Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC távirányítása
Hello!
Valami olyan könyvet keresek vagy részletes leírást ahol megtanulhatnám, hogy hogyan lehet PIC-et távolról irányítani. Itt is van kettő leírás de azok csak egy példát mutatnak be.
PIC adatlapja megvan, RF modul adatlapja megvan, kettő közötti átvitelből amire szükség van, annyi benne van róluk az adatlapokban. Mi hiányzik még?
Már bocs, de önállóan tudsz ledet villogtatni PIC-el?
Hali
Nezz szet itt : mikroE. Van sok irodalom.
Infrával,soros portal ,lannal, rádióval,....hirtelen több nem jut az eszembe.
Nem tudok olyan könyvről, amiben PIC-ek távirányításával foglalkoznak, de ha lenne, azzal sem mennél sokra, mert évek tapasztalata kell az ilyen jellegű feladathoz. Butaság lenne azt hinni, hogy egy könyvből meg lehet tanulni azt a sokrétű tevékenységet, amit megkívánna a téma. Az egész kérdés felvetése ilyen formában hiábavaló...
Nem tudom pontosan milyen feladat lebeg szemed előtt a távolban?
Amire gondolhatunk, ...-egy önállóan feladatot ellátni képes áramkör van egy helyen, ami PIC-et tartalmaz (ez lehet egy gép vagy bármilyen berendezés vezérlője, esetleg adatillesztő ...stb...Pl:kazánvezérlés...) Ezzel kellene kommunikálni távolról, adatokat továbbítani, adatokat kérni, funkciót bekapcsolni, kikapcsolni, esetleg folyamatosan, látni is a kommunikációban részt vevő adatok (byte-ok) értékét. Aztán vezetéken vagy vezeték nélkül? A távolság fix vagy változó, illetve a távolság mekkora valójában? A távírányítás mivel történik? - Pc-vel, mikrokontrollerrel, vagy nem intelligens eszközzel, pl: logikai Ic-k, kódkapcsoló...stb... Ezeket mind valós tartalommal meg lehet tölteni, csak konkrétabb támpontokat kérünk... Ha csak úgy általánosságban szeretnél róla információkat szerezni, akkor az előbb említett éhány mondatból elindulhatsz.
Megjelent pár cikk a megoldásról.
Sziasztok!
Fejvesztés terhe mellett nyitom ezt a topikot... Állítólag van hasonló de az a topik is olyan mint Culombo hadnagy felesége... Tudjuk hoyg van de még senki se látta! ![]() Mivel a kereső szabadságon van, én meg 2 nap alatt a fórumtémák címeinek nagy részét átolvasva se találtam ezért mertem megnyitni! A topik lényege az lenne hogy olyan kapcsolásokat programokat megoldásokat gyüjtsünk össze, találjunk ki ahol PIC-et (esetleg más típust) távirányítóval vezérelünk! Mostanában a kínaiak mindenhez azt a a kis lapos távirányítót adják.... Olyanra gondoltam... Ha jól sejtem akkor kell egy IR vevő a PIC-hez, és a PIC be egy progi ami értelmezi a táv álltal küldött jeleket! Tudnátok ebbe segíteni? Köszönöm
Igen valami hasonlót szeretnék elérni!..
Ki kell deritenem ezek szerint hoyg a távirányító melyik kódolást használja. A gombok pedig mindegyik más és más impulzussal villogtatja az infra ledet, ezt veszi a vevő és értelmezi a PIC... ??
NEC protokol Link.
Kínai távokban ezzel találkoztam. A kódolást akár pickittel ki lehet deríteni.
Ez egy elég egyszerű kis cucc
![]() Igen a fő probléma az az hogy vajon mennyire hasonlitanak a távirányítók... Hogy is lehet egyszerűen kideríteni a kodolást? ![]()
A pic egyik lábára rákötöd az infra vevőt és egy egyszerű programmal leköveted a clock v. adat lábon(ami a pickitre csatlakozik).A pickit logic tool -lal meg nézed.
![]()
Sajnos PICKit-em nincs de azért próbálkozok a progival amit adtál
Dekódoláshoz. Kiírja a gombhoz tartozó címet és parancsot.
Persze,csak ha NEC kód. ![]()
PC-vel és egy szoftveres szkóppal is meg lehet nézni, elég hozzá egy foto dióda. Tárolós szkóp is jó erre. De PIC-re is lehet írni egy kis progit, hogy soros porton küldje el a jelsorozathoz tartozó időket, vagy más arányos értékeket, amiket be lehet építeni a vevő programba és akkor bármilyen távirányítóra fel lehet tanítani a vevőt. Öntanuló programot is lehet írni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |