Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Nem biztos hogy merevlemez. Esetleg maga az op rendszer adta meg magát. Ezen kívül még számtalan oka lehet. Esetleg más tüneteket nincsenek?
Ha elindul a csökkentett mód parancssorral futtasd le a CHKDSK-et, ha nem, telepítő CD-ről indítva futtasd le.
Sziasztok, van egy Asrock K8NF6G-VSTA alaplapom 1.6 GHz AMD procival 512 rammal 80 GB merevlemezzel, integrált videokártyával. Olyan problémám akadt hogy rendellenesen melegszenek az alkatrészek, pl. északi híd pár perc működés után 70 fokos, elég meleg a bios chip valamint több ic is ( az északi hídon passzív hűtés van). Mindez 1-5%-os terhelésnél. Érdekes hogy a processzor nem igen melegebb 30-35 foknál. Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? Nem merem órákig járatni a gépet mert félek hogy tartósan károsodik. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Balu A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Szia!
Az ASROCK-oknál ez valami széria hiba lehet. Én is pont ilyennel küzdöttem sokáig, majd feladtam. Szépen lassan meg fogja adni magát a lap, legalább is nekem 2x is ez volt. A vége felé az egyik USB-re írta a Windows, hogy ismeretlen eszköz, bla-bla, proci tekerése meg miegymás, ezt még orvosolni lehetett azzal, hogy az eszközkezelőben azt a HUB-ot letiltottam. A következő húzása az volt, hogy nem működött a bekapcsoló gombja (nem a gomb volt rossz), ezt a problémát áthidaltam egy másik tüskéről vettem le ami kell neki, de az is elhalt. Ja igen, és amiből biztosan kiderült, hogy valami nem kóser, az az volt, mikor már bekapcsolni sem volt hajlandó 6B38 hibaüzenettel a BIOS-nál kifagyott, kb 40 táp ki-/be- kapcsolás után hajlandó volt elindulni. Anno a Support az USB környékére mondott valamit, meg hogy cseréljem nagyobbra a tápot. Üdv.: Laci
Sziasztok! Összeraktam magamnak egy új gépet és meglepődve tapasztaltam hogy valahogy több a videó memória mint kellene, de honnan van az a plusz? Alaplapom Asus B85M-E, a proci egy I3 4330, videónak az integrált HD4600-ast használom. BIOS-ban beállítottam hogy a 8gb memóriából 1gb (ez a max) legyen a GPU-é. Ha ránézek a memóriára akkor ennek megfelelően azt látom hogy 1024mb lefoglalt hardvereszközök számára, valamint ~7000 áll rendelkezésre a rendszer számára. Na de amikor belelépek a HD4600 tulajdonságaihoz akkor ott ezt látom:
Megosztott rendszer memória: 736mb Dedikált videó memória: 1024mb Rendszer-videó memória: 0mb Összes elérhető grafikus memória: 1760mb Hogy lett az 1024mb-ból 1760 úgy, hogy az a plusz 736 nem a ramból származik? Illetve nem úgy lenne helyes a számsor ha a dedikált is nulla lenne és kizárólag a megosztottnál lenne 1024mb?
Üdv!
Nekem is hasonlóan alakul az egész, bár az enyém egy notebook és nem tudom állítani a videómemória mennyiségét. Szerintem ne nagyon törd rajta a fejed, valószínűleg számunkra nem sok jelentősége van. Például nálam a dedikált videó memória csak 32MB és a megosztott rendszermemória pedig 1632MB. Semmi gondom vele, minden megy tökéletesen. Abból a 8GB RAM-ból úgy sem veszed észre, ha egy kicsivel többet eszik. Nekem sem kell panaszkodnom a 4GB RAM-al.
Egy ilyen gépbe már illene egy alsó-közép kategóriás VGA...
Szerintem a maradék 700 mb-d a rendszerből kiosztott virtuális memóriából származik. @eSDi: Akkor csak én vagyok ennyire érzékeny? 1 Gb volt kiosztva alaplapinak, meg van egy sima 1 Gb-os Sapphire 7770-em. Ha az alaplapit használom 4-6 óra után beáll a gép(volt időszak, hogy nem volt kéznél a radeon), ha a radeont akkor semmi baj.
Igen, nem árt mellé egy jobb kártya, ha komolyabban játszani is akar, de nethez, HD videózáshoz és gyengébb játékokhoz tökéletesen elég.
Azt hogy érted, hogy beáll a gép 4-6 óra után? Milyen integrált vezérlő és milyen oprendszer és mennyi RAM van az érintett gépben? Nálam két felhasználó van bejelentkezve a gépre. Már napok óta nem volt kikapcsolva rendesen, csak készenlét (mivel ez egy notebook). Jelenleg a memóriahasználat 41%-os, tehát még bőven van szabad memória. (Intel B960 + 4GB RAM + Win8.1) Szóval nálad lehet valami anomália.
Szia köszönöm a gyors választ, szóval akkor nem igen javítható. Gondoltam arra is hogy lejjebb veszem az FSB órajelet, de gyári beállításon van így nem piszkálom. Lenne még egy kérdésem, neked az alaplap mást is tönkrevágott? pl.: HDD proci ram?
Nos igen, de egyszerre ekkora kiadást nem engedhetek meg magamnak... Olyanokra mint Unreal Tornament 3, Black ops 2, NFS The Run közepes grafikai beállításokkal bőven jó nekem mindegyik. Így ezek tudatában már nem is biztos hogy beruházok egy VGA kártyára. Csak furcsa volt hogy ha 1gb van megadva akkor honnan kukázta a maradék 700 megát. De ha ez a virtuálisból származik akkor az nem okoz feleslegesen túl nagy merevlemez használatot?
Asrock Pro3 Gen3-ban van egy i5 2500k, legfrisebb chipset driver, Inteléktől a megfelelő illesztő. 8Gb Ram, Win7 64. A Mondjuk én használom is a gépet, 2 monitor, 10-15 böngészőlap, steam, origin+egy vagy két játék. Ezt a Sapphire bírja. Az alaplapi elhasal egy játék+ böngésző kombón(játék közepes feletti beállításokkal, élsímítás, árnyékok kikapcsolva).
A beállást úgy értem, hogy a böngészőben új lap 10-20 sec, kilépni a böngészőből majd 1 perc, játékok szaggatnak egy darabig(5-10 percig). Újraindítás megoldja. Én is gondolkoztam, hogy mi okozhatja, igazából nem találtam okát. Vírus nincs,töredezettség sem. Alaplapra gyanakszom, de most máshova folyik el a pénz.
Ahham*! Az alaplappal szerintem semmi baj, nem csinál olyan rosszakat az Asrock. Viszont ilyen használat mellett ne csodálkozz, ha ledöglik az alaplapi. Azért gondolj bele egy alaplapinak nem jut 640 stream processzor és GDDR5-ös RAM. Gondolj bele, az Intel® HD Graphics 3000-ben 12 Execution Unit (Intel-nél valószínűleg ez a stream processzor neve) van. Ezt egy játék bőven lefoglalja, de te még szeretnél mellé tenni még egy böngészőt is, ami szintén hardveres gyorsítást szeretne, ha flash is van az adott weblapon, akkor még rosszabb a helyzet. És már kész is a káosz. Esetleg a HDD helyett jól jöhet egy SSD meghajtó, az is dobna a sebességen, nem is keveset, mert jelen esetben nálad az a legkisebb keresztmetszet. Persze, kivéve, ha már fel vagy szerelkezve vele.
*Mod: Ha eszel miért kell kiírni?! A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
Azt szeretném megkérdezni, hogy az miért van, hogy a Youtube teljesen eltűnt az előzmények listájából. Még a múlt hétre vissza lehetet követni, hogy mely videókat is nyitottam meg, viszont ezen a héten már semmi nyoma nincs az előzmények közt, hogy ott merre is jártam. Meg sem jelenik a Youtube mappa az előzmények listájában. Mitől van ez? Vagy hol kell keresni, mit kell beállítani, hogy visszakapjam a youtubet?
Az SSD-n már én is gondolkoztam, viszont 250 es alatt nem veszek, mert nem férnék el rajta a 250 es meg 30 körül mozog amire jelenleg nincs keret. A következő egy alaplapfejlesztés lesz illetve az előtt még egy Avermédia felvevőkártya költözik a gépbe.
Nem töröltél véletlen előzményeket?
A youtubnak vannak saját előzményei is. Természetesen csak akkor, hogyha van hozzá felhasználói fiókod.
Nem töröltem semmit. Most , ha felmegyek a Youtubera, akkor sem jelenik meg hogy ott jártam. Fontos lenne a számomra, hogy mely videókat is nyitottam meg. Mert vissza tudnám keresni, de így, tegnap is egy csomó időm ment el arra, hogy keretem egy fontos videót, amit végül is nem találtam meg.
Meg van a megoldás. Ki kell lépni a Youtube oldalról , akkor megjelenik az előzményekben, hogy ott jártam. Azt nem értem ,hogy miért nem jelenik meg az előzmények közt az ha be vagyok lépve a Youtube közösségi oldalra?
A youtubon baloldalt van egy lenyíló menü a youtube felirat melett. Ott van egy olyan, hogy előzmények. Abban nekem jelenleg benne van a 4 éve, regisztrálásom óta megtekintett összes, majd 10 ezer videó.
Köszi! Meg is találtam amit kerestem.
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a Google Chrome-ban, ha gépelek, mit üthetek le véletlenül, amikor az y és a z betűket, valamint a nullát elcseréli addig,míg újra nem indítok? Ugyanis írás közben a jelenség nagyon bosszantó, bár tudnám, mivel idézem elő ezt? Lehet, hogy a shift helyett véletlenül Ctrl-t nyomok, vagy mi a baj?
Nyelvet váltottál, lehet az egész rendszerre és programokra is külön. Alapesetben Alt-tart Shift nyomogat és meg körbe.
Nem. Azt kifigyeltem, hogy csak a böngészőt kell ilyenkor bezárni. A Chrome hibája. A firefox sem igazán tetszik, mert lassabb, és még sűrűbben omlik össze, mint ez. Ezen meg az Adblock sem működik, de mindegy, egyik sem sokkal jobb, unom már csereberélni őket. Most azért van a Chrome, mert Comodo tűzfalat használok, és ezt adják mellé Sárkány(Dragon) néven, de sok mindent letölteni csak az I.Explorerrel lehet, mert ebben "unsufficient" vagyok sok mindenhez (pdf. és egyebek). A CHKDSK hibám továbbra is megvan, csak úgy véletlenszerűen lefuttatja, pedig szabályosan lett lleállítva, amikor ő akarja, sokszor még időt sem enged kilépni, sokszor meg billentyűzet nélkül indul a gépem. Ez lehet valami hardver hiba is???
Ez vagy hardver hiba, vagy ahogy barátom fogalmazott, töröld le a * vírusírtót, most!(megoldhatja a checkdesk problémát, letöltésblokkot stb)
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Szia!
Emlékeim szerint nálam csak az alaplap halálozott el. Meg volt két táphalálozás, nem tudom volt-e közük egymáshoz. Üdv.: Laci
Azok ilyen melegek. NV lapkakészlet, ami amúgy is szériahibás, szóval várható a döglése. Ha még más tünete nincs, a hűtés javításával lehet odázni a dolgot. A többi áramkör melegedése miatt nem kell aggódni, a 70 fok sem sok.
Sziasztok!
Vetem egy új procit meg vinyót memóriát tegnap felettem a win 7 de állandóan kék halálozik. Ez mitől van?
Mem tesznél egyből kék halálozott vissza vittem a memória modult a boltba és ott megnézték hibátlan.
Köszönöm a segítséget, nekem csak az volt fura hogy pár perc alatt szinte nulla terhelésnél ily forró lett a helyzet, szinte mondhatni a proci volt a leghidegebb az alaplapon. De nem kínlódok vele tovább nehogy más is tönkre menjen. Csak gondoltam esetleg orvosolható a baj de hát a szériahiba az cumi.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Idézet: „...Mem tesznél egyből kék halálozott vissza vittem a memória modult a boltba és ott megnézték hibátlan.” Gondolom nem előtted tesztelték. Ha igen, és tényleg hibátlan volt, akkor viszont az alaplapod a hunyó (chipsethiba is okozhat ilyet), tehát alaplapcsere. |
Bejelentkezés
Hirdetés |