Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
WiFi StickBővebben: Link
Pfff, én meg azt hittem, hogy valami komoly McGyver-szintű cucc van benne, mivel a cikk szerint "szemétből" épített "vevőt". De végül is így már érthető. Be is mérték szegényt.
Most hallottam a héten az Egyetemen, az egyik előadásunkon az oktatónk mesélte, hogy pont a Miskolc környéki Internetszolgáltatók nem túl felhasználóbarátak. Ugyanis azt csinálták, hogy tényleg megvalósították és komolyan is gondolták azt, hogy ami a szerződésben benne van: "Egy internet - Egy gép." Tehát úgy voltak beállítva az IP protokollok, hogy nem lehetett használni Routert az internetmegosztásra. Most nem akarlak untatni Benneteket a technikai részletekkel, de megoldották ezt, hogy csak egy PC-t lehetett rádugni a kábelre a felhasználók nem túl nagy örömére. Szóval van ilyen is, és ez a fentebbi eset is abban a körzetben történt.
A hír szerintem több lábon sántít. Szolgáltatói oldalon pik-pakk ki lehet szűrni és korlátozni az ilyeneket.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
Hali. Van itt valaki, aki már járt a magashegyi libegőn a zemplén kalandparkba Sátoraljaújhelyen?
Ha a router-ben be van állítva, hogy a szolgáltató felé mutassa ugyanazt a MAC-címet, mint amit az ő kártyájuknál érzékeltek beállításkor, onnantól kezdve a szolgáltató miként tudja lekérdezni, hogy a felhasználónál már nem az a hálókártya működik, hanem ahelyett már egy router? A normálisabb router-eknél még az is beállítható, hogy a ping-re válaszoljon, vagy sem. Így a szolgáltató rendszere simán azt hiheti, hogy ugyanaz a hálókártya ketyeg a felhasználónál, mint azelőtt. Vagy milyen módszer van, ami még az ezen felüli különbségeket is kiszűri és felfedi?
Nagyon egyszerűen csesztek ki a felhasználókkal, méghozzá úgy, hogy az összes IP csomag, ami a szolgáltatón keresztül ment, átírták a fejlécét. Van egy TTL (Time To Live) nevű érték az IP csomag fejlécében, ami megmondja, hogy mennyi ideig "élhet" egy IP csomag. A lényege a TTL-nek pedig az, hogy ne keringjenek a végtelenségig a célt tévesztett/meghibásodott IP csomagok a hálózatban. Ez a TTL érték minden alkalommal csökken egyet, ahány HOP-on keresztül jut el a felhasználóhoz. Az 1 HOP-nyi távolság például a Router és a gép közötti távolság. Ha ezt a távolságot megteszi a csomag, akkor csökken a TTL értéke egyel. Ezt használták ki a szolgáltatók, hogy úgy állították be a rendszert, hogy ezt a TTL értéket átírták minden IP csomag fejlécében, és mire a felhasználóhoz ért, addigra csak 1 lett ez az érték. Ha lemegy 0-ra, akkor a rendszer eldobja a csomagot. Tehát ha egy gépet dugtál rá a hálózatra, akkor mi történt? Vígan ment a net, mert azzal az 1-es TTL értékkel tudta értelmezni a protokoll az IP csomagokat, mert még "életben" voltak. De ha beiktatsz egy routert, akkor mi lesz a helyzet? Beiktattál még egy eszközt a rendszerbe, növekszik az elérési út egy HOP-pal. A router pedig levesz még egyet az 1-es TTL értékből, és mire a géphez ér, ez az érték 0 lesz. A gép pedig eldobja az IP csomagot, mert úgy értelmezi, hogy az IP csomagnak lejárt az ideje. Tehát egyetlen IP csomag sem érkezett meg a géphez, csak a routerig, és emiatt nem működött a net, mert minden IP csomagot eldobált a gép, azzal az indokkal, hogy lejárt az élettartama. Ennek végül is az lett a megoldása, hogy a Routerre fel kellett telepíteni az Open WRT nevű linuxos szoftvert, amivel bele lehet nyúlni az IP csomagokba és át lehet írni az IP csomagok fejlécében ezt a TTL értéket nagyobbra, és már működött is a dolog. Na úgyhogy így történt. Furfangos megoldás nem? Ez is azt mutatja, hogy a rossz fiúknak is vannak jó ötleteik. Ez persze ma már nem így van, mert már a szolgáltató hozza neked a routert, hogy meg tudd osztani a netet a lakásodban található összes eszközre.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
Akkor jó, már nyugtalankodtam, hogy nincs.
Hanem olyan van, hogy van.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
Köszönöm a leírást, hasznos, ma is tanultam valamit.
Sose gondoltam volna, hogy ilyesmivel ennyire komoly szinten visszaélnek. Másrészt, eddig ezt a TTL-es dolgot nem is ismertem. De jó tudni róla, így fejlődnek az ismeretek és a gondolkodás.
Jó pár évvel ez előtt én is kísérleteztem ilyen házilag épített úgynevezett Cantenával mikor még a szomszédtól kaptam (legálisan de tényleg naa ) a netet.PCI-os wifi kártya, 1.5 méter H-155-ös koax és kávés doboz antenna.Jó is volt anno 100% jelem volt betonfödémen keresztül .
Voltak még BiQuadjaim is.Baromi sok WiFit lehetett találni a lakóparkban vele.Néha sok nyitottat is .Még azt hiszem a Can meg egy biquad meg is van valahol.
Nincs meg valakinek a Groovehouse: Mit ér neked? dal kottája?
Ezt én is kigugliztam, de nem két sor kellene.
Nem sámli csajszi volt ez.
Nem ennek a Judy-nak volt egy másik híres kisfilmje, kizárólag felnőtteknek...?
Nem kevered Te véletlenül egy ex sportoló, műsorvezetőnővel?
Nem, de azt is lát, izé hallottam, hogy létezik.
Na, megvan. A sugarloaf-os Erikával keverem. Állítólag neki volt valami filmje...
Nagyon szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni.
Tulajdonképpen nem éltek vissza vele, csak megakadályozták, hogy a kedves felhasználók szerződést szegjenek. (Tudod bűnmegelőzés) A szolgáltató szempontjából teljesen korrekt volt az eljárás, mert előfizetett a Netre, ők szolgáltatták egy gép erejéig, ahogyan a szerződésben megállapodtak, a gépet otthon rádugta és ment. A felhasználó szempontjából viszont kicseszés volt, mert nem tudta megosztani a netjét, és ha esetleg volt még egy gépe, akkor fizethetett (volna) elő még egy net csomagot, ha nem tudják megoldani ily módon. De szerencsére ma már nincs ilyen.
Van ahol komolyan veszik az ilyet. Pl. a perzsa lányt, halálra ítélték érte, ha iszlám országba teszi be a lábát,akkor nyisz.
(Amúgy a prominens videón elég gyatra, a basszusvadász klippjeihez képest.) A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Magyarország esetén, simán megbírságolták volna a motorost, záróvonal átlépéséért, a raboló úr pedig ha pert indít, nagy eséllyel meg is nyeri.
Tud e valaki megbízható és olcsó mobiltelefon flottát ajánlani. 3 telefonnal lépnék be, számhordozással. Minél alacsonyabb havi díjjal, minél több lebeszélhetőséggel és ha lehetséges egymást ingyen hívással.
A mostani flottám ezt tudja, de miután átvett bennünket a KIK (Klebersberg mittudom én mi, Hoffmann Rózsa cége). A régi önkormányzati flottából ki leszünk ebrudalva. A KIK pedig egy sokkal drágábbat tudott csak kiharcolni. Hogy van az? A mostani flottában 2 év hűség szerződésem van amiből 1 év telt még csak le? Maradhatok? Maradnom kell? Ha elmegyek kötbért fizettetnek? Elengedik a kötbért? Nem én akarom bontani a szerződést. Én maradnék.
A hűségidő gondolom a flottára vonatkozik és az lesz továbbra is, csak nélküled.
A hűségidő rád vonatkozik. Természetesen ha a cég utal ki akkor megszűnik és semmilyen kötelezettséged nincs.(Ha nem tudja jól megindokolni akkor elvileg még te is kérhetsz vissza ilyen-olyan díjakat, bár ez már jogi dolog...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |