Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2261 / 3610
(#) zolika60 válasza vizor hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Valahogy így. A többi meg szoftver.
(#) vizor válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Jójó, de mi van a dobozban?
(#) pjg válasza vizor hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

WiFi StickBővebben: Link
(#) vizor válasza pjg hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Pfff, én meg azt hittem, hogy valami komoly McGyver-szintű cucc van benne, mivel a cikk szerint "szemétből" épített "vevőt". De végül is így már érthető. Be is mérték szegényt.
(#) Gery78 válasza vizor hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

Most hallottam a héten az Egyetemen, az egyik előadásunkon az oktatónk mesélte, hogy pont a Miskolc környéki Internetszolgáltatók nem túl felhasználóbarátak. Ugyanis azt csinálták, hogy tényleg megvalósították és komolyan is gondolták azt, hogy ami a szerződésben benne van: "Egy internet - Egy gép." Tehát úgy voltak beállítva az IP protokollok, hogy nem lehetett használni Routert az internetmegosztásra. Most nem akarlak untatni Benneteket a technikai részletekkel, de megoldották ezt, hogy csak egy PC-t lehetett rádugni a kábelre a felhasználók nem túl nagy örömére. Szóval van ilyen is, és ez a fentebbi eset is abban a körzetben történt.
(#) pjg válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 21, 2014 /

A hír szerintem több lábon sántít. Szolgáltatói oldalon pik-pakk ki lehet szűrni és korlátozni az ilyeneket.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2014
(#) jdani hozzászólása Márc 22, 2014 /

Hali. Van itt valaki, aki már járt a magashegyi libegőn a zemplén kalandparkba Sátoraljaújhelyen?
(#) Norberto válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Ha a router-ben be van állítva, hogy a szolgáltató felé mutassa ugyanazt a MAC-címet, mint amit az ő kártyájuknál érzékeltek beállításkor, onnantól kezdve a szolgáltató miként tudja lekérdezni, hogy a felhasználónál már nem az a hálókártya működik, hanem ahelyett már egy router? A normálisabb router-eknél még az is beállítható, hogy a ping-re válaszoljon, vagy sem. Így a szolgáltató rendszere simán azt hiheti, hogy ugyanaz a hálókártya ketyeg a felhasználónál, mint azelőtt. Vagy milyen módszer van, ami még az ezen felüli különbségeket is kiszűri és felfedi?
(#) Gery78 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Nagyon egyszerűen csesztek ki a felhasználókkal, méghozzá úgy, hogy az összes IP csomag, ami a szolgáltatón keresztül ment, átírták a fejlécét. Van egy TTL (Time To Live) nevű érték az IP csomag fejlécében, ami megmondja, hogy mennyi ideig "élhet" egy IP csomag. A lényege a TTL-nek pedig az, hogy ne keringjenek a végtelenségig a célt tévesztett/meghibásodott IP csomagok a hálózatban. Ez a TTL érték minden alkalommal csökken egyet, ahány HOP-on keresztül jut el a felhasználóhoz. Az 1 HOP-nyi távolság például a Router és a gép közötti távolság. Ha ezt a távolságot megteszi a csomag, akkor csökken a TTL értéke egyel. Ezt használták ki a szolgáltatók, hogy úgy állították be a rendszert, hogy ezt a TTL értéket átírták minden IP csomag fejlécében, és mire a felhasználóhoz ért, addigra csak 1 lett ez az érték. Ha lemegy 0-ra, akkor a rendszer eldobja a csomagot. Tehát ha egy gépet dugtál rá a hálózatra, akkor mi történt? Vígan ment a net, mert azzal az 1-es TTL értékkel tudta értelmezni a protokoll az IP csomagokat, mert még "életben" voltak. De ha beiktatsz egy routert, akkor mi lesz a helyzet? Beiktattál még egy eszközt a rendszerbe, növekszik az elérési út egy HOP-pal. A router pedig levesz még egyet az 1-es TTL értékből, és mire a géphez ér, ez az érték 0 lesz. A gép pedig eldobja az IP csomagot, mert úgy értelmezi, hogy az IP csomagnak lejárt az ideje. Tehát egyetlen IP csomag sem érkezett meg a géphez, csak a routerig, és emiatt nem működött a net, mert minden IP csomagot eldobált a gép, azzal az indokkal, hogy lejárt az élettartama. Ennek végül is az lett a megoldása, hogy a Routerre fel kellett telepíteni az Open WRT nevű linuxos szoftvert, amivel bele lehet nyúlni az IP csomagokba és át lehet írni az IP csomagok fejlécében ezt a TTL értéket nagyobbra, és már működött is a dolog. Na úgyhogy így történt. Furfangos megoldás nem? Ez is azt mutatja, hogy a rossz fiúknak is vannak jó ötleteik. Ez persze ma már nem így van, mert már a szolgáltató hozza neked a routert, hogy meg tudd osztani a netet a lakásodban található összes eszközre.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
(#) szamóca hozzászólása Márc 22, 2014 /

(#) sastas01 válasza jdani hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Igen, van
(#) zolika60 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Akkor jó, már nyugtalankodtam, hogy nincs.
(#) sastas01 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Olyan nincs, hogy nincs
(#) nagym6 válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Hanem olyan van, hogy van.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
(#) Norberto válasza Gery78 hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Köszönöm a leírást, hasznos, ma is tanultam valamit.

Sose gondoltam volna, hogy ilyesmivel ennyire komoly szinten visszaélnek. Másrészt, eddig ezt a TTL-es dolgot nem is ismertem. De jó tudni róla, így fejlődnek az ismeretek és a gondolkodás.
(#) Koree válasza Norberto hozzászólására (») Márc 22, 2014 /

Jó pár évvel ez előtt én is kísérleteztem ilyen házilag épített úgynevezett Cantenával mikor még a szomszédtól kaptam (legálisan de tényleg naa ) a netet.PCI-os wifi kártya, 1.5 méter H-155-ös koax és kávés doboz antenna.Jó is volt anno 100% jelem volt betonfödémen keresztül .
Voltak még BiQuadjaim is.Baromi sok WiFit lehetett találni a lakóparkban vele.Néha sok nyitottat is .Még azt hiszem a Can meg egy biquad meg is van valahol.
(#) szamóca hozzászólása Márc 23, 2014 /

Nincs meg valakinek a Groovehouse: Mit ér neked? dal kottája?
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Ezt én is kigugliztam, de nem két sor kellene.
Nem sámli csajszi volt ez.
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nem ennek a Judy-nak volt egy másik híres kisfilmje, kizárólag felnőtteknek...?
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nem kevered Te véletlenül egy ex sportoló, műsorvezetőnővel?

Nem, de azt is lát, izé hallottam, hogy létezik.

Na, megvan. A sugarloaf-os Erikával keverem. Állítólag neki volt valami filmje...
(#) Gery78 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Nagyon szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni.
Tulajdonképpen nem éltek vissza vele, csak megakadályozták, hogy a kedves felhasználók szerződést szegjenek. (Tudod bűnmegelőzés) A szolgáltató szempontjából teljesen korrekt volt az eljárás, mert előfizetett a Netre, ők szolgáltatták egy gép erejéig, ahogyan a szerződésben megállapodtak, a gépet otthon rádugta és ment. A felhasználó szempontjából viszont kicseszés volt, mert nem tudta megosztani a netjét, és ha esetleg volt még egy gépe, akkor fizethetett (volna) elő még egy net csomagot, ha nem tudják megoldani ily módon. De szerencsére ma már nincs ilyen.
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Márc 23, 2014 /

Van ahol komolyan veszik az ilyet. Pl. a perzsa lányt, halálra ítélték érte, ha iszlám országba teszi be a lábát,akkor nyisz.
(Amúgy a prominens videón elég gyatra, a basszusvadász klippjeihez képest.)
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

Magyarország esetén, simán megbírságolták volna a motorost, záróvonal átlépéséért, a raboló úr pedig ha pert indít, nagy eséllyel meg is nyeri.
(#) pjg hozzászólása Márc 24, 2014 /

Tud e valaki megbízható és olcsó mobiltelefon flottát ajánlani. 3 telefonnal lépnék be, számhordozással. Minél alacsonyabb havi díjjal, minél több lebeszélhetőséggel és ha lehetséges egymást ingyen hívással.
A mostani flottám ezt tudja, de miután átvett bennünket a KIK (Klebersberg mittudom én mi, Hoffmann Rózsa cége). A régi önkormányzati flottából ki leszünk ebrudalva. A KIK pedig egy sokkal drágábbat tudott csak kiharcolni.
Hogy van az? A mostani flottában 2 év hűség szerződésem van amiből 1 év telt még csak le? Maradhatok? Maradnom kell? Ha elmegyek kötbért fizettetnek? Elengedik a kötbért? Nem én akarom bontani a szerződést. Én maradnék.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

A hűségidő gondolom a flottára vonatkozik és az lesz továbbra is, csak nélküled.
(#) sastas01 válasza pjg hozzászólására (») Márc 24, 2014 /

A hűségidő rád vonatkozik. Természetesen ha a cég utal ki akkor megszűnik és semmilyen kötelezettséged nincs.(Ha nem tudja jól megindokolni akkor elvileg még te is kérhetsz vissza ilyen-olyan díjakat, bár ez már jogi dolog...)
(#) pjg hozzászólása Márc 24, 2014 /

Gáborok! Boldog névnapot.
Következő: »»   2261 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem