolóüzeműre gondoltam. Az jó lenne hozzá? Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a NYÁK-on In, GND,+; Out, (majd megint GND) a GND gondolom a földet jelöli, de a kérdésem az, hogy mit hova forrasszak? In-hez a mikrofon jackjének a hegye, outhoz a kimenő jack hegye, a többire mit forrasszak? Köszönöm szépen a segítséget!
Szia! Akárhogy keresem semmi doksit nem találok róla. Tudnál valamit linkelni hozzá?
Köszönöm, azt hittem valami egész elvont dologról van szó.
Nincs mit! Egy egyszerű galvanikus csatolású kéttranzisztoros előerősítő.
Az in és out GND-khez a jackdugók tövét kösd, az a test és az árnyékolás egyben mindkét irányban.
A táp bekötése remélem nem okoz gondot, a negatívját a C5 közelében forrasztanám a GND-re . Maga a táp lehet kapcsoló üzemű, de szóba jöhet két soros 9V-os elem is, ami sokáig bírja és mentes lesz a mikrofon előerősítőd a zajoktól.
Ez a kimondhatalan "przedwzmacniacz mikrofonowy" keresőszó valahogy nem ugrott be
Köszönöm a segítségeteket, Akkor, in+gnd= test, táp - C5 mellé GND-re,? + a táp pozitívja?, jack hegyét meg érintetlenül vezessem majd az egész output jackének hegyére?
- Bocsi a szerencsétlenkedésért, csak 10. gimiben ezt nem részletezik túl.
Féltem, hogy lerajzoltatod velem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |