Fórum témák
» Több friss téma |
Amennyiben a szelep jó,és nincs más alkatrész ami vele sorba van kötve és a panelon is minden jó akkor lehet hogy elszállt a gép procija.
Igen a szelep jo. Az elektronika nem adja a 220V-ot a szelepnek a nyitashoz, csak 23-26 voltot ad.
Sziasztok! Van apuméknak egy ilyen gépük: Bővebben: Link
Olyat csinál,hogy a vizet beszívja,a programot végig is futtatja,sőt még a vizet ki is löki,ha végig megy a program,az ajtó kinyitása után ott áll a tabletta szétmállva,a tányérok koszosak,vizet nem kapott a belseje egyáltalán. A motor lehet a hibás ami spricceli be a vizet? Teszek fel a motorról képet. A kondenzátort lemértem kondenzátor mérővel az jó. A kondenzátor(papucsához) jön még gy szál azt így most fejből nem tudom,hogy honnan, a kérdés hogy így csak a motort ki lehet próbálni 230V-ról? (kék-fehér szál). Ki lett szedve a fűtőszál is, az zsír újnak néz ki, azon van 2 gomba (gondolom a vízhőmérséklet jelzésére szolgál). Hol kéne keresni a hibát? Válaszokat előre is köszönöm!
Igen így kondival ki tudod próbálni.Keress dugulást a csövekben a szórókarokat és a szűrőt pedig mosd át.És azt nézd meg hogy nem forog e el a tengelyen a lapát.
Akkor pedig ott valami gubanc lesz a panelon.Ha a prociból kijön a jel akkor nem az a rossz.Inkább az utána lévő alkatrészek.
Hello! Okés akkor továbbítom apumnak.A szórókar az biztos jó(vagyis nincs eldugulva) azt mondta hogy jó.
Akkor mondom neki a többit.
Sziasztok! Egy mosógép problémával fordulnék hozzátok. Egy Candy Smart CHT 127 típusú masina. 6 éves mosógép ma reggelre sztrájkba lépett és ruhával való feltöltés után nem indult el. (Tegnap még ment.) Most csak felvillannak a visszajelzők aztán semmi. Kipakoltam a ruhákat, és akkor éreztem hogy a dobot fogja valami. Szerelőablakot levéve láttam hogy az ékszíj ép, és feszes. A probléma szerintem az hogy a dobretesz nem old ki. Az a fekete izé, ami bemegy a tárcsa vájatába. Mitől lehet ez? S hogyan lehet ezt orvosolni?
Ez mosogatógépes topic.Rossz helyre írtál.Amúgy milyen dobreteszről beszélsz?
Uhh bocsi.. tényleg.. csak késő van már. Szóval a mosógép dobot nem lehet megforgatni.. csak jobbra, balra egy centit. Fogja a retesz aminek ki kellene oldania ahhoz hogy egyáltalán a vizet elkezdje szívni. Persze nem lehet hozzáférni.. azt se tudom hogy hogy működik. Szóval laikusként tájékozódom, mielőtt kihívnám a szerelőt.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Nem tudom milyen reteszről beszélsz.Nagyon kevés gépben fogja a dobot retesz(szinte egyet sem láttam)csinálj egy fotót róla légyszíves.
Azt már csak holnap fogok tudni. Most hogy így mondod.. lehet amúgy az is hogy igazad van és nem is "retesz" amit én ott annak vélek. Ez esetben viszont a csapágy is szóba jöhet, ami nem lenne a legjobb forgatókönyv..
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Kaptam egy infót: Egy hasonló hőbimetall, mint az ajtókapcsoló, csak ez folyamatosan tol egy nyelvet, ami reteszeli a tárcsa forgását (ha nem tol/ nem kap feszt).
Elvben ki is lehet iktatni, csak a mikrokapcsolóját kell rövidre zárni, mintha nyitva lenne a retesz.
Nem egészen mert akkor meg lehet hogy olyan hibával áll le hogy nem tud bereteszelni.Persze ki kell próbálni de én azért várnék vele.Előtte küld egy fotót róla.
Szia!
A dugulás kizárva. A motor ki lett próbálva,nem megy csak zümmög,olyan mintha el akarna indulni de nem, és szikrázik ezért nem is lett sokat próbálgatva. Ezek szerint halott a motor? vagy zárlatos? Lehet valamit így kezdeni? Üdv!
Nem akkor nagy valószínűséggel a kondija rossz vagy rosszul kötötted be.
Ha minden igaz,akkor a kondi így is volt rajta, a kondit lemértem kondenzátor mérővel és a 2,5µF ost,ha jól emlékszem 2,46 µF körül mutatott. Létezik hogy mégse lenne jó?
A kék-fehér szál meg akkor a 230V. Hogy lehet másképp bekötni? Így volt rajta (mielőtt bármit is kiszedett apum,mindent lerajzolt).
Próbáld meg kicserélni szerintem nem drága.Vagy kösd vissza a gépbe és kapcsold be.Egyből ki fog derülni hogy csak búg vagy forog is.
Okés veszek egyet. De akkor most mitől menne ha visszaraknánk? (ez lehet hogy buta kérdés).
Ott gondolom csak a program elindításával lehet működésre bírni. Így kint üresbe is kéne forogjon,vagy nem?
Arra gondoltam hogy lehet(kicsi az esély rá) hogy rosszul kötötted be.És ha visszakötöd a gépbe akkor egyből kiderül(mivel ott csak egyféleképpen tudod bekötni)hogy jó a kötés vagy sem.De 90%-ban a kondi hibája okozza a búg csak nem megy féle hibát.
Értem. Ez milyen kondi? Csak mert ez fent van apumnál és nem tudom mikor érek oda.
Azt tudom hogy 2,5µF-os. Az egyik lába (feltételezem ahol a fekete szál van és a teste között multival gondolom csipognia kéne. (már csak a bekötés miatt érdeklődöm) Egyébként kevés rá az esély hogy a motor bedöglik? UI: annyit mondott apum hogy mikor kivette akkor nehezen forgott a tengelye. (kézzel meghajtva) A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
Lehet hogy inkább ott lesz a gond hogy nehezen forog a tengelye......
Meg nem mondom hogy milyen kondi,de valamilyen indítókondi vagy rásegítő....fogalmam sincs...
Hát a probléma más jellegű volt. Teljesen kitörölve és egy másik 60 fokos programra állítva a gép elindult! és végig is ment.. ez vezérlőpanel hiba lesz.. Ki tudja ezek után meddig megy még.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
Az nem egészen biztos.Az ajtó lezárt amikor nem volt jó?
Sziasztok! Van egy Siemens Electronic aquaStop tipusú mosogatógépem. A hiba a következő: egy program lefut, de a szivattyú (kifelé) folyamatosan megy. Még akkor is, ha kinyitom az ajtót. Csak akkor áll le, ha 0 állásba teszem a progikapcsolót. Ha bárhova visszakapcsolok, már indul is a szivattyú. Elkezdtem szétszedni, de már a burkolat eltávolításánál elakadtam , pedig nem vagyok egy barkácsanalfabéta. Tud nekem valaki segíteni? Köszönöm!
A tengelyét beolajozta(vagy be zsírozta),most szépen forog - mármint kézzel de a problematika ugyan az,vagyis a kondi jól van rákötve aztán a kék-fehér szál meg a 230V és csak zümmög.
Ha a motor le lenne égve akkor nem is zümmögne? Mi lehet még? A netten nem találtam még ilyen kondit,de majd beugrok egy elektronikai boltba és rákérdezek. Egyébként a kondit lemérve 2,46µF-ot mérve gondolom kondi is kizárva.
Valószínűleg az elárasztás védelem bekapcsolt. emiatt kapcsolt be a szivattyú a rosszab az hogy ezek szerint valahol ereszt.
Hogy búg e vagy sem amikor le van égve nem tudom.De a kondi cserét próbáld ki szerintem az lesz a megoldás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |