Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Használd a válasz gombot! Én a végfokban lévő kondenzátorokra gondoltam,de azokat amit mutattál lelehet cserélni.
Sziasztok! Fel tud valaki világosítani arról,hogy ebben az erősítőben, hány voltos a hálózati trafó szekundere ?
Köszönöm!
Szia!
Ha jól emélkszem, akkor 2x36V + 1x20V.
Szerintem ez a rajza 2 x 28 V + 2 X 6V.
Holnap megmérem a szekunder feszt, valószínű, hogy tévedtem. Mégegyszer bocs.
Ultimate SE260 tuning: kihozod egy lengő RCA aljzatpárra a tényleges végfok bemenetét (a lefényképezett meghajtó-hangerő-hangszín fokozat utánról), és veszel hozzá egy komoly minőségű előerősítőt, amely képes kihajtani az immár 3-4V bemeneti érzékenységű Orion végfokot. A helyedben ezt csinálnám, és nyilván nem azért, hogy megspóróljam a javítást))))
A 2 X 36 V az egyenirányítás utáni feszültség
Ha 2 X 36 V váltóáram lenne egyenirányitás után 2 X 50 V körül lenne. Az már A BD-tranyók nem bírnák el a végfokban, vagy nagyon necces lenne.
Szia Beringer 600!
Köszönöm a válaszod, amint megtörténik a csere és a teszt leírom észrevételem... Előre is köszönöm!
Szia Beringer 600! A kondicsere megtörtént de nem javult a helyzet. ((( A végerősítőn cseréltem két-két kondit...)))
Most megpróbálom azokat a kondikat kicserélni amiket mellékeltem képként. Balansz Potmétert hol tudok beszerezni ilyet? Lehet helyettesíteni valami más potméterrel is?
Szia!
A hiba a hangszínszabályzó panelon lesz! Nincs rajta sok kondenzátor. Amik vannak azokat érdemes cserélni. Nem drága, és ha sikerül akkor ez az erősítő egy 20-30 évet szerintem még simán kibír. Még ha elő-elő is jönnek az efféle kis hibái, akkor is. Nem javaslom egyenlőre a balance-szabályzóval foglalkozni.
Szia!
Sajnos nem lett jobb a helyzet az összes kondenzátor cseréje után sem. Köszönöm a fáradozást a segítséget mindenkinek! Ha meg lesz a hiba forrása leírom, hátha lesz más is aki így jár...
Amióta internet van, azóta tudjuk hogy BÁRMIT meg lehet javítani az kondenzátorok cseréjével
Amikor nekem ilyen hibám volt, akkor még nem volt internet és így inkább kicseréltem a balansz potit. Köszöni szépen, azóta is teszi a dolgát
Kedves Gafly!
Örülök hogy rád hallgattam... lecseréltem a balance potit szinte majdnem tökéletes. Néha-néha még úgy szól a "Vonal bemenetem " mint ha bakelitet hallgatnék, de javulás gyanánt felhozhatom azt hogy már nem pattog iszonyat durván. Ami még megmaradt kis zaj, lehet hogy együtt élek vele ((( Zenehallgatásnál nem hallatszik. ))) A 'biztatást' nagyon köszönöm, és mindenki másnak is aki írt, hozzászólt és próbált látatlanban is segíteni. Üdvözlettel: meszes92
Üdv. Mindenkinek!
Vettem egy szépnek hirdetett, de valójában gané állapotú fekete SE 260-ast, már "restauráltam", most már szép. Műanyag szellőzőrácsos a tetején. A valóságban nem annyira mélyfekete, inkább sötét grafit színű... Érdekes... 1981-es gyártás, ami furcsa számomra, mert úgy tudom '81-'82-ben még csak ezüstök voltak, a késeiek lettek feketék (is). Van benne egy pár patkolt biztosíték, most van folyamatban a gyári értékűek beszerzése. Egyet viszont nem tudok: a bekapcsoló gombnál hanyas biztosíték van? Találtam egy gyári tartozéklistát a neten (http://logout.hu/dl/upc/2010-08/171436_oriontartozekok_0_preview.gif), aszerint kizárásos alapon 4 A-es, mert a többi feliratozva van a panelon (4 db T 2,5 A, 2 db 500 mA), és nyilván 500 mA-es nem lehet. Ide elfelejtették felírni a panelra az értéket, de a felette levő átlátszó műanyag burkolaton van egy matricanyom, valószínű ott lehetett felírva. Most vettem meg egy közeli autós-motoros boltban az utolsó 3 db még fellehető műszerizzót a kijelzőhöz. (Az egyik nem világított.) Kihalóban van úgy tudom ez az izzófajta, állítólag régi 6V-os NDK-s cuccokban (Trabi, Simson) volt ilyen. Autós-Motoros boltokban még előfordul. Az izzó típusa: Ba7 6V 1,2 W. Kellene még egy bemenetválasztó kapcsoló, nem akad meg az egyes fokozatoknál, de így is használható. Szétesett mechanikailag, nem reménytelen összerakni, de nem is egyszerű jól megcsinálni. Nem ilyen kapcsoló volt az Orion Victoria tv-ben ? Vagy valamiben... Nincs valakinek egy ? Vagy, ha valaki le tudná nekem fényképezni, hogyan van helyesen összerakva (már rájöttem, de nem vagyok biztos), hogyan vannak a végállások ütköztetve, nagyon hálás lennék! Köszi. Üdv.
Sziasztok...
Kaptam egy ilyen orion se 260 as erősítőt... Következő a gond vele:Első pillantásra látszik, hogy kivan folyva az egyik pufferkondi és egy biztosíték (2,5 amperes). Csere után féltáp kint van a hangszórón (igaz nem a teljes...) Az összes tranzisztor kivan cserélve és a zener is diódák is, egész nyákot átforrasztottam és még mindíg fesz van a kimeneten még külön próba táppal is. VAlami ötletetek nincs mi lehet a gondja? Mind a kettő panel ugyan ezt csinálja. Előre is köszönm ha tudnátok segíteni ebben. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Szia! A visszacsatolás 470µF elkója volt cserélve? Azon most is épp tűrésen kívüli feszültség lehet.
Szia!
Elkot kicseréltem és ugyan úgy fennáll a probléma. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Szia!
0 voltot mérek éppen az új kondin. Jól sejtem, hogy itt akkor valami még nem jó?
A kimeneti egyenfeszültségnek vissza kéne jutni a differenciál-erősítőbe.
Én mértem butaságokat.
A 470 uf -os kondin 32 volt található és a differenciál erősítőnél is 32 őt mérek 36 voltos tápfesznél...Viszont mostmár a zenren is 32 voltot mérek és ugye ha jól sejtem ott 20 at kéne csak?
A zener hibás ezek szerint, de félek ezzel még koránt sincs vége.
Kivan cserélve és még mindíg fenn áll a hiba...
Újra kicserélek minden félvezetőt és ha akkor sem javul meg akkor nem tudom mi tévő legyek, mert lassan elfogynak a bd-k is itthon mega bc-k is és csak egyik panelnál tartok még
Ellenzem az elvtelen tranzisztorcserét. Egy ilyen viszonylag egyszerű erősítőt csak ki kell mérni. Linkelj be egy épkézláb kapcsolási rajzot, bejelölöm a mérési pontokat.
Szerk.: testhez képest milyen polaritású a kimeneti DC hiba? A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Ez alapján nézem a bekötéseket : http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=10415
Pont ez az, hogy pofon egyszerű én nem találom a hibáját peddig már mindent végig mértem... Szerk.:Negatív táp jö kia testhez képest. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Mérd meg az alábbi ellenállásokon eső feszültséget:
1, R1402 220 ohm (0,65V); 2, R1407 2k7 (17V); 3, R1417 68 ohm (0,7V); 4, R1414 75 ohm (0,7V); 5, R1420 68 ohm (0,9V). Ebből látjuk a nagyjelű erősítő mennyire egészséges. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Szia!
Méréseim:1. R1402: 0v,2.R1407:1.77v, 3. R1417:0v,4. R1414 :0,03v,5.R1420:0,1v Feltűnt, hogy a R1430 nagymértékben melegszik... Létezhet olyan, hogy ezek az ellenállások tönkre mennek? A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
DC-n fekvő kimenet esetén a 30-as ellenállás melegedése természetes.
Az 1-es BC182 tranzisztor csereérett Nincs kollektorárama.
Kicseréltem (harmadjára) és ugyan úgy fenn ál a hiba
Ezt a tranyót el kell indítani. Mérj feszültséget testhez képest bázis, emitter, kollektorán. Előjel is érdekes.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |