Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Hát igen itt is csak babyware van
Szerintem még mindíg jobb mint kezelőről programozni. Bár a babyware kacifántosabb mint a winload.
Most raktam fel mindkettőt, igazad van
![]() Holnap összerakom a kapcsolást.
Szia! Keress meg privátban és adom amit kérsz! MG-SP-telepítői 4.7-4.8 magyar mgsp-programozoi-utmutato-v-3-2 magyar magyar
Igen megkaptam ment a link! Csak ma érvényes!
A füstérzékelők hány vezetékes móddal vannak bekötve?
Egy zónában ATZ-vel 1db 1kohm-os és 1db 2,2kohm-os ellenállás lehet sorosan. Ha van EOL, akkor még 1kohm van sorosan az egésszel. Bármely zóna beállítható tűz zónának, de az 1-es van UL/ULC szerint minősítve. De ha a füst úgy működik (relés kimenete van), mint más érzékelő, akkor bármely szabad zónahelyre beköthető.
2 vezetékes módban van bekötve, nincs ATZ csak Eol.
A visszaállításhoz a + ágban van a relé, de relé nélkül is ugyanazt produkálja. Ha nincs betekerve egy érzékelő se csak az 1Kohm van a rendszerbe és rákapcsolom a zónára a tűz zónát szintén ugyan az a jelenség. /9-es zóna nyitva/szabotálva/
Itt csak felprogramoztam fizikálisan nincs a zónán semmise és nem jelez hibát ez is érdekes.
Kösd át szépen 4 vezetékesre.
A 2 vezetékes mód CSAK a zóna1-re érvényes. A többin a 4 vezetékes megoldás a jó (relés kimenetű füstérzékelő). Ha igényled, a tápelvételes reset ilyenkor is megoldható.
DSC 601P-t vettem 2 vezetékes aljzattal bár mind a 4 pont ki van vezetve rajta. Ezt hogyan tudom relézni?
Kivezetések: R "led" L L1=L2 Nem értem a 2 vezetékes módnak a működését sem. Hogyan zárja saját magát rövidre és tud betárolni egyidőben? A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2014
A két vezetékes érzékelő csak a zóna1-re köthető az általad mutatott kép szerint.
Más zónára relés aljzat szükséges (DSC MUBRV). Így beköthető mint egy érzékelő. Nem zárja magát teljesen rövidre egyébként a két vezetékes módnál. Csak kisöntöli az EOL-t.
Rátettem az 1-es zónára +1k eol ahogy a képen is van, beállítottam hogy tűz zóna. De csak annyit ír, hogy zóna nyitva /hurokhibát nem jelez/,az érzékelők nem villognak mondjuk 0V-al nem is fognak.
Én ezt nem értem, mék addig se jut el, hogy az 1k eolt érzékelje, hogy megvan e vagy nincs. A relés aljzat is érdekelne hogyan van megoldva /gondolom sorba van kötve a relé az érzékelővel és mikor bebillen az érzékelő akkor tud meghúzni a relé/. Ha tudsz róla képet küldeni vagy adatokat a reléről+kapcsolásról azt megköszönném.
Üdv mindenkinek!
Küzdök az SP4000 központtal, egyelőre kezelőről programozva. Leírás szerint nem tudok felhasználót megadni. K10V kezelőm van. Amikor kéri a 4-6 jegyű felhasználói kódot, ott ha 4 jegyet adok meg nem csinál semmit, 6 jegy esetén elutasít. Le tudja írni valaki a beállítás menetét? Előre is köszönöm.
Közben megtaláltam a megoldást.
A relés aljzat is még érdekel. A DSC-601P nem ad fényvisszajelzést alapból? Nálam nem villog.
megoldódott, nem telepítő kóddal kellett belépni
![]()
Üdv mindenkinek!
Végre üzemel az sp4000 ![]() Egy dolgot még nem értek, hogy működik a telefonos kommunikációja? Pl ha rákötöm a vezetékes telefonvonalra, mit lehet csinálni vele (hívás, sms küldés)? Miként kell beállítani (pl telefonszám forma)? A segítséget előre is köszönöm.
Riasztásnál megszakítja a telefonhoz menő vezetéket és felhívja a telefonszámot, melyben egy vinnyogó hangot hallasz. 06 előtaggal üsd be a számot. Sms-t szerintem nem tud küldeni.
A személyes jelentéshez írd a számot ne a távfelügyelethez.
Üdv!
Köszönöm az információt, sikerült beállítani.
Hello!
Vettem egy Paradox IP150 modult, működik is rendesen csak ip regisztrációs hibákat irogat mindenhol. Mit kell még beállítanom?
Sziasztok.
Remélem jó helyre írom az én kis problémám.Szeretnék egy kis segítséget abban hogy,hogyan tudnák csinálni egy egyszerű szerkezetet ami olyan mint a lézer.Az az csak egy pontot figyel és ha megszakad a jel akkor riasztana esetleg még 3-5 másodpercig.Elsős sorban valami olyan megoldás kéne amihez ne keljen hozzá hálózati áram.Jelenleg úgy van megoldva a riasztás hogy a kapura van hajtva egy alumínium lemez és ha megmozdul a kapu egy kapcsolót megnyom ami zárja az áramkört és így meg szólal egy kocsiból kiszerelt kürt.Egyébként egy körülbelül 5-8 méteres hosszú részt kéne figyelni kültéren.Röviden ennyi a dolog. Előre is köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
Üdv!
Egy skiccet tudsz feltenni? Kültéri kapu nyitást szeretnél figyelni? Kapufélfába reed kapcsoló, kapuba mágnes esetleg?
Sziasztok!
Van egy PowerWave 4 csatornás típusú riasztóm 4 érzékelővel. Erre szeretném a lakásba bejövő vezetékes telefon vonalat rákötni (Telekomos vonal). A központot előkészítettem(telefonszámot beprogramoztam+egyéb funkciókat, az alábbi doksi alapján). A leírás alapján egy valami nem világos. Említést tesz egy bizonyos ,,felügyeleti állomásról,, és ezzel együtt egy fajta ContacID és 4+2 számról. Ez pontosan micsoda? Hogyan működik? A doksiban az 52. oldaltól kezdődik. A magán telefonszámomat pedig a 68. oldaltól kezdődően programoztam fel. A központon van 4 db csatlakozó felület a telefon vonalnak, 2 LINE IN és 2 LINE OUT. A lakásomba rézérpáron érkezik be a vonal amin van telefon, ADSL és IPTV. Ez bemegy egy HomeGateway nevű készülékbe, majd innen jön ki az analóg telefonnak a vonala. Az elgondolásom az lenne, hogy a HomeGatewayből jövő analóg telefon vonalat kötném rá a riasztóközpont LINE OUT csatlakozójára, akkor minden további nélkül működne a központba beprogramozott mobil telefon számra a riasztás? Apropó, ha ez agy működne, akkor mi van akkor, ha beindul a riasztó? Csörög a telefonom? Le tudom állítani telefonon keresztül? Köszönöm szépen előre is a segítséget, mielőtt nekilátnék, meg szeretném tudni más véleményét is. ![]() Idézet: „HomeGatewayből jövő analóg telefon vonalat kötném rá a riasztóközpont LINE OUT csatlakozójára,” Milyen meggondolásból? A leírásból is, meg logikailag is a "Line in" csatlakozóba kell kötnöd. A Line out .ba kell kötni az ottani telefon készüléket. Ha működik a riasztó, akkor az otthoni készüléket leválasztja a vonalról. Egyébként a rajzon csak egy line in, és egy line out csatlakozó van. (érpár, azaz két szál drót) Ha beindul a riasztó, akkor az a telefon fog csörögni, amelyiknek a hívószámát beállítottad. A saját több okból nem, egyrészt mert leválasztódott, másrészt saját számot nem lehet felhívni. A 4+2 azt jelenti, ha van felügyeleti állomás, (pl. távfelügyeleti riasztóközpont) akkor attól kapsz egy négyjegyű azonosító kódot, amihez csatolhatsz egy kétjegyű eseménykódot (leírásban felsorolva) amit a felügyeleti állomásra elküld a riasztó. Ebből tudják, hogy kinek mi a problémája. Ha a felügyeleti állomásnak saját (akár mobil) számot állítasz be, azon nincs dekódoló, ezért arra váltakozó sziréna hangú jelzést kapsz. De ezt így kell a programozáskor beállítani.
Tehát mindenféleképpen kell, hogy jöjjön vezeték a Line in-nől és a Line outból? Tehát ha jól veszem ki, akkor az analóg vonalat először rá kell kötnöm a központ Line in csatijára és a Line out csatira pedig az otthoni vezetékes telefonomat?
Jól mondod. De az adatlapon amit linkeltél elég egyértelmű.
Azt a részt csak most találtam meg, az elején nem néztem át részletesen, de köszi!
![]()
Sziasztok!
Ismét én. Lakásriasztó szerelésben, megismerésében érdekelt vagyok, amit igyekszek egyre jobban elsajátítani innen-onnan. Lakásvásárlás után rám maradt egy PowerWave 4 csatornás riasztó, ami már fel volt szerelve, vezetékelve. A programozást magam valósítottam meg az előző hozzászólásomba lévő doksi alapján. Viszont mégis van egy-két dolog(sőt inkább több). Próbáltam neten talált különböző oldalakról információt gyűjteni, de sajnos elég gyér a felhozatal. Olyan doksira lenne szükségem(ha van egyáltalán ilyen valakinek), amiben az alapoktól le van írva általánosságban, hogy egy riasztóközpont bekötését hogyan kell elvégezni. Pl.: tamper, relay, milyen és miért kell ellenállást használni, stb. stb. Köszönöm előre is a segítséget. U.i.: Nem profi biztonságtechnikai emberke akarok lenni, csak egyszerűen tisztába szeretnék lenni a dolgokkal. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |