Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC távirányítása

Témaindító: Gadget, idő: Ápr 12, 2010
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gadget hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Hello!

Valami olyan könyvet keresek vagy részletes leírást ahol megtanulhatnám, hogy hogyan lehet PIC-et távolról irányítani. Itt is van kettő leírás de azok csak egy példát mutatnak be.
(#) proba válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Mivel?
(#) potyo válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

PIC adatlapja megvan, RF modul adatlapja megvan, kettő közötti átvitelből amire szükség van, annyi benne van róluk az adatlapokban. Mi hiányzik még?
(#) Gadget válasza proba hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

c nyelven. ha ez akérdés
(#) potyo válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Már bocs, de önállóan tudsz ledet villogtatni PIC-el?
(#) Gadget hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Akkor van ilyen könyv vagy nem? (ez volt az eredeti kérdés)
(#) vilmosd válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 12, 2010 / 1

Hali
Nezz szet itt : mikroE. Van sok irodalom.
(#) Gadget válasza vilmosd hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Köszi
(#) proba válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Infrával,soros portal ,lannal, rádióval,....hirtelen több nem jut az eszembe.
(#) watt válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Nem tudok olyan könyvről, amiben PIC-ek távirányításával foglalkoznak, de ha lenne, azzal sem mennél sokra, mert évek tapasztalata kell az ilyen jellegű feladathoz. Butaság lenne azt hinni, hogy egy könyvből meg lehet tanulni azt a sokrétű tevékenységet, amit megkívánna a téma. Az egész kérdés felvetése ilyen formában hiábavaló...
(#) dcsabi válasza Gadget hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nem tudom pontosan milyen feladat lebeg szemed előtt a távolban?
Amire gondolhatunk, ...-egy önállóan feladatot ellátni képes áramkör van egy helyen, ami PIC-et tartalmaz (ez lehet egy gép vagy bármilyen berendezés vezérlője, esetleg adatillesztő ...stb...Pl:kazánvezérlés...)
Ezzel kellene kommunikálni távolról, adatokat továbbítani, adatokat kérni, funkciót bekapcsolni, kikapcsolni, esetleg folyamatosan, látni is a kommunikációban részt vevő adatok (byte-ok) értékét.
Aztán vezetéken vagy vezeték nélkül?
A távolság fix vagy változó, illetve a távolság mekkora valójában?
A távírányítás mivel történik? - Pc-vel, mikrokontrollerrel, vagy nem intelligens eszközzel, pl: logikai Ic-k, kódkapcsoló...stb...
Ezeket mind valós tartalommal meg lehet tölteni, csak konkrétabb támpontokat kérünk...
Ha csak úgy általánosságban szeretnél róla információkat szerezni, akkor az előbb említett éhány mondatból elindulhatsz.
(#) polonkaig hozzászólása Júl 10, 2012 /

Megjelent pár cikk a megoldásról.
(#) SzT3 hozzászólása Márc 28, 2014 /

Sziasztok!

Fejvesztés terhe mellett nyitom ezt a topikot...
Állítólag van hasonló de az a topik is olyan mint Culombo hadnagy felesége... Tudjuk hoyg van de még senki se látta!
Mivel a kereső szabadságon van, én meg 2 nap alatt a fórumtémák címeinek nagy részét átolvasva se találtam ezért mertem megnyitni!

A topik lényege az lenne hogy olyan kapcsolásokat programokat megoldásokat gyüjtsünk össze, találjunk ki ahol PIC-et (esetleg más típust) távirányítóval vezérelünk!
Mostanában a kínaiak mindenhez azt a a kis lapos távirányítót adják.... Olyanra gondoltam...

Ha jól sejtem akkor kell egy IR vevő a PIC-hez, és a PIC be egy progi ami értelmezi a táv álltal küldött jeleket!
Tudnátok ebbe segíteni?

Köszönöm
(#) Bonca válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 28, 2014 / 1

Volt már infra adatátviteli feladatom PIC-kel. Az alapokat innen szedtem:
SIRC

Bonca
(#) Kera_Will válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Itt szabályozás is van

kibe kapcsoló + fényerő szabályzó
(#) SzT3 válasza Bonca hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

Igen valami hasonlót szeretnék elérni!..
Ki kell deritenem ezek szerint hoyg a távirányító melyik kódolást használja.
A gombok pedig mindegyik más és más impulzussal villogtatja az infra ledet, ezt veszi a vevő és értelmezi a PIC... ??
(#) lalca válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /

NEC protokol Link.
Kínai távokban ezzel találkoztam. A kódolást akár pickittel ki lehet deríteni.
(#) SzT3 válasza lalca hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Ez egy elég egyszerű kis cucc

Igen a fő probléma az az hogy vajon mennyire hasonlitanak a távirányítók...
Hogy is lehet egyszerűen kideríteni a kodolást?
(#) lalca válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

A pic egyik lábára rákötöd az infra vevőt és egy egyszerű programmal leköveted a clock v. adat lábon(ami a pickitre csatlakozik).A pickit logic tool -lal meg nézed.
(#) SzT3 válasza lalca hozzászólására (») Márc 30, 2014 /

Sajnos PICKit-em nincs de azért próbálkozok a progival amit adtál
(#) lalca válasza SzT3 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Dekódoláshoz. Kiírja a gombhoz tartozó címet és parancsot.
Persze,csak ha NEC kód.
(#) watt hozzászólása Ápr 8, 2014 /

PC-vel és egy szoftveres szkóppal is meg lehet nézni, elég hozzá egy foto dióda. Tárolós szkóp is jó erre. De PIC-re is lehet írni egy kis progit, hogy soros porton küldje el a jelsorozathoz tartozó időket, vagy más arányos értékeket, amiket be lehet építeni a vevő programba és akkor bármilyen távirányítóra fel lehet tanítani a vevőt. Öntanuló programot is lehet írni...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem