Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   447 / 1156
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

A képen látható hangkártyát használok. Ezen van egymás mellett 4-4 csatlakozó tüske, az egyik 4 fehér tokban, a másik fekete szabadon. Esetleg a TV tunerem hang kimenetét erre raknám, vagy ez erre a célra funkcionál? Közben, amit kaptam rajzot ott a csatlakozókat már felcseréltem, ide van dugva a CD lejátszó hank kábele, azzal semmi gond az szól.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014

100_3461.JPG

(#) mraulajos hozzászólása Márc 16, 2014 /

Bekereteztem a képen, amire gondoltam.

100_3461.JPG

(#) eSDi válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Üdv!

Igen, arra kell kötni. Teljesen mindegy, hogy melyikre, ha beállítod egy csatornára, akkor a hangkeverőben a némítást szüntesd meg a megfelelő vonalon (AUX, CD, stb.).
Látom Conexant chipes, elvileg ez tud olyat, hogy digitálisan küldi át a hangot a hangkártyának. Ezt a funkciót sok esetben a gyári szoftverek nem tudják, nekem régebben egy hasonló kártyánál (Pinnacle PCTV Pro) a DScaler nevű programmal tudtam kihasználni BTwincap driver mellett. Ebben a módban sokkal szebben szólt, és a sztereó hatás is jobb volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) adapter válasza eSDi hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Hello!
Nem lehet, hogy a tuner kártyán csak a hangnormát kellene beállítani hogy legyen hangja? Javíts ki ha tévedek....
(Nekem is volt hasonló tunerkártyám, igaz tökmás hang kártyával de én nem tettem rá a hangkábelt egyáltalán sehová, és mégis szólt rendesen... Viszont a hangnormát állítgatni kellett ha jól emlékszem csatornánként...)
(#) mraulajos válasza eSDi hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Köszi az infót, jó lett, van hang, de teljesen fel kell nyomnom a hangerőszabályzót hogy tisztán halljam. ???
(#) mineral hozzászólása Márc 17, 2014 /

Sziasztok!

Gépem kapott egy új alaplapot. A régi windows telepítésemmel nem indul el. Ha lehet, akkor szeretném megtartani a régi telepítésem. Tudtok erre valami mesterfogást?
(#) nedudgi válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

A régi alaplappal elindítva telepítsd fel az új alaplap kezelőprogramjait.
(#) eSDi válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Üdv!

Ha nincs chipset beli nagy eltérés (pl.: Intel<->AMD), akkor egy javítótelepítéssel orvosolható a dolog.
(#) eSDi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Ha nincs jelen a szükséges hardver, akkor fölöslegesen nem fog semmit sem feltelepíteni...
(#) mineral válasza eSDi hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

* ezt meg sem néztem. A régi egy intel a "új" pedig egy AMD. Akkor nem is csoda, hogy nem megy. Így akkor marad az újratelepítés gondolom.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
(#) eSDi válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Igen, ebben az esetben jobb a békesség és a nullárol indulás.
(#) mineral válasza eSDi hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Rendben köszönöm.
(#) usane válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Milyen windows? 7,8,xp?
8-at nem ismerem, ebből a szempontból, de a másik kettő elmegy frissitési telepítéssel, ha mindenképpen meg szeretnéd tartani. Ám én is egyet értek az előttem szólóval, jobb ujra telepíteni.
(#) Kovidivi válasza mineral hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Szia. Ha le szeretnéd menteni az asztalról és dokumentumok mappabol a fájljaid, az megoldható így is. Indíts egy live cd-t, ubuntu vagy hasonló, ekkor megjelenik a belső HDD tartalma, onnan keményedik pendrivera a megfelelő mappákat és kész. Írd le, miről kellene backup, és mondjuk, melyik mappában lehet. Vagy ha van sok tárhelyed, áthúzod az egész dokumentumok és asztal mappát, esetleg letöltések, és utána ráérsz kibogarászni.
(#) mraulajos hozzászólása Márc 17, 2014 /

Hali!
A képen látható TV tunert üzemeltem be, Kisebb/nagyobb nehézségekkel minden működik, de a kép minőséggel nem vagyok megelégedve: Kábel TVm van. Hogyan tudnék javítani rajta?
(#) mraulajos hozzászólása Márc 17, 2014 /

Az előbb a kép áramszünet miatt lemaradt.

100_3453.JPG

(#) kokike28 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Szia, azt hiszem ezzel a TV tuner-el sehogyan sem lesz tisztább képminöséged, ez csak az analog jelet képes fogni, és ahoz hogy szép képminöséget kapj ahoz digitális dekkoder kellene, tehát olyan tuner kártya kellene amin van DVB-T dekkoder.

Valami ehez hasonló Bővebben: Link
(#) mineral válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

@usane Win Xp Prof. van rajta.

@Kovidivi 2 db 500 GB-os HDD-m van így van hová pakolgatni az adatokat. Az újratelepítési macerát szerettem volna elkerülni. De átgondoltam. Az Xp-nek úgyis leáldozott. Úgyis rákényszerítenek minket a váltásra. Így akkor meg is teszem az Op. rendszer cserét is.

Azért köszönöm az ötleteket.
(#) Norbert123 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Szia!
WinFast programot használod? Nekem a sima van, ha megy a tv, jobb klikk, VideoQuality és ott az optimal Quality. Kicsit jobban fogja a gépet, de szebb lesz a képe.
Nekem is koax kábel van, analóg. De szépek a csatornák képei.
Az újabb fajta WinFast programban nemtudom, van-e ilyen beállítás.
(#) david10 hozzászólása Márc 17, 2014 /

Sziasztok,a szamitogepemre fel szeretnem tenni a Windows 8-at.
A gep:Fujitsu Siemens Esprimo Editon P2510,2GB ram,1TB adatarolo.
A szamitogepen van Windows Xp es Windows 7.
Amikor bootolom USB-rol ezt a hibat adja: (a csatolt kep).
Ha valaki tudja a megoldast kerem irja le.
Elore is koszonom.

37dHQ.jpg

(#) kokike28 válasza david10 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Szia, valószinüleg hibásan lett megirva az USB-re vagy pedig hibás maga a windows.
A hiba jelentése pedig:
A windows alkalmazást nem lehet betölteni mert hiányzik a fájl vagy hibás a tartalma.
(#) sastas01 válasza david10 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Ha jó adatlapot találtam akkor ez nem egy mai gép. Erre te felraktál 2 oprendszert meg még egyet tervezel. Nem félsz, hogy kiakad tőle a PC?
(#) kokike28 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Miért akadna ki ? akár 10-et is felrakhat ha van elég hely a HDD-n, egyszerre csak egy OP rendszert tud használni ugyis, bootolásnál választható hogy melyiket szeretné.
Amúgy ténleg nem egy mai gép, de ettöl függetlenül még felkéne tudja rakni a win8-at.
(#) mraulajos válasza Norbert123 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Hali!
Sajnos nem találok ilyen beállítási lehetőséget.
(#) kokike28 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Szia, mint ahogy fentebb is emlitettem ez a tuner nem alkalmas digitális vételre csak analógra, ha lenne is a szoftverbe olyan beálitás amit a Norbert123 mondott neked az sem eredményezne túl nagy változást, föleg ha a gépedet is megfogja szaggathat a kép is, szerintem ha jó képminöséget akarsz beszerzel egy USB-s DVB-T tunert, azzal szép lesz a kép is, és szerintem pár HD csatornát is tudsz fogni vele.
(#) david10 válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Megprobaltam VirtualBox-ban is elinditani,de ugyan azt hibat adja ki.Akkor megprobalom azt hogy más helyrol toltom le.
(#) kokike28 válasza david10 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Szerintem is töltsél le egyet megbizható helyröl.
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Melyiket töltsem le?
32 bit x64
32 bit x86
64 bit x64
64 bit x86
(#) kokike28 válasza david10 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

32 bit x86 mert csak 2GB ram-od van.
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Üdv!

Előszöris ez a felsorolás kicsit zavaros, vagy x86 lehet (ekkor 32bit-es rendszerről beszélünk), vagy x64 (ekkor 64bit-es rendszerről van szó). Ezek között nincs keveredés, ha mégis ilyet látsz, akkor az megint csak egy nem megbízható oldal. A gép specifikációját megnézve, a 2GB RAM elég a 64bit-es windowshoz, de proci kérdéses. Ha valamelyik P4, vagy Pentiun D van benne, akkor nyugodtan mehet a 64bit-es, ha Celeron, akkor jobb választás a 32bit-es, mert az jóval gyengébb processzor és nem is biztos hogy tudja a 64bit-et.

De most ahogy megnéztem, mindegyik tudja a 64bit-et.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
Következő: »»   447 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem