Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   137 / 272
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Igen ezen nagyon el kell gondolkodni . mert mielőtt kiöntenénk ki kell próbálni milyen érzékeny és szelektál és ferrittel ki lehet hangóni a föld hatást -- de mikor megköt akkor ki garantálja hogy az az igazi földön hogy működik mert ezt sajnos kiöntés előtt nem tudjuk kipróbálni , még én is a kiöntés előtt vagyok ----nem tudom honnét szerezek be ezt a vákumfoliát meg milyen vastagot.--------------------Én most veszek allu könyök mankót, ott ki van minden alakítva, szinte csak a gépet kell rá felszerelni meg az elejébe betoldani kb 30 cm műanyagot és kész
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2014
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Miért nem keresel meg olyat, akinek már van formája és tud csinálni házat, pl Mateatek, Motyo. Sajnos mindketten az egyfüles verzióhoz ragaszkodnak, de ettől még jó a dolog. Valami sportársi díj ellenében mindenki jobban járhat, persze ha nem valami extrát akarsz, de eleinte úgyis annyi mindenre kell figyelni, elég az, ha meg jól sikerül, gondolkozhatsz új formákon, úgyis előnyös, ha van többféle fej.
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Már leírtam. Kerítesz valahonnan 8-10mm vastag bakelit lapot, arra rá tudod építeni a tekercseket anélkül hogy ki kellene önteni (itt ott megpöttyözöd mondjuk szilóval, azt később le tudod szedni róla). Ragasztasz rá egy fület, ráteszed a nyélre és lehet menni próbalengetni. Aztán ha tetszik kiöntöd egy formában, ha meg nem akkor újra tábla, de legalább nem kell eldobni.
(#) yaessu hozzászólása Márc 19, 2014 /

Sziasztok valaki segíthetne az volna a kérdésem honnét tudnék beszerezni meg milyen vastagot --vákum fóliát . mert itt a netten már meguntam a keresgetést mert élvédőket adogat az meg bútora valók ha valaki tudna címet adni ahonnét megrendelhetném jó lenne, meg milyen vastag legyen előre is köszönöm.
(#) monte hozzászólása Márc 19, 2014 /

Surf PI 1.2 - höz van valakinek rajzai ill infói?
Bővebben: Link

Mod: A LINK gomb, nem dísznek van, használd nyugodtan! Javítva!
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Alexovics Kft Györ,Linde udvar Győr Ablakabb Kft Győr stb.
(#) yaessu válasza monte hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Talán segít valamit
(#) yaessu válasza jethro hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Köszönöm tudom is hol van --és milyen vastag legyen milyen vastagságut tudok porszívóval leszivatni
(#) sany válasza Pitti hozzászólására (») Márc 19, 2014 /

Sziasztok!
Holnap kezdődik a Silverstar 1 felélesztése.
Vandorbot fórumtárs jóvoltából , van egy szkópom. Amit ezúton is köszönök.
(#) olasz26 hozzászólása Márc 19, 2014 /

Sziasztok nincs valakinek egy megunt? Adék érte pénzt is csak nincs rá tul nagy keretem
(#) jethro válasza yaessu hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2014
(#) vandorbot válasza olasz26 hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Megunt micsoda ?
(#) sany válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Szerintem fémkeresőre gondolt.
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ja, a kereskedő is meg tudja mondani, de itt keresgélj még esetleg: Bővebben: Link
(#) vandorbot válasza jethro hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Valakinek már írtam erről. Az adótekercs kondit nF pontossággal kell eltalálni. Ha túl kevés a kapac, akkor is kicsi és torz lesz, ha túl sok akkor is, csak a szinusz másik oldalán. Ha nézed a tápáramfelvételt egy mA mérővel, akkor rezonancián lesz a legkisebb az áramfelvétel (és a legszebb és legnagyobb a szinusz.)
(#) vandorbot hozzászólása Márc 20, 2014 /

Az ellenállás nem sokat számít. 10 Ohmon pl. 20mA-nél 200mV lesz, 100-on 2 V. Viszont lehet növelni kell egy kicsit, hogy stabilabb és szebb legyen. Én a BC182-t kicseréltem BC337-re. Nézd meg a tranyó bázisán mijen jel van, ott is négyszögnek kell lenni, ha nem, akkor bibi van.
(#) jethro válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Most ez van a vevőn,ettől jobbat nem tudok csinálni.

vevő.JPG

(#) vandorbot válasza jethro hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

A vevőn ? Mekkora az erősítése ? Így nem sok tartalékod lesz testtől a + sínig. Nincs valami fém a közelében ? Én anno a szoba közepére állított székek tetejére raktam, a kábelre is ügyelve, hogy messze legyen tőle. Valahogy úgy, mint az alma meg a szára.
(#) jethro válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 20, 2014 /

Ez most az első erősítő kimenete 1.5v pp de ha belóbálok egy kombi fogót felmegy 7vpp ig.Érdekes(vagy természetes) ,hogy ha belóbálok valami fémet a tekercshez a hangja brutálisan változik de a szinusz nem igazán.
(#) Neuzer hozzászólása Márc 20, 2014 /

sziasztok!valaki tud egy net címet ahol olcsón leiet rendelni fólia kondit.köszi
(#) vandorbot válasza jethro hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Mert a fázis változik.
(#) vandorbot válasza jethro hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Úgy emlékszem az adószinusz jobboldala akkor kunhátas, ha túl sok a kapac. Még mindig csökkentened kell. No majd meglátod. Ahogy írtam, aszerint.
25Vpp silvernél elegendő egyébként.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) sany válasza vandorbot hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Mi az a Vpp? Hogy lehet pl. 25Vpp a jel ,amikor a tápfeszültség jóval alacsonyabb?
(Gondolom, ez nem a "hagyományos" mérhető feszültség. )
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

A V az remélem egyértelmű, a pp pedig a peak to peak, vagyis a csúcstól csúcsig angol megfelelője. A csúcs megint csak egyértelmű kell hogy legyen, és kettő meg azért van, mert a szkóp ernyőjén ugye úgy néz ki a jel, hogy a nullához képest van egy pozitív meg egy negatív csúcs. Így jön össze a csúcstól csúcsig. Azért van sok esetben így használva, mert az ember közvetlenül ezt látja, ezt olvassa le az ernyőről.
Oszcillátor esetében nem csak a tápfesz a mérvadó, mert van annak még 2 másik energiatároló eleme is. Az egyik a kondi, a másik meg a tekercs.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Neked milyen Lithiumos aksid van? Gondoltam, érdemes lenne átállnom rá a hely miatt. 2700mAh-s kellene, legalábbis metálhibridben ez vált be, elég nagyfogyasztó a gép, azzal 10 órát elmegy (de csak az Ansmann vált be, pedig vettem Bp márkaboltban is). És persze 12V, nem szeretném szabályozgatni.Mennyire tartja a fesz a Lithium? Nem használtam még sosem.
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Fórum szabályzat. Ez van elfogadtuk, valamiért biztos így van kitalálva.

Te is írhatnál a lítiumos akksiaidról. Pl hogyan tartják a feszt, névleges és terhelt milyen, mik a tapasztalatok. (a töltést hagyjuk, mert az csak indulatokat kelt )
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Na a lítiumos akuk szerintem a legjobbak könnyűek és jól bírják -és a feszültséget is jól tartják, és méretükhöz képest amperben is ott vannak vannak celláim laptoppból mentve kimentettem megmértem 3.95 v volt benn 4 hónap után is hajszál pontosan szerintem megéri beruházni rá --a töltésről meg annyit érdemes utána olvasni ott van fotó videó a nem helyes töltésről -pl egy felrobbant laptop egyebek --ja meg sok töltőkapcsolás amik szuperek
(#) Yowie válasza yaessu hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

És ha ráakasztod a gépet, a 3,95 mennyi lesz? Milyen teljesítményűek a cellák és mennyit fogyaszt a géped és mennyit megy vele?
(#) jethro hozzászólása Márc 21, 2014 /

Vettem tegnap két gyári Li-ion packot,hát ezek nem úgy néznek ki mint amit egyenként kéne tölteni.Pontheggesztve kettesével párhuzamosan,majd ezekből 3 sorban szintén pontheggesztve .
Ebből én azt szűröm le,hogy a Li-ion akkut nem kell egyenként töltögetni.(Nem is lehet)
(#) deexteer válasza jethro hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Töltője válogatja, lehet egyesével is, de a laptopnál pl. nem egyesével tölti, főleg nem tízen akárhány volton. A legjobb a sima akku, egyszerű a töltés nem kényes, az a pár gramm többlet meg nem hiszem hogy számítana, teljesen felesleges 2ah-s akkut rakni bele 40ma-hez szt.
Következő: »»   137 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem