Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   29 / 50
(#) Thowra válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Üdv!
USB RS232 adapter MAX232 vel lenne (rajzot láttam a témában.
A winload kezeli az Sp4000 panelt? Valahol olvastam, hogy csak egy Babyware nevű progi kezeli.
(#) zaza99 válasza Thowra hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Hát igen itt is csak babyware van
Szerintem még mindíg jobb mint kezelőről programozni. Bár a babyware kacifántosabb mint a winload.
(#) Thowra válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Most raktam fel mindkettőt, igazad van .
Holnap összerakom a kapcsolást.
(#) zaza99 válasza Thowra hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

L7805CV helyett elég a 78L05 is
BabyWare-ból van magyarom ha kell.
(#) thecyrus válasza Thowra hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Szia! Keress meg privátban és adom amit kérsz! MG-SP-telepítői 4.7-4.8 magyar mgsp-programozoi-utmutato-v-3-2 magyar magyar
(#) Thowra válasza thecyrus hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Üdv!
Mail ment, előre is köszönöm.
(#) thecyrus válasza Thowra hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Igen megkaptam ment a link! Csak ma érvényes!
(#) Johnycorp válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

A füstérzékelők hány vezetékes móddal vannak bekötve?
Egy zónában ATZ-vel 1db 1kohm-os és 1db 2,2kohm-os ellenállás lehet sorosan. Ha van EOL, akkor még 1kohm van sorosan az egésszel.

Bármely zóna beállítható tűz zónának, de az 1-es van UL/ULC szerint minősítve. De ha a füst úgy működik (relés kimenete van), mint más érzékelő, akkor bármely szabad zónahelyre beköthető.
(#) zaza99 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

2 vezetékes módban van bekötve, nincs ATZ csak Eol.
A visszaállításhoz a + ágban van a relé, de relé nélkül is ugyanazt produkálja. Ha nincs betekerve egy érzékelő se csak az 1Kohm van a rendszerbe és rákapcsolom a zónára a tűz zónát szintén ugyan az a jelenség. /9-es zóna nyitva/szabotálva/

füst.PNG

(#) zaza99 válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Itt csak felprogramoztam fizikálisan nincs a zónán semmise és nem jelez hibát ez is érdekes.
(#) Johnycorp válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

Kösd át szépen 4 vezetékesre.
A 2 vezetékes mód CSAK a zóna1-re érvényes.
A többin a 4 vezetékes megoldás a jó (relés kimenetű füstérzékelő).
Ha igényled, a tápelvételes reset ilyenkor is megoldható.
(#) zaza99 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 10, 2014 /

DSC 601P-t vettem 2 vezetékes aljzattal bár mind a 4 pont ki van vezetve rajta. Ezt hogyan tudom relézni?
Kivezetések:
R "led"
L
L1=L2

Nem értem a 2 vezetékes módnak a működését sem. Hogyan zárja saját magát rövidre és tud betárolni egyidőben?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
(#) Johnycorp válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

A két vezetékes érzékelő csak a zóna1-re köthető az általad mutatott kép szerint.
Más zónára relés aljzat szükséges (DSC MUBRV).
Így beköthető mint egy érzékelő.

Nem zárja magát teljesen rövidre egyébként a két vezetékes módnál. Csak kisöntöli az EOL-t.
(#) zaza99 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Rátettem az 1-es zónára +1k eol ahogy a képen is van, beállítottam hogy tűz zóna. De csak annyit ír, hogy zóna nyitva /hurokhibát nem jelez/,az érzékelők nem villognak mondjuk 0V-al nem is fognak.
Én ezt nem értem, mék addig se jut el, hogy az 1k eolt érzékelje, hogy megvan e vagy nincs.

A relés aljzat is érdekelne hogyan van megoldva /gondolom sorba van kötve a relé az érzékelővel és mikor bebillen az érzékelő akkor tud meghúzni a relé/.
Ha tudsz róla képet küldeni vagy adatokat a reléről+kapcsolásról azt megköszönném.
(#) Thowra hozzászólása Márc 11, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Küzdök az SP4000 központtal, egyelőre kezelőről programozva.
Leírás szerint nem tudok felhasználót megadni.
K10V kezelőm van.
Amikor kéri a 4-6 jegyű felhasználói kódot, ott ha 4 jegyet adok meg nem csinál semmit, 6 jegy esetén elutasít.
Le tudja írni valaki a beállítás menetét?
Előre is köszönöm.
(#) zaza99 válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Közben megtaláltam a megoldást.

A relés aljzat is még érdekel.

A DSC-601P nem ad fényvisszajelzést alapból? Nálam nem villog.
(#) Thowra válasza Thowra hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

megoldódott, nem telepítő kóddal kellett belépni
(#) Thowra hozzászólása Márc 12, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Végre üzemel az sp4000
Egy dolgot még nem értek, hogy működik a telefonos kommunikációja?
Pl ha rákötöm a vezetékes telefonvonalra, mit lehet csinálni vele (hívás, sms küldés)?
Miként kell beállítani (pl telefonszám forma)?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) zaza99 válasza Thowra hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Riasztásnál megszakítja a telefonhoz menő vezetéket és felhívja a telefonszámot, melyben egy vinnyogó hangot hallasz. 06 előtaggal üsd be a számot. Sms-t szerintem nem tud küldeni.
A személyes jelentéshez írd a számot ne a távfelügyelethez.
(#) Thowra válasza zaza99 hozzászólására (») Márc 13, 2014 /

Üdv!
Köszönöm az információt, sikerült beállítani.
(#) zaza99 hozzászólása Ápr 11, 2014 /

Hello!
Vettem egy Paradox IP150 modult, működik is rendesen csak ip regisztrációs hibákat irogat mindenhol. Mit kell még beállítanom?
(#) Jodacsek hozzászólása Ápr 24, 2014 /

Sziasztok.
Remélem jó helyre írom az én kis problémám.Szeretnék egy kis segítséget abban hogy,hogyan tudnák csinálni egy egyszerű szerkezetet ami olyan mint a lézer.Az az csak egy pontot figyel és ha megszakad a jel akkor riasztana esetleg még 3-5 másodpercig.Elsős sorban valami olyan megoldás kéne amihez ne keljen hozzá hálózati áram.Jelenleg úgy van megoldva a riasztás hogy a kapura van hajtva egy alumínium lemez és ha megmozdul a kapu egy kapcsolót megnyom ami zárja az áramkört és így meg szólal egy kocsiból kiszerelt kürt.Egyébként egy körülbelül 5-8 méteres hosszú részt kéne figyelni kültéren.Röviden ennyi a dolog.

Előre is köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
(#) Thowra válasza Jodacsek hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /

Üdv!
Egy skiccet tudsz feltenni?
Kültéri kapu nyitást szeretnél figyelni?
Kapufélfába reed kapcsoló, kapuba mágnes esetleg?
(#) zaza99 válasza Jodacsek hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /

(#) adam21. hozzászólása Máj 11, 2014 /

Sziasztok!

Van egy PowerWave 4 csatornás típusú riasztóm 4 érzékelővel. Erre szeretném a lakásba bejövő vezetékes telefon vonalat rákötni (Telekomos vonal). A központot előkészítettem(telefonszámot beprogramoztam+egyéb funkciókat, az alábbi doksi alapján). A leírás alapján egy valami nem világos. Említést tesz egy bizonyos ,,felügyeleti állomásról,, és ezzel együtt egy fajta ContacID és 4+2 számról. Ez pontosan micsoda? Hogyan működik? A doksiban az 52. oldaltól kezdődik.
A magán telefonszámomat pedig a 68. oldaltól kezdődően programoztam fel.
A központon van 4 db csatlakozó felület a telefon vonalnak, 2 LINE IN és 2 LINE OUT. A lakásomba rézérpáron érkezik be a vonal amin van telefon, ADSL és IPTV. Ez bemegy egy HomeGateway nevű készülékbe, majd innen jön ki az analóg telefonnak a vonala. Az elgondolásom az lenne, hogy a HomeGatewayből jövő analóg telefon vonalat kötném rá a riasztóközpont LINE OUT csatlakozójára, akkor minden további nélkül működne a központba beprogramozott mobil telefon számra a riasztás? Apropó, ha ez agy működne, akkor mi van akkor, ha beindul a riasztó? Csörög a telefonom? Le tudom állítani telefonon keresztül?
Köszönöm szépen előre is a segítséget, mielőtt nekilátnék, meg szeretném tudni más véleményét is.

pw4prog.pdf

(#) pucuka válasza adam21. hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Idézet:
„HomeGatewayből jövő analóg telefon vonalat kötném rá a riasztóközpont LINE OUT csatlakozójára,”

Milyen meggondolásból? A leírásból is, meg logikailag is a "Line in" csatlakozóba kell kötnöd. A Line out .ba kell kötni az ottani telefon készüléket. Ha működik a riasztó, akkor az otthoni készüléket leválasztja a vonalról. Egyébként a rajzon csak egy line in, és egy line out csatlakozó van. (érpár, azaz két szál drót)
Ha beindul a riasztó, akkor az a telefon fog csörögni, amelyiknek a hívószámát beállítottad. A saját több okból nem, egyrészt mert leválasztódott, másrészt saját számot nem lehet felhívni.
A 4+2 azt jelenti, ha van felügyeleti állomás, (pl. távfelügyeleti riasztóközpont) akkor attól kapsz egy négyjegyű azonosító kódot, amihez csatolhatsz egy kétjegyű eseménykódot (leírásban felsorolva) amit a felügyeleti állomásra elküld a riasztó. Ebből tudják, hogy kinek mi a problémája. Ha a felügyeleti állomásnak saját (akár mobil) számot állítasz be, azon nincs dekódoló, ezért arra váltakozó sziréna hangú jelzést kapsz. De ezt így kell a programozáskor beállítani.
(#) adam21. válasza pucuka hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Tehát mindenféleképpen kell, hogy jöjjön vezeték a Line in-nől és a Line outból? Tehát ha jól veszem ki, akkor az analóg vonalat először rá kell kötnöm a központ Line in csatijára és a Line out csatira pedig az otthoni vezetékes telefonomat?
(#) pucuka válasza adam21. hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Jól mondod. De az adatlapon amit linkeltél elég egyértelmű.
(#) adam21. válasza pucuka hozzászólására (») Máj 11, 2014 /

Azt a részt csak most találtam meg, az elején nem néztem át részletesen, de köszi!
(#) adam21. hozzászólása Máj 15, 2014 /

Sziasztok!

Ismét én. Lakásriasztó szerelésben, megismerésében érdekelt vagyok, amit igyekszek egyre jobban elsajátítani innen-onnan. Lakásvásárlás után rám maradt egy PowerWave 4 csatornás riasztó, ami már fel volt szerelve, vezetékelve. A programozást magam valósítottam meg az előző hozzászólásomba lévő doksi alapján. Viszont mégis van egy-két dolog(sőt inkább több). Próbáltam neten talált különböző oldalakról információt gyűjteni, de sajnos elég gyér a felhozatal. Olyan doksira lenne szükségem(ha van egyáltalán ilyen valakinek), amiben az alapoktól le van írva általánosságban, hogy egy riasztóközpont bekötését hogyan kell elvégezni. Pl.: tamper, relay, milyen és miért kell ellenállást használni, stb. stb. Köszönöm előre is a segítséget.
U.i.: Nem profi biztonságtechnikai emberke akarok lenni, csak egyszerűen tisztába szeretnék lenni a dolgokkal.
Következő: »»   29 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem