Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Annyi történt, hogy eddig bírta a strapát. Cseréld ki, de az újraindítás előtt ellenőrizd a sortranzisztort is.
Köszönöm, megpróbálom kicserélni holnap.
Sehol egy deka felirat az egész panelen. De nagy nehezen találtam a sorkimenő vezetéktartóján egy belesajtolt feliratot PT-90.
Még egy normális rajzom sincs a készülékhez amit letöltöttem orion t2835 néven abban másféle panel van más paraméterű alkatrészekkel. Jó lenne egy rajz is, hozzá. Megnéztem az STV9306 11-es lábát (szemből a 11.), egyik irányban 800Ohm a másik irányban szakadt.
Erre az adatbuszra nem lehet rámérni valahogy, hogy meg tudjam állapítani, hogy tényleg lehúzza-e valami. Vagy EEPROM hiba van-e?
Az a baj, hogy ebben az esetben csak az alkatrészcserék segítenek a hiba feltárásában. Mert ha például leakasztod az SDA-vonalat az IC-ről, akkor be sem indul a készülék.
Én pedig valami hasonlóra gondoltam, hogy leakasztom a hibásnak vélt lábakat. Esetleg még ha valahogy sikerülne állítani valamit a szerviz menüben. Akkor lehetne a hibára következtetni abból, hogy mit nem lehet állítani.
Ezekhez a digitális dolgokhoz igazából, nem nagyon értek, az analóg TV-k jóval barátságosabbak voltak. Mit lehetne megpróbálni? Gondolom az SCL is a digitális részhez tartozik, az mi? Azt sem lehet leakasztani vagy felesleges? Vagy arra is gondoltam, hogy ki lehetne iktatni a digitális részből a hibás alkatrészt és 1-2 potival manuálisan állítgatni. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
A digitális részt nem tudod kiiktatni. Az scl, sda az adatbusz részei. A processzor az adatbuszon keresztül kommunikál a perifériákkal. Az. STV-vel a tunerral...stb.
Igy tudsz a szervízmenüből állítani pl. képméretet.
És akkor ha bármelyik hibás megbolondítja a többit is? Mit lenne érdemes megpróbálni?
A sortáp sok ,állítsd 145V-ra.
Az STV9306 11-es lábát szigeteld ki majd mérd meg. Dióda vizsgálóval, 0 ill. 540mV a jó érték.
Ha bármelyik rossz akkor leültetheti az adatbuszt. De a 9306 szokott a hunyó lenni.
Abban Andrásnak van igaza, hogy ezeket a hibákat csak alkatrész cserével lehet kiszűrni. A memórián van egy címke, olyan dump-ot letölteni, megírni egy újba, stv-t cserélni stb. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Szervizmenühöz egy kis segítség. A melléklet alapján mérj feszültségeket az Stv-n.
A Geometry-nél nekem az első verzió van, V.SIZE 4/3 50Hz ... stb. De hiába állítottam bármennyire a képméret nem változott.
Ezért cserélnék én először STV9306-ot. Sok a hamis belőle sajnos, csak biztos forrásból vegyél.
Van egy donor TV de azon a sorvégzárlat még a nyákot is felégette és szépen át is húzott a 12V felé. Gondolom akkor már az sem lehet jó?
Oszcilloszkópod van? Bele tudnál nézni vele az sda, scl vonalakba.
A sorvégtranszformátor egyébként megy, van bármelyik lábán feszültség?
Nincs, de szeretnék egyet. Utoljára PC-s szkóppal kísérleteztem.
Vedd ki, méricskéld ki a lábait zárlatra. Ha jónak tűnik , próbáld ki.
Próba cseresznye! Ő hátha megúszta, vannak még csodák.
Novemberben javítottam egy Pt90 et. A processzora, az STV9306 meg egy marék alkatrész volt benne rossz.
Oszcilloszkóp nélkül még most is csak nézegetném.
Sziasztok! Van egy Brothers Choice típusú tévém,a hibája az,hogy bekapcsoláskor homályos képet ad,mint ha kevés lenne a focus tartomány.Állítottam a G2-n, de a változás nem sok.
Fókuszt is próbáltad állítani.A G2 mást szolgál.
Azt hallanom kellene, ha menne?
Az 1. és a 2. lában mértem 22 - 22 V -ot. A többin semmi feszültség nincs.
Van egy minimális nagyfrekvenciás hangja. De az elektrosztatikus feltöltődésnek jelentkeznie kellene a képernyőn.
Váltakozó áramot mértél legalább? A 4-es lábon ott kéne lenni a tápfeszültségnek. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Igen, váltakozó áramot.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Vagy inkább váltakozó feszültséget. De közvetlenül a trafó lábain nem mérj, mert ott csak impulzusokat talál a műszer, amikkel nem tud sok mindent kezdeni.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Megmértem a 4-es lábnál megvan a tápfeszültség 10,90 V.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |